in

Τα μυστικά ενός μικρού διαμερίσματος

Πολλοί από εσάς μένετε σε μικρά διαμερίσματα τα οποία κάποιες φορές σας εκνευρίζουν τόσο που δεν θέλετε να τα βλέπετε στα μάτια σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα και γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε να τα «μεγαλώσετε» όσο γίνεται περισσότερο με τα μυστικά που θα σας πούμε.

Χρώματα Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα χρώματα και στα μοτίβα που θα επιλέξετε. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματα και βάλτε μικρές και πιο έντονες πινελιές στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Δώστε χώρο στο λευκό, το γκρι και τα ανοιχτά γήινα χρώματα καθώς αυτά είναι που θα χαρίσουν στο χώρο σας τη φωτεινότητα που χρειάζεται. Παρόλο που για φέτος το χειμώνα σας έχουμε πει πως οι πιο σκούρες αποχρώσεις είναι στη μόδα, όσοι από εσάς έχει μικρά διαμερίσματα θα πρέπει να αφήσετε τη μόδα στην άκρη και να επιλέξετε πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

thehomeissue_spiti06

Έπιπλα Ξεκαθαρίστε τα έπιπλα που έχετε. Ακόμα και αν μετακομίσατε από ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε ένα μικρότερο, μην προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε αυτό. Χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Για να καταφέρετε να δώσετε έκταση στο χώρο σας θα πρέπει να έχετε λίγα έπιπλα και μάλιστα χωρίς όγκο. Επίσης είναι πολύ καλό τα έπιπλά σας να έχουν ποδαράκια έτσι ώστε να βρίσκονται μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος για να περνάει το βλέμμα από κάτω και να μην σας δημιουργείται άγχος.

0d9a7227a29af8d86669c234881e8055

b948b27b9636405912f1b09b93b7c67e-483x700

Δώστε βάθος Για να δώσετε βάθος σε έναν χώρο του σπιτιού σας βάλτε ένα πίνακα που έχει βάθος, με ένα δρόμο, μια γέφυρα, τον ορίζοντα σε μια παραλία, και τοποθετήστε τον απέναντι από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Βάλτε τον στο σημείο που εσείς θα θέλατε να είχε βάθος. Προσέξτε το μέγεθος του πίνακα να μην είναι υπερβολικό για το χώρο αλλά ούτε και πολύ μικρό.

Δημιουργήστε χώρους μέσα στο χώρο Ακόμα και αν το σπίτι σας είναι γκαρσονιέρα και όλοι οι χώροι του είναι ενιαίοι, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς χώρους μέσα στον χώρο. Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να το πετύχετε είναι είτε με έπιπλα είτε με κουρτίνες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε κουρτίνες γύρω από το χώρο που θέλετε να κάνετε υπνοδωμάτιο και έτσι να απομονώσετε τον προσωπικό σας χώρο.

thehomeissue_spiti04

Χολ Ένας χώρος που είναι σημαντικό να διαχωρίσετε-και ας μην υπάρχει-είναι το χολ. Το χολ είναι ο πρώτος χώρος τον οποίο βλέπει κάποιος με το που μπαίνει στο σπίτι σας και ο τελευταίος πριν φύγει. Δεν θέλετε να υπάρχει η αίσθηση ότι με το που ανοίγει η εξώπορτα μπαίνετε κατευθείαν στο σαλόνι. Για να το πετύχετε αυτό και να δημιουργήσετε χολ εκεί που δεν υπάρχει, βάλτε μια ραφιέρα τοίχου. Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε και ένα μικρό χαλάκι, μερικά κουτιά ή σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να δίνετε την αίσθηση του έξτρα δωματίου. Οι καθρέφτες που αντανακλούν το φως και οι γυάλινες επιφάνειες που τις διαπερνάει το φως, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ιδανικά αντικείμενα για μικρούς χώρους.

Χαλιά Προτιμήστε χαλιά σε απαλά χρώματα ή μοτίβα. Ακόμα και αν το πάτωμά σας είναι ανοιχτόχρωμο καλό είναι να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα χαλιά. Θέλετε να υπάρχει μια συνέχεια χρωμάτων στο πάτωμα αλλά και τα έπιπλα. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια όμορφη-στο μάτι-εικόνα.

9b5dc84c140ab2d29e6928ae3a32ee76

Μικρό μπάνιο Ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και μάλιστα σε κοντινές αποχρώσεις μεταξύ τους. Επιλέξτε ράφια για αποθηκευτικό χώρο και όχι ντουλάπια για να μην κλείνει ο χώρος και να δείχνει πολύ μεγαλύτερος.

9593eb77cc3c18582bc92ec7403f1f26

Κουζίνα Τολμήστε να κάνετε τη κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη προσπαθώντας τα ντουλάπια να είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Αντικαταστήστε εάν μπορείτε τα πορτάκια με διάφανα ή βγάλτε εντελώς τα πορτάκια και αφήστε το χώρο σας να αναπνεύσει. Τακτοποιήστε όμορφα τα σερβίτσια σας και δείτε την κουζίνα σας με άλλο μάτι.
via

Έξυπνο Tip για να μη στάζουν τα κεριά σας!

Το διαδραστικό φωτιστικό που θα σου λύσει τα χέρια