Το πιο σπάνιο και μοναχικό σπίτι του κόσμου που θα ήθελες να μένεις

Θα θέλατε να έχετε ένα σπίτι που περιβάλλεται από τη φύση που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες μου κάθε μέρα; Το Cabin Anna είναι μια ξύλινη καμπίνα που ανοίγει ή κλείνει όταν τη χρειάζεστε, έτσι αλλάζει τις αισθήσεις, το φως και τους όγκους για να γίνει ένα βιώσιμο και πολύ δυναμικό σπίτι που «αναπνέει, ακούει και αισθάνεται», σύμφωνα με τους κατασκευαστές του Caspar Schols.

Για τη Margriet Sitskoorn, μια γνωστική νευροεπιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Tilburg, αυτή η κίνηση “σχετίζεται με την ενσωματωμένη γνώση. Ανοίγοντας την καλύβα, ο εγκέφαλος προετοιμάζεται να ανοίξει (πυροδοτείται από την κίνηση του σώματος και της καλύβας) και να συνδεθεί με το φυσικό περιβάλλον. Και όταν ο εγκέφαλος συνδέεται πλήρως με τη φύση, οι διαδικασίες ανάκαμψης τίθενται σε κίνηση».

Anna Collection

Το βιώσιμο ξύλινο σπίτι έχει χτιστεί σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Εσθονίας. Έχει κατασκευαστεί σε διαφορετικά στρώματα, τα οποία γλιστρούν με απλό, εύκολο και ασφαλή τρόπο. Είναι δύο κοχύλια που σχηματίζουν την πρόσοψη και οδηγούνται από ράγες στήριξης.

Η ιδέα είναι ότι έχει διαμορφωθεί ανάλογα με τη διάθεση ή τη φύση σας για να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο στον χώρο που έχετε επιλέξει να ζήσετε. Αυτό το οικολογικό σπίτι είναι ιδανικό για δύο ή τρεις ενήλικες για να ζήσουν μαζί, καθώς και δύο παιδιά, και προσαρμόζεται σε κάθε είδους κλίμα και καιρικές συνθήκες.

Anna Collection
Anna Collection
Anna Collection
Anna Collection
Anna Collection

Η δομή αυτής της κινητής ξύλινης καμπίνας προσαρμόζει το χώρο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κλείσετε το κεντρικό τμήμα με τζάμι όταν υπάρχει καταιγίδα ή η εξωτερική θερμοκρασία πέσει στους -10ºC ή να χρησιμοποιήσετε το κεντρικό τμήμα ως ωδείο ή χώρο εργασίας. Ωστόσο, όταν έρθει το καλοκαίρι, χρειάζεται μόνο να ενεργοποιήσετε τις κινητές δομές και να αφήσετε τον αέρα να περάσει μέσα από τις δύο δομές. Επομένως, ο μινιμαλισμός στη διακόσμηση αυτού του χώρου είναι το κλειδί για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Anna Collection
Anna Collection

 

 

micasarevista

Φυτά για τεμπέληδες: Δείτε ποια είναι …

9 προϊόντα και εφευρέσεις που κάθε τελειομανής θα ήθελε στο σπίτι του