in

Πρωτότυπες ιδέες για ράφια με στιλ

Τα ράφια αποτελούν την τέλεια λύση για να αποθηκεύετε πράγματα και ταυτόχρονα να διακοσμείτε το σπίτι σας όπως το θέλετε.

Δείτε μερικές πολύ όμορφες ιδέες για να εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα ράφια.

Κρεμαστό ράφι

shelves-5

Το κρεμαστό ράφι είναι μια υπέροχη ιδέα. Βάζοντας ένα τέτοιο ράφι στο υπνοδωμάτιό σας εξοικονομείτε χώρο και ταυτόχρονα του δίνετε στιλ. Μπορείτε να φωνάξετε κάποιον ειδικό για να σας προσθέσει τον γάντζο στο ταβάνι και στη συνέχεια να προσθέσετε το ράφι σας, το οποίο μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και μόνοι σας.

Κιβώτια
Τα κιβώτια είναι επίσης μια φανταστική ιδέα και θα δώσουν λίγο πιο δραματικό τόνο στον χώρο σας, ειδικά αν τους προσθέσετε εσωτερική επένδυση σαν αυτή της εικόνας παρακάτω. Τα κιβώτια είναι έξυπνη ιδέα γιατί μπαίνουν εύκολα στον τοίχο και δίνουν στιλ χωρίς προσπάθεια.

Κατασκευή από ράφια

Παίρνοντας ξύλινα κουτιά σε διάφορα μεγέθη μπορείτε να φτιάξετε ό,τι κατασκευή θέλετε. Τοποθετήστε τα ράφια στον τοίχο σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε και δημιουργήστε μια εναλλακτική ραφιέρα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.

Φτιάξτε μια σύνθεση από κιβώτια και σωλήνες

Αγοράστε μερικά ξύλινα κιβώτια από κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού και βάψτε τα λευκά. Συνδέστε τα κουτιά με σωλήνες χρησιμοποιώντας φλάντζες. Ασφαλίστε τα κιβώτια στον τοίχο με καρφιά και βίδες για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα. Μπορείτε να βρείτε σωλήνες και φλάντζες σε καταστήματα με υδραυλικά είδη.

Εκμεταλλευτείτε κάθε τοίχο του σπιτιού

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν τοίχοι που μπορούν να επεκταθούν, τότε προεκτείνετέ τους χτίζοντας βιβλιοθήκες ή ράφια. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου ξυλουργού αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πολύ λειτουργικό. Θα μεγαλώσει τον τοίχο σας χωρίς όμως να του προσθέσει πάχος όπως θα έκανε μια έξτρα βιβλιοθήκη. Επιπλέον αυτή η κατασκευή είναι μια πολύ καλή ιδέα αν θέλετε να κλείσετε έναν χώρο χωρίζοντάς τον σε επιμέρους δωμάτια.

Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κρεμαστή σκάλα

thehomeissue_shelves

Θα χρειαστείτε αλυσίδα, μαδέρια (η πιο οικονομική λύση για τα ξύλα που θα χρειαστείτε), ντίζες, παξιμάδια και μεταλλικά στηρίγματα σωληνώσεων. Ξεκινάτε τρίβοντας με γυαλόχαρτο τα ξύλα για να γίνουν λεία.

Παίρνετε ντίζες στο φάρδος που είναι το μαδέρι υπολογίζοντας επιπλέον 2 πόντους μπροστά και πίσω που θα χρειαστούν για να τοποθετηθούν τα παξιμάδια. Μπορείτε να πάρετε ντίζα μεγάλη και να την κόψετε αλλά καλύτερα να την πάρετε έτοιμη.

Για να σταθεροποιήσετε την ντίζα αριστερά και δεξιά βιδώνετε 2 μεταλλικά στηρίγματα σωληνώσεων.

Περνάτε την άκρη της ντίζας μέσα στην αλυσίδα (άρα πρέπει να βρείτε αλυσίδα με μεγάλα ανοίγματα) και το σταθεροποιείτε με τα παξιμάδια.

Θα βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε σε καταστήματα με μεταλλικά εξαρτήματα. Για τα μαδέρια απευθυνθείτε σε κάποιο ξυλουργείο.

Προσθέστε ένα μονό ράφι

shelves-8

Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι να προσθέσετε ένα μονό ράφι στον τοίχο σας το οποίο μάλιστα μπορείτε να βάψετε ό,τι χρώμα θέλετε.

Μπορείτε επίσης σε έναν τοίχο αντί για κάποιο κάδρο να κρεμάσετε ένα μεγάλο χρωματιστό ράφι που θα δώσει στιλ στον χώρο ενώ ταυτόχρονα θα σας εξυπηρετήσει και λειτουργικά ως αποθηκευτικός χώρος.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και μελετήστε τον χώρο σας ώστε να βρείτε σε ποια σημεία και με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να προσθέσετε ράφια. Ανάλογα με το στιλ διακόσμησης που σας αρέσει μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά ράφια που θα αναδείξουν τον χώρο σας και θα του προσθέσουν πολύ στιλ.

Εκμεταλλευτείτε την ιδέα των ραφιών για να διακοσμήσετε πάνω στο στιλ που αγαπάτε. Για ποιο λόγο να προσθέσετε 4-5 βαρετά ράφια τη στιγμή που μπορείτε με τα ίδια χρήματα να φτιάξετε μια υπέροχη κατασκευή;

shelves-2

shelves-3

shelves-6

shelves-7

shelves-9

shelves-10

shelves-11

spirossoulis.gr

Mοναδικές κατασκευές με Ξύλα κοπής!

11 ιδέες για τα ράφια LACK του IKEA