in

11 παλιομοδίτικες τάσεις στη διακόσμηση που ελπίζουμε να μην επιστρέψουν!

Κάθε χρόνο βγαίνουν νέες διακοσμητικές τάσεις και μένουν πίσω οι παλιές. Βέβαια, δεν είναι τόσο απλό, καθώς κάποιες από τις παλιές τάσεις συχνά επιστρέφουν, ανάλογα την εποχή και τη νέα μόδα που απαιτεί συγκεκριμένες προσεγγίσεις στη διακόσμηση του σπιτιού.

Ωστόσο, οι «παλιές» νέες τάσεις εντάσσονται αρμονικά με τις νέες και τελικά δημιουργούν ένα πρωτότυπο διακοσμητικό περιβάλλον που δένει με όλα τα μοντέρνα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες τάσεις που έχουν μείνει για πίσω για τα καλά (αν και αρκετός κόσμος συνεχίζει να τις ακολουθεί).

Εμείς τις βρήκαμε, τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε, με την προσδοκία να μην επιστρέψουν, καθώς μας πάνε πραγματικά σε… άλλη εποχή!

Κουζίνες παραφορτωμένες με γρανίτη.

Στις αρχές του 2000 αυτή η τάση έκανε θραύση και βλέπαμε παντού γύρω μας κουζίνες με μοναδικό υλικό τον σκούρο γρανίτη. Σήμερα, προτιμώνται τα «ελαφρύτερα» υλικά και πιο μίνιμαλ προσεγγίσεις.

Βάζα Mason.

Είναι τα γνωστά διαφανή βάζα, τα οποία δεν τα βλέπαμε μόνο να διατηρούν τρόφιμα, αλλά να χρησιμοποιούνται και για διακοσμητικούς λόγους. Σήμερα, με όλα τα νέα σχέδια που υπάρχουν, τα βάζα αυτά καλό είναι να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την συντήρηση τροφίμων.

Υφάσματα με Damask.

Το pattern αυτό που δεν είναι ούτε εμπριμέ, ούτε φλοράλ, επικράτησε την δεκαετία του 90 στα πάντα: από ταπετσαρίες μέχρι κουρτίνες. Αν ακόμα υπάρχει στο σπίτι σας, αντικαταστήστε το με κάποιο πιο μοντέρνο pattern.

Πλαστικά φρούτα.

Το γεγονός ότι πιάνουν σκόνη δεν τα κάνει καθόλου εύχρηστα. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, με την τάση για υγιεινή διατροφή, έχουν αντικατασταθεί από φρέσκα φρούτα. Προτιμήστε, λοιπόν, τα φρέσκα!

Σεμεδάκια.

Συχνά, τα παραδοσιακά σεμεδάκια, τοποθετούνται κάτω από πλαστικό μουσαμά για να προστατεύσουν το ξύλο. Παρόλο που σε μικρές δόσεις μπορεί να ταιριάζουν σε έναν σημερινό χώρο, οι μεγάλες δόσεις θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ξεπερασμένος σε σύγκριση με μοντέρνα τραπεζομάντηλα που υπάρχουν σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Χωρίς υπερβολές

Κατακόρυφες περσίδες.

Δεν είναι απλά δύσκολες στο να τις ανοίγετε και να τις κλείνετε, αλλά είναι και πολύ παλιομοδίτικες. Επενδύστε σε όμορφες κουρτίνες – υπάρχουν ανεξάντλητες επιλογές.

Γυάλινα τούβλα.

Χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για να επιτρέψουν στο φως να μπει στο μπάνιο, χωρίς να θυσιαστεί η ιδιωτικότητα. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν νέες τεχνικές που πετυχαίνουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Φώτα Hollywood.

Δεν αμφισβητούμε το γεγονός ότι είστε σταρ, αλλά δεν χρειάζεται να τυφλώνεστε από αυτή την τάση της δεκαετίας του 90 κάθε πρωί. Προτιμήστε πιο απαλό και πιο κομψό φωτισμό για το μπάνιο σας.

Τοίχοι με τεχνική «σφουγγάρι».

Μπορεί πριν 30 χρόνια αυτή η τεχνική βαψίματος να ήταν πολύ στη μόδα, αλλά εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σημερινά πολύ όμορφα χρώματα στου τοίχους που εφαρμόζονται με ένα απλό ρολό.

Καρέκλες Beanbag.

Αυτές οι καρέκλες – πουφ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς τη δεκαετία του 90, αλλά όχι πια. Περιορίστε τη χρήση τους στο υπνοδωμάτιό σας.

Μεγάλα πλαστικά φυτά.

Μια από τις πολύ ξεπερασμένες τάσεις που άνθισε επίσης τη δεκαετία του 90. Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, προτιμήστε φρέσκα. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα είστε εκτός μόδας, θα βοηθήσουν και στην ανανέωση του αέρα!

spirossoulis.com

Βάλε φύκια στο μποστάνι!

Η πισίνα στην Σαντορίνη που αποθεώνει ο ξένος τύπος: Κρεμασμένη στο βράχο, γίνεται ένα με τη θάλασσα (εικόνες)