Πότε στρώνονται (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ) τα χαλιά στο σπίτι ;

Οι παλιές νοικοκυρές έστρωναν τα χαλιά στο σπίτι την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10). Λέμε λοιπόν φέτος να τηρήσουμε τις παραδόσεις. Αν συμφωνείς, καλό είναι να κάνεις τις προετοιμασίες από τώρα ώστε να στρώσεις τα χαλιά με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Πώς; Βάζοντάς τους υπόστρωμα αντιολισθητικό δίχτυ.

Έχεις δύο σοβαρούς λόγους να βάλεις υπόστρωμα στα χαλιά:

1). Ο πρώτος είναι ότι έτσι τα χαλιά δεν θα γλιστράνε, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος για ατυχήματα. Αν μάλιστα θέλεις να εξασφαλίσεις καλύτερο αποτέλεσμα, εκτός από το υπόστρωμα που θα βάλεις από κάτω, κόλλησέ τα περιμετρικά στο δάπεδο χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία δύο όψεων. Θα τη βρεις, όπως και το υπόστρωμα, σε καταστήματα με χαλιά, μοκέτες ή είδη σπιτιού.

2). Ο δεύτερος είναι ότι το υπόστρωμα μπορεί να προστατέψει τόσο το κάτω μέρος των χαλιών όσο και τα πατώματα από την τριβή που αναπτύσσουν μεταξύ τους, όταν βαδίζουμε επάνω τους.

Για να βεβαιωθείς ότι η τοποθέτηση του αντιολισθητικού διχτυού έγινε σωστά, σπρώξε μαλακά με το πόδι σου το χαλί. Αν δεν ανασηκώνεται εύκολα και δεν μετακινείται, έχεις κάνει σωστή δουλειά.

* Μπορείς να αγοράσεις αντιολισθητικό υπόστρωμα σε ρολό (με το μέτρο) και να το κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις τοποθετώντας πολλά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο.Στα καταστήματα μπορείς ακόμα να βρεις υποστρώματα παχιά και αφρώδη, τα οποία επιπλέον εξασφαλίζουν μόνωση από τον ήχο, την υγρασία και το κρύο, ενώ κάποια από αυτά προσφέρουν και ορθοπεδικό βάδισμα απορροφώντας τους κραδασμούς.

mamastv.gr

Ένα ξεχωριστό σπίτι στη Σιγκαπούρη που θα αγαπήσετε

Διακόσμηση Μπάνιου: Mινιμαλιστικές ιδέες σχεδιασμού που θα σας εντυπωσιάσουν