in

Το πλωτό σπίτι διαθέτει κομψό εσωτερικό, υπνοδωμάτιο πολλαπλών επιπέδων και υπέροχο ροζ μπάνιο

Η Μόλι και ο Τζέισον ασχολούνται με αυτή τη ζωή στο σκάφος. Φανταστείτε να ξυπνάτε περιτριγυρισμένοι από τη φύση, το απαλό κύμα του νερού και την ελευθερία να αποφασίσετε: «Πού να πάτε μετά;» Ρίξε άγκυρα εδώ; Γιατί όχι! Είναι ο τέλειος συνδυασμός ενός χαλαρού τρόπου ζωής και των προνομίων της ζωής εκτός δικτύου, όλα αυτά χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν αποκαλέσει 13 βάρκες σπίτι τους, το καθένα ανακαινισμένο και ανακαινισμένο με αγάπη. Το τελευταίο τους αριστούργημα; Ένα υπέροχο σκάφος με φαρδιά δοκάρια βάφτισε Οφηλία.

Σε πέντε, το ζευγάρι έχει μετατρέψει τις ανακαινίσεις σκαφών καθώς και τις μετατροπές των τροχόσπιτων σε μορφή τέχνης μέσω της δικής τους εταιρείας, Marwood Makes. Αγόραζαν βάρκες, τις ταίριαζαν, τις έκαναν να φαίνονται όμορφα και μετά τις πουλούσαν. Η Ophelia ήταν η τελευταία τους κατασκευή και ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες. Αυτό το σκάφος είναι πιο φαρδύ και πιο ευρύχωρο από οποιοδήποτε άλλο στο οποίο είχαν δουλέψει ποτέ και θα γινόταν τελικά το μόνιμο σπίτι κάποιου ή το σπίτι μακριά από το σπίτι.

Photo Credit: Marwood Makes

Η Μόλι και ο Τζέισον κατασκεύασαν από την αρχή την Οφηλία, το μεγάλο σκάφος. Συνδέθηκαν με έναν κατασκευαστή σκαφών και έλαβαν ένα γυμνό κέλυφος για να δουλέψουν με κόστος 78.000 £. Σε μια περίοδο αρκετών μηνών, μετέτρεψαν σιγά-σιγά αυτό το άδειο κέλυφος σε ένα όμορφο σπίτι πάνω στο νερό.

Photo Credit: Marwood Makes

Το Ophelia είναι ένα σκάφος ευρείας δοκού 60 ποδιών επί 12 ποδιών που έχει δημιουργηθεί για μόνιμη διαβίωση ή περιστασιακές διακοπές. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστη ενέργεια το καλοκαίρι χάρη στη διάταξη ηλιακής ενέργειας 1.600 watt. Ακόμη και η τροφοδοσία της Ophelia το χειμώνα δεν είναι ταλαιπωρία. Ενώ οι μέρες είναι μικρότερες και ο ήλιος δεν ανεβαίνει τόσο ψηλά, συνήθως χρειάζεται να λειτουργείτε τον κινητήρα μόνο για μία ώρα την ημέρα ή κάθε εναλλακτική μέρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε ζεστό νερό και μια μορφή κεντρικής θέρμανσης.

Όταν σκέφτεστε τη ζωή σε ένα σκάφος, μπορεί να φανταστείτε στενά δωμάτια με σχεδόν αρκετό χώρο για να μετακινηθείτε, πόσο μάλλον να διασκεδάσετε. Η εσωτερική διάταξη του Ophelia έρχεται σε άμεση αντίθεση με μια πιο παραδοσιακή διάταξη σκαφών!

Είναι ανοιχτό, ευρύχωρο, φρέσκο ​​και μοντέρνο, ενώ διατηρεί τη ρουστίκ γοητεία. Η Mollie και ο Jason ήθελαν να απευθυνθούν στην αγορά-στόχο τους – νεαρά, επαγγελματίες και «cool» ζευγάρια που ήθελαν να διασκεδάσουν, να κάνουν δείπνα και να φιλοξενήσουν φίλους και οικογένεια. Η ανοιχτή διάταξη κάνει το σκάφος να αισθάνεται πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι, ειδικά με τον κεντρικό διάδρομο που οδηγεί το μάτι σας στη μέση του σκάφους. Υπάρχουν επίσης πόρτες προς τα εμπρός, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το σκάφος και όχι μόνο τμήματα μέσα σε κλειστά δωμάτια.

