in

10 Πανάκριβα λάθη στη διακόσμηση και πώς να τα αποφύγετε

Όλοι μας κάνουμε λάθος επιλογές. Ωστόσο η λάθος αγορά ενός κρασιού ή ενός πουλόβερ δεν είναι κάτι που θα μας στοιχίσει τόσο όσο οι αγορές που κάνουμε για το σπίτι μας. Εκεί τα λάθη γίνονται πιο σοβαρά και η τσέπη μας πονάει περισσότερο.

Ποια είναι όμως τα λάθη στη διακόσμηση που μπορούμε να αποφύγουμε;

Τοποθέτηση τηλεόρασης κοντά στο τζάκι

Πολύς κόσμος την πατάει τοποθετώντας την τηλεόρασή του ακριβώς πάνω από το τζάκι. Τα περισσότερα τζάκια έχουν μία κενή επιφάνεια ακριβώς από πάνω και πολλοί σκέφτονται να τοποθετήσουν εκεί την τηλεόραση για εξοικονόμηση χώρου. Δυστυχώς η ζέστη που εκπέμπει το τζάκι είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να κάψει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή τοποθετήσετε κοντά του.

 

Πατζούρια στα λάθος παράθυρα

Τα πατζούρια είναι τέλεια αν θέλετε να αποφεύγετε τον ήλιο αλλά δυστυχώς έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και επιπλέον σκοτεινιάζουν αρκετά τα δωμάτια. Για παράδειγμα, θα ήταν λάθος να βάλετε πατζούρια στην κουζίνα καθώς είναι ωραίο να μπαίνει ο ήλιος και να μπορείτε να χαίρεστε ανεμπόδιστα το ηλιοβασίλεμα. Αντί για πατζούρια μπορείτε να βάλετε κουρτίνες ή περσίδες.

Επιλογή λάθος χρώματος

Η επιλογή χρώματος είναι πολύ σημαντική και απαιτεί αρκετά χρήματα, για αυτό φροντίστε να είστε σίγουροι πριν το κάνετε. Μην επιλέξετε χρώμα με βάση ένα απλό χρωματολόγιο. Διαλέξτε μερικά χρώματα που σας αρέσουν και κάντε δοκιμή στον τοίχο σας.

Ταπετσαρία στο λάθος δωμάτιο

Το να βάλεις ταπετσαρία σε ένα δωμάτιο με πολύ υγρασία είναι μεγάλο λάθος. Για παράδειγμα, η ταπετσαρία στο μπάνιο είναι απαγορευτική. Ωστόσο, αν θέλετε οπωσδήποτε να προσθέσετε ταπετσαρία στο μπάνιο σας, τότε απλά φροντίστε να αγοράσετε την κατάλληλη που να είναι ‘φιλική’ στην υγρασία για να μην ‘σκάσει’ σε διάφορα σημεία. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας.

Επιλογή λάθος φωτιστικών

Γενικά ο φωτισμός σε ένα σπίτι παίζει σπουδαίο ρόλο. Προσέξτε να επιλέξετε λάμπες, πολυελαίους, φωτιστικά, που δίνουν το κατάλληλο φως και την ιδανική ατμόσφαιρα στο χώρο σας. Αν δε δώσετε βάση από την αρχή θα αναγκαστείτε να φωνάξετε 2-3 φορές τον ηλεκτρολόγο προκειμένου να ρυθμίσετε σωστά το φωτισμό σας. Αυτό απαιτεί χρόνο και χρήματα.

thehomeissue_akrividiakosmisi01

Προσοχή στις ανακαινίσεις

Είναι ωραίο πού και πού να ανακαινίζετε το σπίτι σας, αλλά θέλει προσοχή κάθε φορά που την αποφασίζατε να μην αλλάζετε σημεία του σπιτιού που δεν χρειάζονται ανακαίνιση. Αν, για παράδειγμα, θεωρείτε οτι κάποια σημεία του σπιτιού δε χρειάζεται να καταστραφούν και να φτιαχτούν από την αρχή, τότε μην τα χαλάσετε. Μπορείτε απλά να τα αναβαθμίσετε. Για παράδειγμα δε χρειάζετε να πετάξετε τον ξύλινο πάγκο της κουζίνας. Απλά βάψτε τον και αμέσως θα μεταμορφωθεί όλος ο χώρος.

Έπιπλα που πάνε κόντρα στον τρόπο ζωής σας

Τα έπιπλα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες σας και όχι να αποτελούν απλά επιπόλαιες αγορές. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να αγοράσετε τιρκουάζ καναπέ αν έχετε άσπρη γάτα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας τιρκουάζ καναπές γεμάτος άσπρες τρίχες. Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε τον λευκό καναπέ αν είστε λάτρης του κόκκινου κρασιού.

 

Προσοχή στα λάθος μέτρα

Πολύς κόσμος την πατάει όταν προσπαθεί να πάρει μέτρα για κάποιο έπιπλο ή για κάποια κατασκευή. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν θέλετε να βάλετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού χειροποίητα έπιπλα. Ακολουθήστε το εξής ρητό διακόσμησης για να είστε σίγουροι: «Μέτρα 2 φορές και κόψε 1». Δηλαδή, πάρτε μέτρα πολλές φορές πριν φτάσετε στο σημείο να δώσετε την παραγγελία σας.

Μην αποκτάτε πράγματα που «πάντα θέλατε να αποκτήσετε»

Είναι καλό να έχετε όνειρα και να προσπαθείτε να τα πραγματοποιήσετε αλλά σε ότι αφορά στο σπίτι καλύτερα να σκέφτεστε με το μυαλό και όχι με την καρδιά. Για παράδειγμα, πολλοί από εσάς θέλετε πολύ έναν προτζέκτορα για να βλέπετε καλύτερα τις ταινίες σας. Καλό είναι, όμως, να αναρωτηθείτε αν τον χρειάζεστε πραγματικά. Μερικές φορές όσον αφορά στο σπίτι καλύτερα να σκέφτεστε πόσο χρήσιμο είναι κάτι παρά πόσο πολύ το θέλει η καρδιά σας.

Μην υπερβάλλετε με τη χρήση χρωμάτων

Ο κανόνας στη διακόσμηση προυποθέτει 80% χρήση ουδέτερων γήινων χρωμάτων, και 20% χρήση ενός ή δύο έντονων χρωμάτων. Μην το παρακάνετε με τα χρώματα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό και κοστοβόρο.
Via

Μπορείτε να κοιμηθείτε σε κρεμαστή τέντα <<αβοκάντο>> στο Βέλγιο, Ιδανικό camping για Millennials

Πως να φτιάξετε μια αποτελεσματική ποντικοπαγίδα με ένα πλαστικό μπουκάλι.