in

Απλοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας… όαση!

Είτε περνάτε λίγες ώρες στο σπίτι σας, είτε όλη τη μέρα σας, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και να χαίρεστε όταν βρίσκεστε εκεί. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι τελικά εκεί θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας.

Πέρα από τις προφανείς αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, όπως το να μετακομίσετε κάπου κοντά στη φύση, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε, ειδικά για όσους μένουν στις μεγαλουπόλεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, την ψυχολογία σας και άρα την ποιότητα ζωής σας.

Αξίζει να επενδύσετε κάποια χρήματα για το σπίτι σας. Μην ξεχνάτε εξάλλου, ότι ένα σπίτι που σας κάνει να αισθάνεστε ότι «δεν σας χωράει ο τόπος», θα σας υποχρεώσει να ζείτε διαρκώς έξω από αυτό και να ξοδεύετε τελικά τα ίδια ή περισσότερα χρήματα.

Ησυχία 

Ποτέ… μα ποτέ… μην αφήνετε την τηλεόραση να παίζει άσκοπα στο σπίτι σας. Κατά προτίμηση, κλείστε τη δια παντός. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ανοίξτε την μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο. Όχι, η τηλεόραση δεν είναι παρέα. Ή αν είναι παρέα, είναι ο χειρότερος φίλος που θα μπορούσατε να έχετε κοντά σας. Αν σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμένετε σε ησυχία, ανοίξτε το ραδιόφωνο ή ακόμα καλύτερα βάλτε χαλαρωτική μουσική.

Αν είναι εφικτό βελτιώστε τη μόνωση του σπιτιού σας με διπλά τζάμια, ώστε να εμποδίσετε τις κόρνες και τις εξατμίσεις να ταξιδεύουν στο σπίτι σας. Αν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μονωτικά υλικά από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο για να βάλετε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας.

Τέλος, μια ακραία αλλά καθόλου παράλογη λύση που μπορείτε να υιοθετήσετε, είναι να φοράτε ωτασπίδες κάποιες ώρες τη μέρα.

Φυσικοί ήχοι 

Μπορείτε να προσθέσετε μελωδούς με φυσικούς ήχους στα σημεία που κάνει ρεύμα στο σπίτι σας. Η επίδρασή τους, ειδικά αυτών που αποτελούνται από μπαμπού, είναι άκρως χαλαρωτική.

windchime-flower

Επίσης μια καλή επιλογή, είναι τα συντριβανάκια τύπου Feng Shui τα οποία μπορείτε να τα βρείτε παντού. Ο ήχος του κυλιόμενου νερού επιδρά βαθιά στο νευρικό σύστημα.

 

30-Ways-to-Decorate-Your-Small-Balcony-Into-an-Oasis-of-Relaxation-homesthetics-decor-ideas-1

Καθαρή ατμόσφαιρα

 Προμηθευτείτε έναν καλό ιονιστή αέρος ο οποίος θα καθαρίζει την ατμόσαιρα.

Μια άλλη καλή λύση είναι να τοποθετήσετε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας. Τέτοια φυτά είναι η ορχιδέα, η φτέρη, η δράκαινα, τα χρυσάνθεμα και άλλα. Διαβάστε όλη τη λίστα εδώ

Και φυσικά αφήστε το σπίτι σας να αερίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τάξη 

Η καθαριότητα και η τάξη είναι μείζονος σημασίας για την καλή ψυχολογία σας. Δεν χρειάζεται υστερία, απλά μια τάξη. Προμηθευτείτε κούτες ράφια και αποθηκευτικούς χώρους για να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας.

Ξεφορτωθείτε ογκώδη και άχρηστα έπιπλα. Αφήστε χώρο για να αναπνέετε και να κινείστε χωρίς να σκοντάφτετε. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από το παλιό σύνθετο ή την μεγάλη τραπεζαρία της γιαγιάς, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας. Στο κάτω – κάτω, είστε εσείς που πρέπει να ευχαριστιέστε, όχι τα έπιπλά σας.

Φως 

Αν το σπίτι σας δεν είναι φωτεινό, τότε μπορείτε να το βάψετε σε πιο φωτεινά χρώματα, να τοποθετήσετε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή ακόμα να προσθέσετε λάμπες ηλιακού φωτός. Αναζητήστε τες ως day light box, SAD lamp και με άλλες παρεμφερείς ονομασίες.

 

Ομορφιά

 Βάψτε το σπίτι σας με τα χρώματα που σας αρέσουν. Οι μαυρίλες στους τοίχους ή το ταβάνι είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία σας.

Βάλτε στις μεγάλες επιφάνειες έναν πίνακα με κάποιο θέμα που σας φτιάχνει τη διάθεση.

Επιδιορθώστε τις μικρο-επισκευές που χρειάζεται το σπίτι σας και σας χαλάνε τη διάθεση κάθε φορά που πέφτει το μάτι σας επάνω τους.

 

Μυρωδιά 

Το καλύτερο είναι να μην υπάρχει απολύτως καμία μυρωδιά. Επειδή ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο στις μεγαλουπόλεις, τότε μπορείτε να κάψετε αιθέρια έλαια όπως κανέλα, εσπεριδοειδή, λεβάντα, σανδαλόξυλο ή όποια άλλο άρωμα σας αρέσει.. Να προσέξετε όμως να πάρετε καλής ποιότητας αιθέρια έλαια και όχι χημικά που μοιάζουν με αιθέρια έλαια.

etherio27j

Αν σας αρέσουν τα αρωματικά στίκς, προμηθευτείτε μόνο βιολογικά. Τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν, μην τα πλησιάζετε καθόλου.

Θερμοκρασία

Προσπαθήστε το σπίτι σας να έχει μια ομοιόμορφη θερμοκρασία. Το ξέρουμε ότι δεν σας αποκαλύπτουμε το μυστικό του αιώνα, αλλά πραγματικά το κρύο και η ανομοιογενής θερμοκρασία δημιουργούν μεγάλο στρες στο σώμα σας το οποίο εκφράζεται πολλές φορές ως κούραση, κατάπτωση και κακή διάθεση.

Ειρήνη 

Η Ειρήνη είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό της ευτυχίας μέσα στο σπίτι σας. Οι φωνές, οι καυγάδες και τα αρνητικά συναισθήματα σας κάνουν να νιώθετε άβολα και σας δημιουργούν αρνητικές αναμνήσεις. Προσπαθήστε να λύσετε τις διαφορές με την οικογένειά σας πολιτισμένα και εάν είναι εφικτό, κάντε το έξω από το σπίτι. Το σπίτι σας δεν πρέπει να γίνεται διαρκές πεδίο μάχης. Σε τελική ανάλυση, το «σπίτι» σας δεν είναι οι 4 τοίχοι, αλλά το σύνολο των αναμνήσεών σας.

Τέλος, μην επιτρέπετε τα φορτία της εργασίας σας και του έξω κόσμου να μπαίνουν μέσα. Αφήστε τα έξω από την πόρτα και πάρτε τα πάλι όταν ξαναβγείτε. Το σπίτι σας είναι ένα άσυλο, είναι ο ιερός σας χώρος. Αξίζει λοιπόν να του δείχνετε τον δέοντα σεβασμό και να το τιμάτε . Εξάλλου, θα σας το ανταποδώσει.
via

Από παλιό εργοστάσιο του 1887 σε ντιζαϊνάτο loft

Vintage βέσπες μετατρέπονται σε καρέκλες γραφείου και το αποτέλεσμα είναι Μοναδικό!