Δύο φίλοι παράτησαν τα πάντα για να κάνουν σπιτάκια σε σπηλιές !

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να αφήσετε τα πάντα και να ανακαινίσετε ένα παλιό σπίτι για να δημιουργήσετε ένα αγροτικό ξενοδοχείο; Δύο φίλοι το τόλμησαν και το αποτέλεσμα ερωτεύεται με την πρώτη ματιά…

“Δεν καταλάβαμε πώς η επαρχία του Αλμπαθέτε θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλος άγνωστος. Οι άνθρωποι γνωρίζουν γι’ αυτήν μόνο λόγω του Πανηγυριού της και οι περισσότεροι δεν ανακαλύπτουν πραγματικά τις γωνιές και τις δυνατότητες που κρύβει.” Αυτό ήταν το ερώτημα που ώθησε τον Víctor Pinedo και τον Fernando Monteagudo, έναν 29χρονο λογιστή και έναν 25χρονο μηχανικό, να εγκαταλείψουν την πλούσια ζωή τους για να ξεκινήσουν ένα νέο έργο, ένα κοινό όνειρο που είχαν: «να αναλάβουν , και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον κόσμο γωνιές και μοναδικά καταλύματα σε αυτή την περιοχή με νέα αντίληψη αγροτικού τουρισμού, πιο φρέσκια, νεότερη και με γούστο», μας εξομολογούνται.

Μετά από μήνες αναζήτησης, βρήκαν το τέλειο μέρος για να το υλοποιήσουν. Κάποια εγκαταλελειμμένα υπόσκαφα σπίτια στους πρόποδες του ποταμού Júcar, στα περίχωρα του Jorquera, που τους φαινόταν «ένας αυθεντικός παράδεισος μόλις 35 χιλιόμετρα από το Albacete». Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού καταλήφθηκε από την απόκτηση αυτών των ακινήτων, αλλά αυτοί οι δύο νέοι έκαναν μια αρετή ανάγκης και αποφάσισαν να τα αποκαταστήσουν μόνοι τους, με συμβουλή φίλων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, πετυχαίνοντας ένα αποτέλεσμα πιστό στην ουσία του, γεμάτο χαρακτήρα. και με πολλή γοητεία.. «Φροντίζουμε το ρεύμα, τα υδραυλικά, την τοιχοποιία, τη χρήση πέτρας κλπ… Όλα με τα χέρια μας», εξηγούν περήφανα. Έχουν περάσει 24 μήνες χωρίς κοινωνική ζωή, περνώντας κάθε απόγευμα, διακοπές και Σαββατοκύριακα, βυθισμένοι στα έργα. «Μάλιστα την περασμένη Πρωτοχρονιά κάναμε μπετόν», εξομολογούνται.

Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια, γεννήθηκαν τα αγροτικά καταλύματα XUQ, τα οποία ονομάστηκαν έτσι επειδή  Xuqer ονομαζόταν ο ποταμός Júcar στο παρελθόν. Τα πέντε σπίτια είναι φτιαγμένα με υλικά και τεχνικές τυπικές αυτής της περιοχής και έχουν την ιδιαιτερότητα να διατηρούν πάντα σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Στη διακόσμηση, τα έπιπλα που ανακυκλώνονται από μόνα τους (πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά) αναμειγνύονται με τα σύγχρονα σχέδια, επιτυγχάνοντας ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας που είναι πολύ σύμφωνο με τη φιλοσοφία τους.

Αγροτικό και μοντέρνο στυλ, ντιζάιν και δεξιοτεχνία, το τραχύ και το φιλικό συνδυάζονται.

Οι ιδιοκτήτες ήταν υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση της όλης μεταρρύθμισης μόνοι τους.

Το συγκρότημα έχει ανακαινιστεί εφαρμόζοντας τις αρχές της βιοκατασκευής και τις φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας.

Όλα τα καταλύματα XUQ προσαρμόζονται τέλεια στην τοπογραφία της γης, ενσωματωμένα και διασυνδεδεμένα με το περιβάλλον, σαν να ήταν ένας αρχαίος λαβύρινθος.

Πριν την Ανακαίνιση 

Φωτογραφίες: Clara Lozano y Nuria Soriano

Πως να διακοσμήσετε το σπίτι σας αν έχετε γκρι τοίχους…

Το εξοχικό μιας σχεδιάστριας μόδας στην Τυνησία