in

Ένα ισχυρό μείγμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. (με 2 υλικά)

α οφέλη του ελαιολάδου είναι πολύ γνωστά, όπως και οι χρήσεις του λεμονιού ως σπιτικό γιατροσόφι είναι σχεδόν αμέτρητες.

Αυτοί οι δύο στυλοβάτες της μεσογειακής διατροφής, οι οποίοι βρίσκονται συχνά μαζί σε σαλάτες και σε άλλα νόστιμα και υγιεινά γεύματα, μπορούν επίσης να θεραπεύσουν, να προστατεύσουν και να καθαρίσουν το συκώτι σας.

Είτε χρησιμοποιούνται χωριστά (για παράδειγμα νερό με λεμόνι) είτε μαζί, οι θεραπείες με λεμόνι και λάδι είναι υγιεινές και ένας φυσικός τρόπος για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας ώστε να αποδίδει το μέγιστο κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ποτό για το συκώτι σας.

Η σπουδαιότητα του ήπατος

Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και είναι το κύριο αποτοξινωτικό όργανο-καθαρίζει τον οργανισμό μας όχι μόνο από περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και από τα απόβλητα του μεταβολισμού. Έτσι, μπορείτε να διακρίνετε πως η υγεία του σώματός μας σχετίζεται άμεσα με το ήπαρ και τη σωστή λειτουργία του.

Όταν το συκώτι καταπονείται, μπορείτε να καταλήξετε έχοντας δερματικά ξεσπάσματα. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε να κάνετε με δερματικά εξανθήματα, θυμηθείτε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει από μέσα.

Τα οφέλη του λεμονιού στην αποτοξίνωση του ήπατος σας

Τα λεμόνια είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. Μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι να αποτοξινωθεί με διαφορετικούς τρόπους:

-Τόνωση δύναμης ενζύμων
Σύμφωνα με το Δρ Alexander F. Beddoe, το συκώτι μπορεί να εκκρίνει περισσότερα ένζυμα από φρέσκο χυμό λεμονιού σε σχέση με κάθε άλλο διατροφικό στοιχείο. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται από την κατανάλωση του λεμονιού, διότι το λεμόνι διαθέτει πολλές από τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία.

Λιπώδης νόσος του ήπατος
Η φλούδα των λεμονιών αποδείχτηκε, σε μια μελέτη του 2002 που εκτελέστηκε από μια ομάδα ερευνών της Ολλανδίας, ότι μειώνει τα επίπεδα ηπατικής χοληστερόλης. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα λεμόνια, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο ήπαρ και στο αίμα.

Αν και η μελέτη διεξήχθει σε ζώα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση φλούδας λεμονιού θα μπορούσε να είναι επωφελής για εκείνους που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος.

–Βιταμίνη C για εξάλειψη τοξινών
Μονάχα ένα λεμόνι περιέχει 88 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την παρασκευή της γλουταθειόνης.

Η γλουταθειόνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στο σώμα σας και θεωρείται «η μητέρα όλων των αντιοξειδωτικών». Βρίσκεται σε κάθε κύτταρο στο σώμα και προστατεύει το μηχανισμό του κυττάρου, δηλαδή τα μιτοχόνδρια, από βακτήρια και ιούς, καθώς και από τις τοξίνες.

Χαμηλά επίπεδα γλουταθείου σας αφήνουν ευπαθή σε ανεξέλεγκτη κυτταρική διάλυση που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες, τις ελεύθερες ρίζες, τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Με αποτέλεσμα, το συκώτι σας να υπερφορτώνεται και να καταστρέφεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

-Προστατευτικές ιδιότητες εσπεριδίνης
Τα λεμόνια, όπως και άλλα εσπεριδοειδή, περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται εσπεριδίνη.

Σε μια ινδική ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC φαρμακολογίας το 2005, αυτή η ένωση βρέθηκε να έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δόθηκε στους συμμετέχοντες μια τοξίνη εφόσον πρώτα τους είχε δοθεί ένωση εσπεριδίνης, έπειτα παρατήρησαν και μελέτησαν τα αποτελέσματα:

Το συκώτι τους είχε υποστεί λιγότερες ζημίες σε σύγκριση με το να μην είχαν λάβει καθόλου την εσπεριδίνη, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επιχείρημα για τις προστατευτικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εσπεριδίνη καταδεικνύει μια προστατευτική επίδραση στο ήπαρ.

Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσει το συκώτι σας;

Τα λεμόνια δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν τα αποβάλλουν από το συκώτι σας τις βλαβερές τοξίνες. Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μια μελέτη του 2010 που εκτελέστηκε από μια πολυ-εθνική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες και βλάβη στο ήπαρ.

Τα αποτελέσματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Nutrition and Metabolism (Διατροφή και Μεταβολισμός) , δείχνουν ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά υποσχόμενο ως ένας παράγοντας αποτοξίνωσης για ένα κατεστραμμένο ήπαρ.

Συστατικά:

– Χυμός από 1/2 λεμόνι
– 1 – 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αναμείξτε τα συστατικά σε ένα μικρό ποτήρι και καταναλώστε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.
«Τροφή»: Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή. Ενώ μία άλλη καλή ιδέα είανι να προσθέτετε το λαδάκι σας στο πρωινό σας ΧΛΙΑΡΟ λεμονόνερο

Επίσης σημαντική βελτίωση στην υγιεία του ήπατος, αλλά και γενικότερα θα δείτε και με επιπλέον χρήση γαϊδουράγκαθου.

Σας διαθέτω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Ενώ αν χρειάζεστε γενικότερη αποτοξίνωση, ρωτήστε με για το προσαρμογόνο γανόδερμα!!

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Πώς να περάσετε μία μέρα στο γραφείο χωρίς να παραγγείλετε τίποτα (ναι, γίνεται)

Αυτό το σημείο πρέπει να το προσέχετε πριν αγοράσετε ένα μπουκαλάκι νερού. Το γνωρίζατε;