Αγόρασε 3 εγκαταλελειμμένα σπίτια στην Ιταλία με 3 δολάρια

Στο Mussomeli, μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων κοντά στο κέντρο της Σικελίας

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, εκμεταλλευόμενη μια ολοένα αυξανόμενη ευκαιρία ακινήτων στην Ευρώπη, αγόρασε τρία κατεστραμμένα σπίτια σε μια μικρή ιταλική πόλη το 2019 για 3,30 $ μαζί — και τώρα τα επισκευάζει.

Το Insider αναφέρει ότι η Rubia Daniels, μια 49χρονη Βραζιλιάνα εκπατρισμένη που εργάζεται στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, είχε ακούσει ότι η Ιταλία προσφέρει φθηνά σπίτια για να δώσει ξανά ζωή στις εγκαταλειμμένες πόλεις σε απομακρυσμένες περιοχές – και ένιωσε μια σπίθα μέσα της!

«Έμεινα τόσο έκπληκτη. Ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που πρέπει να το δεις για να βεβαιωθείς ότι είναι αλήθεια», είπε η κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο στο ρεπορτάζ. «Έκανα την έρευνά μου και μέσα σε τρεις μέρες πήρα το αεροπορικό μου εισιτήριο, ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, έκλεισα το ξενοδοχείο και έφυγα».

Η πόλη που πήγε ήταν το Mussomeli, μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων κοντά στο κέντρο της Σικελίας, ακριβώς δίπλα στην ηπειρωτική Ιταλία.

Το Mussomeli είναι μόνο μια από τις τοποθεσίες στην Ιταλία που προσφέρει ακίνητα σε ανήκουστες τιμές για την καταπολέμηση της μείωσης του πληθυσμού, η οποία είναι μια τάση που χρονολογείται πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το 2019, για παράδειγμα, η πόλη της Σικελίας Sambuca di Sicilia – σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης – έγινε γνωστή για την πώληση εγκαταλελειμμένων κατοικιών για μόλις $1 περίπου. Δύο χρόνια αργότερα, μια άλλη παρτίδα σπιτιών εκεί βγήκε προς πώληση ζητώντας μόνο περισσότερα από 2 δολάρια ή διπλάσια τιμή.

Ομοίως, η πόλη Laurenzana της νότιας Ιταλίας το 2021 πρόσφερε τα δικά της εγκαταλελειμμένα σπίτια για περίπου ένα δολάριο το καθένα. Ωστόσο, όσο χαμηλές και αν ήταν οι τιμές, τα ακίνητα απαιτούσαν μεταξύ 24.000 και 90.000 δολάρια τουλάχιστον για την αποκατάσταση – και οι ιδιοκτήτες είχαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσουν το έργο.Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι ιδιοκτήτες τέτοιων ιδιοκτησιών συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να δώσουν πολύ περισσότερα από ό,τι φαντάζονταν, αφού οι ανακαινίσεις που χρειάζονταν που είχαν ένα τίμημα….

Πιο πρόσφατα, η πόλη Presicce της νοτιοανατολικής Ιταλίας πρόσφερε έως και 30.000 δολάρια σε ενδιαφερόμενους κατοίκους για να αγοράσουν αζήτητα σπίτια.

e-daily.gr

Γιατί το κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σου είναι πολύ σημαντικό

Airbnb: Το σπίτι του Breaking Bad διατίθεται προς ενοικίαση!