in

Η εξώπορτα ανοίγει κατευθείαν στο σαλόνι; Δες πώς να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός χολ

Το χολ παίζει σημαντικό ρόλο στη διαρρύθμιση ενός σπιτιού: είναι ένας ενδιάμεσος χώρος μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και ο λειτουργικός διάδρομος που ενώνει τα δωμάτια. Προστατεύει την ιδιωτικότητά σου και είναι η πρώτη επαφή που έχουν οι επισκέπτες με το σπίτι σου.

Επομένως, όταν λείπει το χολ και η πόρτα ανοίγει κατευθείαν στο σαλόνι, μπορεί να αισθάνεσαι λίγο εκτεθειμένη. Ισχύει ότι με αυτό τον τρόπο ο χώρος που κανονικά θα ήταν το χολ συμπεριλαμβάνεται στο σαλόνι και μπορείς να επωφεληθείς από ένα πιο ευρύχωρο σαλόνι, αλλά αυτό δημιουργεί και κάποια προβλήματα.

Πού θα βάλεις τα κλειδιά και τα γυαλιά ηλίου, έτσι ώστε να μην επηρεάσεις τη διακόσμηση του σαλονιού; Πού θα αφήσεις το παλτό σου, τα παπούτσια, το καπέλο ή την ομπρέλα σου, αν δεν έχεις ένα χολ με παπουτσοθήκη και κρεμάστρες; Η πραγματικότητα είναι ότι το χολ είναι ένας χρηστικός χώρος, κι αν θέλεις να διορθώσεις το μειονέκτημα της πόρτας που ανοίγει κατευθείαν στο σαλόνι, μπορείς να βρεις έμπνευση από τις παρακάτω προτάσεις.

Χρησιμοποίησε τα έπιπλα του σαλονιού

Τοποθέτησε τον καναπέ έτσι ώστε η πλάτη του να είναι παράλληλη με την είσοδο. Αν δεν δημιουργείται αρκετή οριοθέτηση έτσι, μπορείς να προσθέσεις ένα τραπεζάκι από πίσω και να χρησιμοποιήσεις το χώρο κάτω από αυτό για να αποθηκεύσεις διάφορα χρήσιμα αντικείμενα σε κουτιά, όπως: ομπρέλες, σακίδια, παντόφλες.

Στο τραπεζάκι (το οποίο θα πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά πιο χαμηλό από την πλάτη του καναπέ) μπορείς να τοποθετήσεις δύο δίσκους: έναν για διακοσμητικά αντικείμενα, όπως ένα βάζο με λουλούδια, ένα κερί με βάση και ένα μπιμπελό, και έναν για τα κλειδιά, το πορτοφόλι σου και άλλα μικρά αντικείμενα που θέλεις να είναι προσβάσιμα.

Αν η διαρρύθμιση των επίπλων στο σαλόνι δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τον καναπέ σαν χώρισμα μεταξύ του σαλονιού και της εισόδου του σπιτιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα έπιπλα. Για παράδειγμα, μια μικρή ραφιέρα στην οποία μπορείς να αποθηκεύεις διάφορα αντικείμενα. Μπορείς να διπλασιάσεις το χώρισμα με δύο σκαμνιά, για να διαχωρίσεις καλύτερα τις περιοχές.

Δημιούργησε έναν τοίχο κοντά στην πόρτα

Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει λόγος να καλέσεις τους μάστορες και να κάνεις το σπίτι άνω κάτω. Αρκεί μόνο να τοποθετήσεις ένα παραβάν κοντά στην εξώπορτα, κάτι που να ταιριάζει με τη διακόσμηση, αδιαφανές αν θέλεις περισσότερη ιδιωτικότητα ή διαφανές αν δεν θέλεις να μπλοκάρει το φως. Στη γωνία από το χολ που θα δημιουργήσεις, μπορείς να τοποθετήσεις μια κλειστή παπουτσοθήκη ή ακόμα και μια απλή κονσόλα ή μικρό πάγκο, φτιαγμένο από ξύλο μπαμπού.

Αν είναι αρκετά ψηλό, το διακοσμητικό παραβάν σου επιτρέπει να τοποθετήσεις και μια κρεμάστρα, που δεν θα είναι ορατή από το σαλόνι. Αυτή θα ήταν η πιο απλή λύση για να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός χολ που να είναι και λειτουργικό ταυτόχρονα. Η πιο περίπλοκη λύση θα ήταν να χτίσεις έναν ψευδοτοίχο από γυψοσανίδα, στον οποίο να μπορείς να εγκαταστήσεις μια κρεμάστρα με αρκετούς γάντζους.

Πρόσθεσε ένα χαλί κι έναν καθρέφτη

Τα χαλιά είναι ιδανικά αντικείμενα για την οπτική οριοθέτηση διαφόρων περιοχών σε ένα δωμάτιο. Τοποθέτησε ένα χαλάκι εισόδου μπροστά στην πόρτα, που να ταιριάζει στο χώρο που έχεις αποφασίσει να αφιερώσεις στο χολ σου. Πέρα από το γεγονός ότι θα αποτρέψει σκόνη και βρωμιά από έξω να μπει μέσα στο σαλόνι, θα συνεισφέρει στη δημιουργία της αίσθησης ενός πραγματικού χολ.

Όσον αφορά τον καθρέφτη, δεν έχουμε πολλά να πούμε, πέρα από το γεγονός ότι είναι απαραίτητος σε κάθε χολ. Δεν βγαίνεις από το σπίτι πριν ελέγξεις την εμφάνισή σου. Αλλά αν δεν έχεις τοίχο διαθέσιμο για να τον κρεμάσεις, τα πράγματα περιπλέκονται. Σου προτείνουμε να διαλέξεις έναν περιστρεφόμενο καθρέφτη δαπέδου, που μπορεί να έχει και πολύ χρήσιμα ράφια για αποθήκευση, ή έναν καθρέφτη δαπέδου με ενσωματωμένη παπουτσοθήκη.

Ό,τι έλλειψη κι αν έχει το σπίτι σου, μπορείς να τη λύσεις με λίγη δημιουργικότητα, χωρίς πολλή προσπάθεια ή μεγάλη επένδυση. Το γεγονός ότι η εξώπορτα ανοίγει κατευθείαν στο σαλόνι δεν φαίνεται πια τόσο σοβαρό πρόβλημα, από αυτή την οπτική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μερικά έπιπλα και διακοσμητικά για να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός πραγματικού χολ.

vivre.gr

Σας μοιάζει με απλό ξύλινο πάτωμα; Ετοιμαστείτε να πάθετε πλάκα!

Τίποτα δεν πάει χαμένο… 10 έξυπνες χρήσεις για τα… λαστιχάκια!