in

7 Tricks διακόσμησης που κρατάνε κρυφά οι διακοσμητές!

Έχεις αρχίσει να σχεδιάζεις τις αλλαγές που θα κάνεις στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου και ψάχνεις τα καλύτερα tricks διακόσμησης, για να έχεις πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα;

Στην συνέχεια θα βρεις όλα όσα δεν θα ήθελε ένας διακοσμητής να μάθεις!

Η διακόσμηση δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, καθώς απαιτεί χρόνο, γούστο και μερικές σχετικές γνώσεις ώστε να έχεις ένα φινετσάτο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Υπάρχει όμως και ο εύκολος τρόπος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτές εδώ τις ιδέες για το σπίτι!

Επέλεξε τα σωστά μαξιλάρια για τον καναπέ σου
diakosmisi-saloniou
Για να δώσεις μια πιο κομψή νότα στον καναπέ σου, τοποθέτησε δύο πλατεία μαξιλάρια στις γωνίες του. Να προτιμήσεις μαξιλάρια με μήκος περίπου 50 εκατοστά και κάποιο τολμηρό σχέδιο.

Ακριβώς μπροστά τους τώρα, βάλε από ένα μονόχρωμο και διακριτικό μαξιλαράκι περίπου 40 εκατοστών, το οποίο θα έχει ένα πολύ λεπτό μοτίβο, όπως για παράδειγμα ρίγες.

Βάλε τα διακοσμητικά σου στο σωστό ύψος
anakainisi-spitiou-tips

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν το λάθος και κρεμάνε τους πίνακες τους πολύ ψηλά. Το ιδανικό ύψος λοιπόν, είναι να βρίσκεται το κάτω μέρος του πίνακα σου από 7 εως και 20 εκατοστά πάνω από το ύψος των επίπλων σου, είτε είναι μπροστά από τον καναπέ σου είτε από την τραπεζαρία σου. Όσο πιο μεγάλο είναι το κενό, οι επισκέπτες σου θα εστιάζουν στον κενό τοίχο.

Όσο για τα υπόλοιπα διακοσμητικά χώρου, φρόντισε τα πιο μικρά αντικείμενα να είναι ψηλά, ενώ τα μεγαλύτερα πιο χαμηλά.

Άλλαξε την διαρρύθμιση της βιβλιοθήκης σου
tricks-diakosmisis

Βάλε το 60% των βιβλίων κατακόρυφα και το υπόλοιπο 40% οριζόντια στα ράφια της βιβλιοθήκης σου. Αυτό θα δημιουργεί μια ισορροπία στην εικόνα και αναδεικνύει τον τοίχο σου από πίσω, οπότε φρόντισε να έχει μια κομψή τεχνοτροπία ή ακόμη και ταπετσαρία.

Τοποθέτησε τους καθρέφτες στο κατάλληλο σημείο
design-spitiou-simvoules

Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο; Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο ενός τοίχου και σε ύψος περίπου 1.50 μέτρο. Αν τώρα το δωμάτιο σου είναι μικρό και θέλεις να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο, τοποθέτησε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο για να αντανακλάται το φως στον χώρο.

Μέτρα το τραπέζι του φαγητού πριν το αγοράσεις
diakosmisi-spitiou

Όταν πας να αγοράσεις τραπέζι, φρόντισε να είναι ευρύτερο από 90 εκατοστά. Έτσι θα υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορείς να φας με την παρέα σου, ακόμη και αν το κέντρο του είναι γεμάτο από τα φαγητά που έχεις ετοιμάσει. Αν πάλι ο χώρος σου είναι περιορισμένος για μια τέτοια επιλογή, μπορείς να διαλέξεις ένα στρόγγυλο τραπέζι.

Επέλεξε προσεκτικά τα χρώματα των τοίχων
xromata-toixon-sumvoules

Όταν επιλέγεις τα χρώματα θα πρέπει να θυμάσαι πως ο καλύτερος συνδυασμός που μπορείς να κάνεις είναι να βάψεις το 60% του δωματίου σου με ένα χρώμα το οποίο θα έχει λίγη ένταση, έπειτα το 30% με ένα δευτερεύον χρώμα και τέλος το 10% με ένα έντονο χρώμα.

Βέβαια, αυτή η συμβουλή δεν αφορά μόνο τους τοίχους αλλά γενικότερα τα χρώματα. για παράδειγμα οι τοίχοι θα μπορούσαν να είναι με το βασικό χρώμα, τα κουφώματα και τα γύψινα με το δευτερεύον και το έντονο θα μπορούσε να είναι στα μαξιλάρια του καναπέ.

Μην παίρνεις πολύ ψηλό τραπεζάκι σαλονιού
idees-gia-to-spiti

Επειδή πλέον στους περισσότερους καναπέδες το ύψος από τα καθίσματα είναι περίπου 50 εκατοστά, το ιδανικό ύψος για το τραπεζάκι του καφέ θα ήταν από 38 μέχρι και 50 εκατοστά ύψος, ώστε να μπορείς να κάθεσαι άνετα, εσύ και οι καλεσμένοι σου.

Όσο για την απόσταση που θα πρέπει να έχει από τον καναπέ είναι 45 εκατοστά, μιας και και έτσι θα υπάρχει αρκετός χώρος για να περάσεις ανάμεσα από τα έπιπλα, χωρίς όμως να χρειάζεται και να τεντωθείς.
via

Kεριά Διακοσμημένα με ΦΛΟΙΟ ΔΕΝΤΡΟΥ

Έπιπλα και διακοσμητικά από εργαλεία (video)