Photo Credit: Marwood Makes

Η Mollie και ο Jason ήθελαν να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά, κάτι που τους οδήγησε στη χρήση αποκλειστικά εσωτερικού χώρου από σημύδα. Όλα τα υλικά δαπέδου και τα ντουλάπια είναι από σημύδα, ενώ οι πάγκοι διαθέτουν πάγκους εργασίας Iroko. Η κουζίνα διαθέτει επίσης καυστήρα και φούρνο με πέντε εστίες Smeg, καθώς και ενσωματωμένο ψυγείο και καταψύκτη 12 volt.

Photo Credit: Marwood Makes

Η ίδια σημύδα στον χώρο της κουζίνας υπάρχει σε όλο το υπόλοιπο σαλόνι. Η Mollie και ο Jason λατρεύουν τη σκανδιναβική αίσθηση αυτών των υλικών, ενώ παράλληλα κάνουν το σκάφος να αισθάνεται καθαρό, απλό, φωτεινό και ευάερο.

Photo Credit: Marwood Makes

Οι χειμώνες στη Βρετανία μπορεί να είναι σκληροί, αλλά ο Τζέισον και η Μόλι σκέφτηκαν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι οι επιβάτες του σκάφους θα ήταν άνετα. Τοποθέτησαν μια σόμπα πολλαπλών καυσίμων της Ανδόρας των επτά κιλοβάτ και πολλά καλοριφέρ. Τα καλοριφέρ τροφοδοτούνται από θερμάστρα ντίζελ παρόμοια με αυτά που θα βρείτε σε ένα τροχόσπιτο. Ωστόσο, επέλεξαν ένα νερό που λειτουργεί με τα υδραυλικά για τη θέρμανση των καλοριφέρ και του ζεστού νερού.

Photo Credit: Marwood Makes

Ενώ η πρόσβαση στο μπάνιο μέσω του κεντρικού διαδρόμου είναι ασυνήθιστη, λειτουργεί για τη μοναδική διάταξη του σκάφους. Η κάτοψή τους σήμαινε ότι μπορούσαν να εγκαταστήσουν ένα μπάνιο σε όλο το πλάτος της Οφηλίας για μέγιστη χρήση. Αισθάνεται σαν επέκταση της κύριας καμπίνας και ένα ιδιωτικό μπάνιο από την κρεβατοκάμαρα ταυτόχρονα.

Photo Credit: Marwood Makes
Photo Credit: Marwood Makes
Photo Credit: Marwood Makes

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ολόκληρου του σκάφους. Η Mollie και ο Jason επέλεξαν ένα μοναδικό σύστημα κλιμάκωσης που έβαζε το κρεβάτι στη μέση του δωματίου. Προσέφερε την αντίληψη του χώρου, τους επέτρεψε να έχουν ένα super king κρεβάτι και παρείχε άφθονο επιπλέον χώρο αποθήκευσης! Ο συνδυασμός χρωμάτων λευκής και σημύδας κάνει επίσης την κρεβατοκάμαρα να φαίνεται γαλήνια και χαλαρωτική.

Photo Credit: Marwood Makes

Τα συρτάρια και στις δύο πλευρές του κρεβατιού super king δεν είναι οι μόνες μορφές αποθήκευσης που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες σκαφών. Ο Τζέισον και η Μόλι τοποθέτησαν επίσης μεγάλες ντουλάπες «τους και της» από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Μέσα σε αυτές τις ντουλάπες υπάρχουν ολόσωμοι κρεμαστοί καθρέφτες, περισσότερα συρτάρια και χώρος για τα παπούτσια.

livinginashoebox

Απόδραση στην ανόθευτη Σαντορίνη

DIY… Απίστευτη ταπετσαρία για την κουζίνα με υλικά από το ψυγείο σας