in

Πώς να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο ρούχων

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καθαρίζεται το πλυντήριό σας; Μήπως νομίζατε κι εσείς ότι πλένεται όταν πλένει τα ρούχα; Μήπως σας έχει τύχει να βγάζετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας και το πλυντήριο να μυρίζει άσχημα;

Αν απαντήσατε και στις τρεις ερωτήσεις ναι, είστε σε καλό δρόμο! Και εδώ θα δείτε την απάντηση!

Ξεκινάμε με αυτό το βασικό συστατικό: ένα βρώμικο πλυντήριο (όσο βρωμίζει στη διάρκεια ενός μήνα φυσικά).

Το δικό μου πλυντήριο είναι άνω φόρτωσης, και ευτυχώς έγινε όλη η διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Καταρχήν λοιπόν, έβαλα το ωραίο μου πλυντήριο να κάνει μια ολόκληρη πλύση, με πρόπλυση, στους 90 βαθμούς, βάζοντας σόδα πλυντηρίου (την αγοράζω από φαρμακείο) στη θήκη για το απορρυπαντικό (και στην πρόπλυσης και στην κυρίως πλύσης). Αυτό βοηθάει να καθαρίσει εσωτερικά από τα συσσωρευμένα άλατα, και το κάνω μία φορά το μήνα. Έπειτα ήρθε η ώρα για το πιο δύσκολο κομμάτι. Αυτό το λευκό στρώμα που βλέπετε, αλλά και το καφετί στο βάθος, πάνω στο λάστιχο, είναι τα υπολείμματα του σαπουνιού. Αυτά που μας κάνουν όλη τη ζημιά…

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas

Με ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό σκουπίζουμε τον κάδο για να μαλακώσουν τα υπολείμματα, και σκουπίζουμε και στα όρια του κάδου, εκεί που τον συγκρατεί το λάστιχο. Προσοχή: το λάστιχο διπλώνει δυο ή τρεις φορές, προσπαθήστε να περάσετε το πανί από όλες τις εσοχές!

Αυτό βγήκε με το πρώτο πέρασμα. Για να είμαι σίγουρη ότι δεν έμεινε τίποτα, το έκανα δύο φορές.

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas1

Και αυτό βγήκε από το σημείο που κουμπώνει ο κάδος. Στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης δεν έχετε ορατό καθαρά αυτό το σημείο, οπότε προσπαθήστε έστω και περιμετρικά να το περάσετε.

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas2

Το λάστιχο – ή ο γνωστός σας «καλτσομαζωχτής» – πολλές φορές σας βοηθάει μαζεύοντας κουμπιά, τσιμπιδάκια μαλλιών, φυσικά κάλτσες (όσο πιο λεπτές, τόσο καλύτερα). Μην ξαφνιαστείτε αν ανασύρετε από τα βάθη μιας δίπλας το καλτσάκι που ψάχνετε εδώ και μια βδομάδα! Και η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που είδα τί μαζεύει ο κάδος γύρω γύρω, στην πλευρά που συνήθως δεν βλέπουμε, αναρωτήθηκα σε τί κατάσταση ήταν ο κάδος του προηγούμενου πλυντηρίου μου, που ήταν το κλασικό, με μπροστινή πόρτα…

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas3

Εδώ αρχίζει να φαίνεται η διαφορά, έχει μουλιάσει αρκετά και στο λάστιχο, και αρχίζω πλέον να μαζεύω ό,τι υπάρχει. Αφού μαζεύτηκε όλη η βρωμιά, πέρασα κάδο και λάστιχο με ένα άλλο πανί, βουτηγμένο σε ζεστό νερό και λευκό, φτηνό ξύδι.

Δεν χρησιμοποίησα καθόλου απορρυπαντικό, γιατί υπήρχε ήδη το υπόλειμμα του απορρυπαντικού πλυντηρίου και δεν ήθελα να έχω αφρό και μπουρμπουλήθρες. (Όταν ετοίμαζα τις φωτογραφίες είδα κι αυτή την τρίχα που είχε σταθεί μπροστά στη μηχανή… αλλά ήταν αργά πια!).

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas4

Και εδώ βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα. Ο κάδος μετά το πέρασμα γίνεται σαν καινούριος, το λάστιχο παύει να μυρίζει.

Με μπατονέτα πέρασα και στην πίσω μεριά, στο βάθος, εκεί που βλέπετε να συγκρατείται ο κάδος στο κύριο σώμα του πλυντηρίου. Στο τέλος, πέρασα με ένα πανάκι με βαζελίνη και το λάστιχο που ακουμπάει την πόρτα, περιμετρικά στο καπάκι, και έτοιμο!

katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas5
Via

Το κορυφαίο designed hotel του πλανήτη βρίσκεται στο Μεξικό

Πόση άνεση μπορεί να χωρέσει σε ένα σπίτι 14 τ.μ.; Θα εκπλαγείτε…