Πότε στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Το ξέρατε πως υπάρχει ημερομηνία που στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Τα Χριστούγεννα  πλησιάζουν- Πότε είθισται να στολίζουμε το δέντρο και ποια στολίδια θα επιλέξετε φέτος. Καθώς οι μέρες μικραίνουν, η σκέψη μας πηγαίνει αναπόφευκτα στα Χριστούγεννα.

Πότε είναι όμως ο κατάλληλος καιρός για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σύμβολο αυτής της μαγικής εποχής;

tidbits-cami.com

Επιλογές και Παραδόσεις
Ενώ πολλοί προτιμούν να στολίζουν το δέντρο τους όποτε αισθάνονται ότι είναι η στιγμή, παραδοσιακά, ο στολισμός ξεκινά 40 ημέρες πριν από τη μεγάλη μέρα, περίπου στις 16 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν, βέβαια, οικογένειες που αναμένουν με ανυπομονησία τη γιορτή του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου για να ξεκινήσουν το στόλισμα!

Ο Μαγικός Κόσμος των Χριστουγέννων
Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο στο δέντρο. Είναι στη λάμψη των λαμπιόνιων, στα πολύχρωμα στολίδια και στα χαμόγελα των παιδιών.

Η Ψυχολογία του Στολισμού
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία και τη θετική διάθεση, μειώνοντας τα επίπεδα στρες και κατάθλιψης. Είναι μια δραστηριότητα που ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και προάγει τη συνοχή και την αγάπη.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Είτε προτιμάτε να στολίσετε το δέντρο σας την 1η Δεκεμβρίου, είτε περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, το σημαντικότερο είναι να απολαύσετε κάθε στιγμή της διαδικασίας και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για πάντα.

Η Μαγεία των Χριστουγεννιάτικων Στολίδων
Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια δεν προσφέρουν μόνο εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά είναι και μέσο για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας. Με την προσθήκη φωτισμού και διακοσμητικών, το σπίτι μεταμορφώνεται σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, όπου οι αναμνήσεις δημιουργούνται και οι σχέσεις ενδυναμώνονται.

daddy-cool.gr

Πώς είναι να ζεις σε γυάλινο θόλο;

5 απλά βήματα για να «Καθαρίσεις» το σπίτι σου από την αρνητική ενέργεια