Αυτό είναι το μικρότερο σπίτι στη Βρετανία!

Στο Conwy (μια μικρή πόλη στη βόρεια ακτή της Ουαλίας) υπάρχει ένα κτίριο που ισχυρίζεται ότι είναι το μικρότερο σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι γνωστό ως Quay House και έχει ύψος μόλις 10 πόδια 2 ίντσες με επιφάνεια δαπέδου μόνο 10 επί 6 πόδια. Κατέχεται από τον 16ο αιώνα, αλλά πλέον χρησιμοποιείται μόνο ως τουριστικό αξιοθέατο.

via Katie Davies

Εάν έχετε χτυπήσει ποτέ το κεφάλι σας σε μια μεσαία σκάλα ή ένα πλαίσιο πόρτας, θα ξέρετε ότι δεν είναι πολύ διασκεδαστικό.

Οπότε, αφήστε μια σκέψη για τον φτωχό γέρο ψαρά, 6 πόδια 3 ιντσών Ρόμπερτ Τζόουνς, για τον οποίο – ως ο τελευταίος ένοικος στο Μικρότερο Σπίτι της Βρετανίας – πρέπει να ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Ο μεγαλόσωμος άντρας στο μικροσκοπικό σπίτι είχε μόνο δύο στενά δωμάτια στα οποία μπορούσε να απλώσει τα κουρασμένα μέλη του αφού επέστρεφε σπίτι από τη θάλασσα.

Αλλά τώρα χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο στριμώχνονται μέσα στο όμορφο ψηλό κτήριο  κάθε χρόνο για να ρίξουν μια γεύση από τον θησαυρό του 16ου αιώνα.

thirdeyetraveller.com

thirdeyetraveller.com

Το σπίτι είναι ανοιχτό καθημερινά από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο και μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη περιήγηση με μόλις 1 £!

Καθώς μόνο μια μικρή ομάδα μπορεί να κατευθυνθεί μέσα τη φορά, ίσως χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για λίγο για να πάτε μέσα.

dailymail.co.uk

thirdeyetraveller.com

Tο ελληνικό σπίτι που έχει γίνει αντικείμενο πόθου για τους Αμερικανούς

Πιείτε Νερό Κατευθείαν από τη Θάλασσα Χρησιμοποιώντας Ηλιακή Ενέργεια!