Γιατί το κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σου είναι πολύ σημαντικό

Το κομοδίνο, πολλές φορές είναι ένα έπιπλο στο οποίο δεν δίνουμε και τόση σημασία. Δίνουμε περισσότερη προσοχή στην επιλογή του καναπέ, του κρεβατιού, του γραφείου μας, αλλά το κομοδίνο δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει και ιδιαίτερα.

Αν το δωμάτιο είναι μικρό, ίσως προτιμήσουμε να μην έχουμε καν κομοδίνο. Κάποιοι πάλι βάζουν τα βιβλία σε ένα καλάθι, ή σε ένα παλιό τραπεζάκι, χωρίς να σκεφτούν καν το κομοδίνο.

Ωστόσο το κομοδίνο είναι πολύ σημαντικό έπιπλο. Η θέση του και η χρήση του το καθιστούν σημαντικό και πρέπει να το επιλέγουμε προσεκτικά και να το χρησιμοποιούμε με έξυπνο τρόπο. Και καλό είναι συχνά να το καθαρίζουμε και να το τακτοποιούμε. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό;

Photo by Darius Cotoi on Unsplash

Είναι το πρώτο που βλέπουμε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ

Με αυτό ξεκινάμε την ημέρα μας και με αυτό την τελειώνουμε. Από μόνο του αυτό το κάνει σημαντικό. Αφήνουμε πάνω σε αυτό τα πιο προσωπικά και απαραίτητα αντικέιμενα μας, το νερό που τόσο χρειαζόμαστε και για αυτό χρειάζεται να είναι όχι μόνο βολικό, αλλά συγυρισμένο, καθαρό και πολύ χρηστικό.

Συμβάλλει με έναν τρόπο σε πιο ξεκούραστο ύπνο

Η ακαταστασία έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου μας, όσο κι αν σας φαίνεται υπερβολικό. Γιατί όπως αναφέρουν οι μελέτες, μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο άγχος.

Ένα καθαρό λοιπόν και τακτοποιημένο κομοδίνο μπορεί να βοηθήσει ώστε το περιβάλλον να μην μας προκαλεί άγχος, αλλά να είναι χαλαρωτικό και ήρεμο. Και αυτό θα κάνει τον ύπνο πιο ξεκούραστο.

Προσθέτει στιλ και πολυτέλεια

Αν είναι όμορφο μπορεί να αναδείξει το γούστο μας αλλά και ολόκληρο το δωμάτιο. Μπορεί να προσδώσει στιλ σε όλο το δωμάτιο και να είναι κομψό και αρκούντως τακτοποιημένο, μπορεί να δώσει και έναν αέρα πολυτέλειας σε ολόκληρο τον χώρο.

Είναι προσωπικό έπιπλο και λέει πολλά για εμάς

Εκεί αφήνουμε το βιβλίο μας, το σημειωματάριο μας, τα φάρμακά μας, το κινητό μας και αρκετά άλλα πράγματα που μπορούν να μιλήσουν για την προσωπικότητά μας. Για το πως κοιμόμαστε και πως ξυπνάμε, για τις συνήθειες μας και ακόμα και για τα όνειρά μας.

Εκτός όμως από αυτό, αν είναι τακτοποιημένο και περιποιημένο, δείχνει την οργάνωση της σκέψης μας και την τάξη που θέλουμε να έχουμε στο σπίτι αλλά και σε όλη μας τη ζωή.

Από το NEWSROOM

via e-daily.gr

Τι αποκαλύπτει η διακόσμηση του σπιτιού για τον χαρακτήρα σας;

Αγόρασε 3 εγκαταλελειμμένα σπίτια στην Ιταλία με 3 δολάρια