Πώς να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σαλονιού σας

Το σαλόνι αποτελεί έναν κύριο χώρο σε κάθε σπίτι στον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας τους χαλαρώνοντας, δεχόμενοι επισκέψεις, και διασκεδάζοντας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επειδή λοιπόν, αποτελεί ένα βασικό χώρο σε κάθε σπίτι συχνά υφίσταται αλλαγές όσον αφορά τη διακόσμηση. Αν βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης μοντέρνων και δημιουργικών ιδεών για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού στο σπίτι σας, τότε σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες.

1. Ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες εξακολουθούν να κατέχουν ξεχωριστή θέση στους χώρους της σύγχρονης κατοικίας και ιδιαίτερα στο σαλόνι. Προσφέροντας χιλιάδες επιλογές και δυνατότητες, οι ταπετσαρίες είναι ιδανικός τρόπος για να φέρετε ζωή στο σπίτι σας. Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις τα τελευταία χρόνια είναι η αναπαράσταση υλικών, όπως για παράδειγμα το τούβλο ή το μάρμαρο. Αν αγαπάτε την πολυτέλεια, μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρίες από μετάξι ή αλκαντάρα στους τοίχους του καθιστικού. Δεδομένου ότι αυτή η επιλογή έχει υψηλότερο κόστος, είναι προτιμότερο, σε αυτή την περίπτωση, να εμπιστευτείτε την τοποθέτηση των ταπετσαριών σε έναν ειδικό τεχνίτη ώστε να εξασφαλίσετε τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.

2. Έπιπλα

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν επικρατήσει οι μοντέρνες γραμμές, όσον αφορά τα έπιπλα του σαλονιού, αυτή η τάση φαίνεται πως έχει αρχίσει να αλλάζει. Ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού, όσον αφορά τα έπιπλα, είναι ο συνδυασμός του κλασικού με ορισμένες ρετρό πινελιές και έντονα χρώματα. Χειροποίητα έπιπλα και αντικείμενα με ethnic χαρακτήρα ή αντίκες με ξεχωριστή ιστορία και συμβολισμούς θα έχουν τη φετινή χρονιά την τιμητική τους. Μάλιστα, ο μεγάλος γωνιακός καναπές αποτελεί σταθερά κορυφαία επιλογή για την ανακαίνιση διακόσμησης σαλονιού. Ιδιαίτερα εκείνοι, που έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε κρεβάτια ή διαθέτουν κρυφούς χώρους αποθήκευσης, βρίσκονται στη κορυφή των προτιμήσεων του κοινού.

3. Ανοιχτές βιβλιοθήκες

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται πάντοτε η πολυλειτουργικότητα του σαλονιού, για αυτόν τον λόγο έχουν έρθει ιδιαίτερα στη μόδα οι ανοιχτές βιβλιοθήκες. Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες συντίθενται, συνήθως, από δύο τμήματα. Στο άνω μέρος τους τοποθετούνται ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση στοιχείων που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να αναδείξουν, ενώ στην κατώτερη βαθμίδα βρίσκονται κυρίως κλειστά ερμάρια για είδη και αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κρύψουν.

4. Αλλαγή πατώματος

Στην κορυφή των προτιμήσεων για το πάτωμα του σαλονιού είναι το πλακάκι με την ξύλινη όψη, το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αυτό όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει. Παράλληλα, αγαπημένη επιλογή του κοινού είναι και τα πλακάκια με όψη τούβλου.Τα συγκεκριμένα πλακάκια μπορεί μην έχουν παρασκευαστεί από αληθινά τούβλα, έχουν όμως την ίδια εμφάνιση και αίσθηση, ενώ η συντήρησή τους είναι συγκριτικά ευκολότερη.

5. Γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια, αφού προσφέρει άπειρες δημιουργικές επιλογές και προτάσεις για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού. Οι κατασκευές από γυψοσανίδα δεν περιορίζονται μόνο σε απλές γραμμές και σχέδια αλλά αφήνουν τον δημιουργό να περιοριστεί μόνο από τη φαντασία του. Ράφια στραβά ή κάθετα, με κλίσεις και καμπύλες αλλά και βιβλιοθήκες με εσοχές ή προεξοχές είναι μόνο λίγες από τις ιδέες που μας αφήνουν να υλοποιήσουμε οι γυψοσανίδες.

Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Xωριάτικη κουζίνα -Η νέα μόδα στη διακόσμηση που κάνει θραύση

Ένα υπέροχο ασπρόμαυρο σπίτι