in

Πώς να Διακοσμήσετε την Κολώνα στη Μέση Ενός Δωματίου

Αρκετά σπίτια έχουν τοποθετημένη μια κολώνα ακριβώς στη μέση ή και στην άκρη ενός δωματίου. Πολύς κόσμος, λοιπόν, αναρωτιέται πώς μπορεί να διακοσμήσει αυτή την κολώνα ώστε να μην δείχνει παράταιρη με τον υπόλοιπο χώρο.

Βάλτε ταπετσαρία Μερικές φορές στη διακόσμηση χρησιμοποιούμε την τεχνική της αντίθεσης. Δηλαδή, ενώ μπορεί να θέλουμε να κρύψουμε ένα αντικείμενο από το χώρο, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Με λίγα λόγια, το κάνουμε το επίκεντρο της διακόσμησης. Βάζοντας, λοιπόν, μια ιδιαίτερη ταπετσαρία στην κολώνα σας θα της δώσετε λόγο ύπαρξης μέσα στο δωμάτιο. Φέτος μας αρέσουν πολύ τα σχέδια με πέτρες, ξύλο, μάρμαρο και άλλα φυσικά υλικά. Θα πρέπει, όμως, να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ταπετσαρίας για να δείχνει το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές.

Μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφες ταπετσαρίες και σε εξαιρετικές τιμές (κάτω από 50 ευρώ ανά 10 μέτρα) σε ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε ταπετσαρίες.

thehomeissue_kolona06

Κολλήστε ψεύτικες πέτρες Οι πέτρινες κολώνες δίνουν στιλ και δυναμική σε ένα χώρο. Μπορείτε και εσείς να υιοθετήσετε αυτό το στιλ εύκολα χρησιμοποιώντας ψεύτικες πέτρες. Αυτές οι πέτρες είναι γνωστές ως airstone tiles και μπορείτε να τις βρείτε εδώ, ενώ την ειδική κόλλα, για να κολλήσετε μόνοι σας τις πέτρες πάνω στην κολώνα, θα τη βρείτε εδώ. Διαφορετικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό προκειμένουν να το κάνει αυτός για εσάς.

thehomeissue_kolona04

Βάψτε την Μπορεί το βάψιμο να αποτελεί την πιο απλή λύση αλλά δεν χρειάζεται να είστε 100% παραδοσιακοί βάφοντας την κολώνα στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Παρατηρήστε τη διακόσμηση του χώρου σας και δείτε ποια χρώματα κυριαρχούν. Επιλέξτε μια έντονη ή σκούρα απόχρωση για να βάψετε την κολώνα ή υιοθετήστε το όμπρε λουκ βάφοντας την κολώνα σε μια παλ απόχρωση χαμηλά και μέχρι τη μέση και στη συνέχεια αφήνοντας σιγά-σιγά το χρώμα να ξεθωριάζει και να καταλήγει σε λευκό προς τα πάνω.

thehomeissue_kolona02

Για αυτό το κόλπο θα χρειαστείτε μπογιά και ένα καλό πινέλο (μπορείτε να προμηθευτείτε και τα δύο από ένα χρωματοπωλείο).

Βάψτε με χρυσή μπογιά Χρησιμοποιώντας σπρέι χρυσής μπογιάς βάψτε την κολώνας σας σε χρυσό χρώμα για να δώσετε μια νότα πολυτέλειας στο χώρο σας. Διακοσμήστε σε παλ αποχρώσεις το υπόλοιπο δωμάτιο για να μην δείχνει το αποτέλεσμα υπερβολικό.

Διακοσμήστε την ίδια την κολώνα Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι να διακοσμήσετε την κολώνα σας κανονικά όπως θα κάνατε με τον τοίχο σας. Κρεμάστε πάνω κάδρα ή άλλα έργα τέχνης για να της δώσετε περισσότερη αξία και στιλ. Μια άλλη ιδέα είναι -αν η κολώνα σας είναι ξύλινη- να κολλήσετε μέχρι τη μέση της χοντρό σχοινί (το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης) για ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα (επαρχιακό στιλ με χρήση διαφορετικών υλικών, vintage επίπλων και χειροποίητων διακοσμητικών).

thehomeissue_kolona07

Κάντε τις κολώνες σας το επίκεντρο της διακόσμησης Μια πολύ όμορφη ιδέα που θα σας λύσει τα χέρια είναι να κάνετε τις κολώνες σας το επίκεντρο της διακόσμησης. Βάψτε τις σε ένα χρώμα που σας αρέσει και διακοσμήσετε το υπόλοιπο δωμάτιο σε παρόμοια χρώματα δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο λόγο ύπαρξης.

thehomeissue_kolona05

Μετατρέψτε την κολώνα σε βιβλιοθήκη Προσθέστε ράφια πάνω στην κολώνα σας για να φτιάξετε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη βιβλιοθήκη. Αυτό το τρικ βολεύει ιδιαίτερα αν η κολώνα σας βρίσκεται κοντά σε τοίχο (όπως στη φωτογραφία παρακάτω).

thehomeissue_kolona03

Προσθέστε logos Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε λογότυπα πάνω στην κολώνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ταπετσαρία με logos που σας αρέσουν ή να βάψετε την κολώνα με μπογιά μαυροπίνακα (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και να γράψετε πάνω σε αυτήν με κιμωλίες ό,τι λέξεις και φράσεις θέλετε.

thehomeissue_kolona01via

Η Casa Wavi…Όταν η φύση συνάντησε την εκπαίδευση.

Στυλ και ξύλινα δαπεδα