in

Μικρό Σπίτι: Ιδέες για Εξοικονόμηση Χώρου σε όλα τα Δωμάτια

Αν το σπίτι είναι μικρό και οι απαιτήσεις σας είναι περισσότερες από την προσφορά τότε δείτε παρακάτω πώς μπορούν όλα να γίνουν σωστά.

Το να υπάρχει μια επιφάνεια για να ακουμπήσει κανείς τα απαραίτητα σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη. Πολλές φορές όμως οι χώροι είναι μικροί και οι δυνατότητες ελάχιστες.

Για όλα όμως υπάρχει λύση αρκεί να θέλει κανείς να τη βρει! Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για κάθε δωμάτιο του σπιτιού που πραγματικά μπορούν εύκολα να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Κεντρική Είσοδος

thehomeissue_eksoikonomisixwrou02

Η κεντρική είσοδος του σπιτιού είναι η βιτρίνα για το τι θα ακολουθήσει πιο μέσα κι γι’ αυτό σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να την παραμελείτε. Σε μια είσοδο όπου τα περιθώρια είναι πολύ στενά ένα ράφι πάνω σε βάσεις στήριξης θα σας δώσει αυτό που χρειάζεστε τόσο για το κομμάτι της λειτουργικότητας όσο και το άλλο της διακόσμησης.

Κουζίνα

thehomeissue_eksoikonomisixwrou03

Αν η κουζίνα σας είναι μικρή τόσο ώστε ακόμη κι ένα τραπέζι δεν είναι εφικτό να χωρέσει μην τη βγάζετε στον καναπέ για το δείπνο σας. Ένα επίτοιχο πτυσσόμενο τραπέζι στον ελεύθερο τοίχο της κουζίνας θα σας δώσει τη δυνατότητα να το ανοίγετε τις ώρες που πρέπει και να το κλείνετε όταν δεν σας είναι απαραίτητο. Προμηθευτείτε εξίσου πτυσσόμενες καρέκλες για την ώρα του δείπνου.

Tip: Αν η κουζίνα σας είναι μοντέρνα τότε τοποθετήστε το επίτοιχο πτυσσόμενο τραπέζι πιο ψηλά από το συνηθισμένο ύψος και χρησιμοποιήστε ψηλά σκαμπό αντί για καρέκλες. Έτσι, ακόμη κι όταν θα είναι κλειστό, θα προσδίδει περισσότερο στιλ στην κουζίνα σας.

Καθιστικό

thehomeissue_eksoikonomisixwrou04

Σε ένα μικρό καθιστικό όπου ο καναπές από την τηλεόραση απέχει μόλις ένα βήμα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα coffee table ανάμεσά τους. Αντ’ αυτού απομακρύνετε την πλάτη του καναπέ από τον τοίχο και τοποθετήστε ανάμεσά τους ένα ράφι στις ίδιες ακριβώς διαστάσεις (ύψος και πλάτος) με τον καναπέ. Πέρα από τα διακοσμητικά στοιχεία που θα μπορείτε να προσθέσετε πάνω σε αυτό θα μπορείτε, επίσης, να τοποθετείτε και όσα την κάθε στιγμή που βρίσκεστε στον καναπέ έχετε ανάγκη.

Γραφείο στο Καθιστικό

thehomeissue_eksoikonomisixwrou05

Μια γενική αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι ανάγκες των ανθρώπων είναι περισσότερες απ’ όσες οι χώροι ενός σπιτιού μπορούν να ανταποκριθούν. Ένα γραφείο μπορεί εύκολα να στηθεί ακόμη και μέσα σε μια γωνιά του καθιστικού. Δύο βάσεις στήριξης και ένα ράφι μπορούν να δημιουργήσουν το χώρο εργασίας που έχετε ανάγκη. Μερικά επιπλέον διακοσμητικά αλλά και λειτουργικής φύσεως στοιχεία (όπως μολυβοθήκη, πίνακας σημειώσεων, καδράκια, κ.α.) μπορούν να συνθέσουν ένα υπέροχο γραφείο!

Παιδικό Υπνοδωμάτιο

thehomeissue_eksoikonomisixwrou06

Σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο όπου οι απαιτήσεις για περισσότερο ελεύθερο χώρο είναι πάντα αυξημένες δεν έχετε από το να επενδύσετε σε ένα επίτοιχο πτυσσόμενο τραπέζι εάν δεν υπάρχει χώρος για το γραφείο του παιδιού σας. Άλλωστε αυτό στο οποίο θα πρέπει να δίνετε περισσότερη βαρύτητα είναι η καρέκλα του γραφείου για τη σωστή θέση του σώματος του παιδιού και όχι τόσο η επιφάνεια πάνω στην οποία θα «διαβάζει».

Υπνοδωμάτιο

thehomeissue_eksoikonomisixwrou07

Δίπλα από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο δεν νοείται να μην υπάρχει κομοδίνο. Ακόμη κι όταν ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος μη διστάσετε να στραφείτε προς άλλες κατευθύνσεις. Χρησιμοποιήσετε διάφορα αντικείμενα ως κομοδίνο έτσι ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας χωρίς να εγκλωβιστείτε στις συνήθεις επιλογές των κλασικών κομοδίνων.

Μπάνιο

thehomeissue_eksoikonomisixwrou08

Η λειτουργικότητα ενός μικρού μπάνιου δεν μπορεί να τίθεται ποτέ υπό αμφισβήτηση. Ένα ράφι, ακόμη και με κρυφή βάση στήριξης, στο ψηλότερο μέρος ενός εκ των τοίχων του μπάνιου μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα. Μερικές θήκες οργάνωσης ή πλεκτά καλάθια μπορούν να αντικαταστήσουν τα κλασικά συρτάρια και να σας βοηθήσουν στην οργάνωση των αντικειμένων που φυλάσσονται στο μπάνιο όσο μικρό κι αν είναι αυτό.

Όπως κάθε φορά σας λέμε έτσι και τώρα θα αναφέρουμε πως λύσεις υπάρχουν για όλα!

spirossoulis.com

Σπίτι σε μεσογειακό εξοχικό στυλ

Θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης