in

Άσκοπες και Ακριβές Αγορές που δεν Πρέπει να Κάνετε στο Σπίτι

Ό,τι λάμπει, δεν είναι πάντα χρυσός! Δείτε ποιες αγορές για το σπίτι σας δεν αξίζουν και τόσο τα χρήματά τους.

Πολλές φορές συγχέουμε το καλό με το ακριβό. Και όχι άδικα: στις περισσότερες περιπτώσεις, η λογική αυτή έχει βάση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις. Για να μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε άσκοπες αγορές, διαβάστε παρακάτω για να δείτε για ποια πράγματα δεν αξίζει να μπείτε στον κόπο να ανοίξετε το πορτοφόλι σας.

Ακριβή Αγορά #1: Ταπετσαρία Επίπλων
thehomeissue_splurges001

Δεν αναφερόμαστε σε όλες τις ταπετσαρίες, αλλά μόνο σε όσες είναι κατά παραγγελία. Ειδικά για τα πιο μεγάλα και ογκώδη έπιπλα (π.χ καναπές), δεν υπάρχει λόγος να πείτε «όχι» στις ταπετσαρίες που υπάρχουν ήδη σε στοκ στο μαγαζί από το οποίο θα τα αγοράσετε. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν πιο οικονομική λύση, θα παραλάβετε το νέο σας έπιπλο πιο γρήγορα. Αν, λοιπόν, δεν έχετε λατρέψει ένα συγκεκριμένο ύφασμα και το ιδιαίτερο μοτίβο του -το οποίο, ωστόσο, είναι πιθανό να βαρεθείτε μετά από μερικά χρόνια- τότε προτιμήστε τις πιο ουδέτερες ταπετσαρίες επίπλων που υπάρχουν ήδη σε στοκ και ξοδέψτε κάτι παραπάνω σε ιδιαίτερα μαξιλάρια, ριχτάρια και αξεσουάρ για το νέο σας έπιπλο.

Ακριβή Αγορά #2: Μηχανή Εσπρέσο
thehomeissue_splurges002

Θέλετε μια επαγγελματική μηχανή, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι αυτές οι μηχανές είναι πιο περίπλοκες στη λειτουργία τους και από κονσόλα αεροπλάνου; Επιπλέον, το καθάρισμά τους έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Αφήστε, λοιπόν, στην άκρη για λίγο τα σφουγγαράκια σας και προτιμήστε μία μηχανή εσπρέσο που δέχεται κάψουλες. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πιο οικονομική, ο καφές σας θα είναι εξίσου απολαυστικός ενώ η παρασκευή του θα είναι… παιχνιδάκι!

Ακριβή Αγορά #3: Στρώμα
Μην μας παρεξηγήσετε: ένα άνετο στρώμα είναι πολύ σημαντική υπόθεση! Αλλά η υψηλή τιμή, δε σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη άνεση. Ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα κρεβάτι που είναι εντός του προϋπολογισμού σας και έχει μέγεθος… κατάλληλο για το χώρο σας. Σημειώστε ότι αν είναι η πρώτη φορά που μένετε μόνοι σας και το διαμέρισμά σας είναι μικρό, τότε δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε ένα πολύ ακριβό στρώμα, καθώς στην πορεία των χρόνων, και με δεδομένο ότι ενδέχεται να μετακομίσετε ξανά, μπορείτε να το αλλάξετε όταν σας το επιτρέπει η οικονομική σας κατάσταση.

Ακριβή Αγορά #4: Ποτήρια Κρασιού
Τα ακριβά και design ποτήρια κρασιού είναι πάντα ωραία, αλλά έχετε σκεφτεί ότι σπάνε το ίδιο εύκολα με εκείνα που είναι πιο οικονομικά; Το πιο πιθανό είναι μετά από κάθε συγκέντρωση και πάρτι στο σπίτι σας να μετράτε πολλές παράπλευρες απώλειες. Για να μην αγχώνεστε, λοιπόν, κάθε φορά που κάποιος φίλος σας κρατάει το ακριβό ποτήρι κρασιού σας –και μαζί και τη μοίρα του- στα χέρια του, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα όμορφο αλλά πιο οικονομικό σετ.

Ακριβή αγορά #5: Αρτοπαρασκευαστής
thehomeissue_bread-1

Οι αρτοπαρασκευαστές είναι συσκευές που φτιάχνουν ψωμί εύκολα και γρήγορα! Γιατί λοιπόν να μην τους προτιμάμε; Οι ειδικοί τονίζουν πως σε γενικές γραμμές η αγορά ψωμιού είναι πιο οικονομική συγκριτικά με την κατασκευή του στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή για τη δημιουργία ενός ψωμιού ξοδεύονται αρκετά υλικά αλλά και ηλεκτρισμός για να ψηθεί. Αν, λοιπόν, έχετε ήδη αρτοπαρασκευαστή στο σπίτι σας τότε απλά αγοράστε τα υλικά σε μεγάλες ποσότητες σε καταστήματα που προμηθεύουν φούρνους ώστε να μην ξοδεύετε πολλά χρήματα.

spirossoulis.com

Δείτε πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε με ένα μόλις πιρούνι έναν σύρτη για την ή τις πόρτες σας!!!!

Εντυπωσιακά γραφεία γύρω από μια πισίνα