in

Τα 10 θαύματα του κόσμου για το 2017

Μουσείο του Λούβρου στο Αμπου Ντάμπι, του Yves Saint Laurent στο Μαρακές αλλά και το Μουσείο Zeitz Μοντέρνας Τέχνης στο Κέιπ Τάουν.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Afragola στη Νάπολη και το υπερπολυτελές κτίριο 520 West 28th Street στη Νέα Υόρκη το penthouse του οποίου κοστίζει 50 εκατομμύρια δολάρια!

Η υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια Lego House στη Δανία, και το … μεταλικό χωριό Huangshan που μοιάζει να ίπταται πάνω από λίμνη της επαρχίας Ανχουέι στην Κίνα.

Αυτέ είναι τα 10 θαύματα του κόσμου που θα είναι έτοιμα το 2017.

Σιδηροδρομικός σταθμός Afragola, Νάπολη

diariopartenopeo

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νάπολh που κάτω από τα μαγικά χέρια της Ζάχα Χαντίντ θα μοιάζει ένα τεράστιο γλυπτό.

Λούβρο στο Ανμπου Ντάμπι

monadterrace

Εχοντας αρχικό σχεδιασμό να ολοκληρωθεί το 2012, το oppening του νέου Μουσείου του Λούβρου σατο Αμπου Ντάμπι τοποθετήθηκε τελικά για το 2017. Είναι σχεδιασμένο από τον διεθνώς βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Ateliers Jean Nouvel κι έχει ένα μυθικό budjet 653,4 δις δολάρια.

Lego House, Βillund, Δανία

designboom

Ενα ακόμα αρχιτεκτονικό θαύμα από το Bjarke Ingels Group που ζωντανεύνει μια ολόκληρη πόλη από τα αγαπημένα μικρά «κομματάκια» των παιδιών. Οταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να προσφέρει στις οικογένειες που το επισκέπτονται παιδικές χαρές, καφέ, δημόσιες πλατείες και φυσικά καταστήματα lego.

Μουσείο Zeitz Μοντέρνας Τέχνης στο Κέιπ Τάουν

flipboard

Είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα μουσειακά projects του 2017. Θα εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία στην Αφρική.

Huangshan Mountain Village, Ανχουέι, Κίνα

archdaily

Σαν ένας αρχαίος κινέζικος πίνακας, το Huangshan Mountain Village στην επαρχία Ανχουέι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αναδύεται πάνω από τη λίμνη Taiping.

The Silo, Κοπενχάγη, Δανία

archello

Ενα project του γραφείου COBE έχει σκοπό να μεταμορφώσει ένα χώρο αποθήκης – καθώς επίσης και την γύρω βιομηχανική γειτονιά – προσφέροντας διαμερίσματα, εκθεσιακούς χώρους, και εστιατόρια με πανραμική θέα.

Guardian Art Center, Πεκίνο, Κίνα

scmp

Καθώς πρόκειται για την παλαιότερο οίκο δημοπρασιών της Κίνας, το Guardian Art Center σκοπεύει να αυξήσει τις, ήδη τεράστιες, εκτάσεις του με μια νέα προσέγγιση.

520 West 28th Street, Νέα Υόρκη

arch2o

Γωνιές με υπέροχα γλυπτά, βεράντες με θέα που κόβουν την ανάσα και ένα penthouse στην οροφή που εκτιμάται περί τα 50 εκατομμύρια δολάρια…

Μουσείο Yves Saint Laurent, Μαρακές

designboom

Σχεδιασμένο από τη γαλλική αρχικτεκτονική «φίρμα» Studio KO, το Μουσείο εμπνέεται από τις «καθαρές» γραμμές του γάλλου θρύλου της παγκόσμιας μόδας, Yves Saint Laurent, υιοθετώντας πολλές «καμπύλες» γραμμές μια γυναικείας σιλουέτας.

Centro Botin, Κανταβρία, Ισπανία

centrobotin

Το νέο project του Renzo Piano (ο αρχιτέκτονας που συνεργάστηκε στη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο, Louis Vidal+Architects με έδρα τη Μαδρίτη είναι ένας εκπαιδευτικός, πολιτιστικός χώρος, καθώς επίσης και ένας χώρος για ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το μισό μέρος του Κέντρου Botin θα είναι στο έδαφος και το άλλο μισό θα βρίσκεται πάνω από το νερό.

tilestwra.com

Γιατί τα πορτοκάλια πωλούνται πάντα σε κόκκινες διχτυωτές τσάντες -Ο απίθανος λόγος

Μόνο εικόνες από εξοχικά σπίτια στη Μεσόγειο που διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κάθε περιοχής.