in

10 Συμβουλές διακόσμησης για σπίτι βγαλμένο από σελίδες περιοδικού!

Το Staging, η τέχνη του να παρουσιάσεις ένα σπίτι λες και έχει βγει από σελίδες περιοδικού δεν είναι αμελητέα. Όπως όλες οι τέχνες, έχει και αυτή τα τρικ και τα μυστικά της, 10 από τα οποία θα σου παρουσιάσουμε!

Πόσες φορές δεν έχουμε πει «αυτό το σαλόνι θα ήθελα να είχα», κοιτώντας ένα περιοδικό; Δεκάδες. Συνήθως όμως, πίσω από την εξαιρετικά διαμορφωμένη εικόνα, δεν βρίσκεται ο γνωστός διακοσμητής αλλά ένας stager, κάποιος που ανέλαβε να προσθέσει 3-4 καίριες πινελιές, ώστε το δωμάτιο να είναι έτοιμο προς φωτογράφιση.

Συμμετρία

Οι ασορτί βιβλιοθήκες είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να δώσεις συμμετρία σε ένα χώρο. Είτε ανάμεσα από τζάκι, είτε ανάμεσα από καναπέ ή γραφείο, η συμμετρική διαρρύθμιση τραβάει την προσοχή, αναδεικνύει τον χώρο και κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Τα ετερώνυμα…έλκουν!

Φυσικά και έχεις διαβάσει για το mix and match της τραπεζαρίας. Ήξερες όμως ότι μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο σαλόνι; Το μυστικό έγκειται στο να είναι οι καρέκλες ή οι πολυθρόνες στην ίδια κλίμακα, αλλά με διαφορετικό σχεδιασμό, όπως στην φωτογραφία.

Χαλιά σε στρώσεις

Τίποτα το καινούριο, πέρα από ένα δοκιμασμένο τρικ που ξαναγύρισε πιο δυνατό από ποτέ για να κατακτήσει και το δικό σου σαλόνι. Η διακόσμηση χαλιών σε στρώσεις προσδίδει βάθος στον χώρο σου και δημιουργεί ζεστασιά.

Τραπέζι φαγητού στο σαλόνι

Για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι το σύνηθες, αλλά όχι για όλους. Πέρα από την τραπεζαρία, καλό είναι το τραπέζι του σαλονιού να είναι λειτουργικό για φαγητό, αν θέλεις εσύ και η παρέα σου να απολαύσετε το βραδινό σας στο σαλόνι, χωρίς να μετακινηθείτε. Ποιος από εμάς άλλωστε δεν απολαμβάνει ένα δείπνο στον καναπέ, παρέα με φίλους και ποτά, ενίοτε με το πιάτο στο χέρι;

Σκέψου δημιουργικά

Δεν έχεις χώρο για βοηθητικό τραπεζάκι, δεν έχεις τα χρήματα ή δεν σου αρέσει τίποτα; Κανένα πρόβλημα! Οι παλιές εγκυκλοπαίδειες μπορούν να γίνουν ένα πρώτης τάξεως τραπεζάκι, το ίδιο και ένα σεντούκι ή ένα τρίποδο γλάστρας των 5 ευρώ που θα κολλήσεις πάνω του ένα δίσκο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να βρεις την ιδέα που θα σε ιντριγκάρει!

Συμπλήρωσε τα κενά

Αν το τραπεζάκι του καφέ στο σαλόνι έχει πόδια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χώρο κάτω από αυτό για αποθήκευση. Καλό είναι όμως για να μην φαίνονται τα αντικείμενα «πεταμένα» κάτω από το τραπεζάκι, να βάλεις τους δίσκους σερβιρίσματος και τις κουβέρτες σε ένα καλάθι ή δίσκο διακόσμησης.

Think Big!

Ωραία μια σύνθεση με πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες, αλλά για το επίκεντρο της διακόσμησης σου, προτίμησε πίνακες σε ζευγάρι, έναν μεγάλο πίνακα ή ακόμα καλύτερα πίνακα σε τρίπτυχο, τετράπτυχο ή πεντάπτυχο. Φυσικά και το μέγεθος μετράει και είναι καλύτερο από 10-15 μικρά καδράκια.

Κάθε ράφι, εταζέρα και πεζουλάκι μπορεί να διακοσμηθεί

Τα ράφια του τζακιού (κρατήσου, ετοιμάζουμε αφιέρωμα) είναι κορυφαίος τρόπος να διακοσμήσεις με μεγάλη επιτυχία! Εκμεταλλεύσου στο έπακρο τον κενό χώρο με τέχνη, παλιά εργαλεία ή ρουστίκ σκεύη και τον κατάλληλο φωτισμό και δώσε ζωή σε έναν παραγκωνισμένο διακοσμητικά χώρο!

Οργάνωσε την βιβλιοθήκη σου ανά χρώμα

Οργάνωσε κάποια ή όλα τα ράφια ανά χρώμα και εμφύσησε νέα ζωή στην βιβλιοθήκη σου.

decoration.gr

20 υπέροχες ιδέες για φράχτες και μάντρες!

30 Καινοτόμα μαγειρικά σκεύη που θα πρέπει να αγοράσετε τώρα! Τέλεια!