in

Μια ματιά σε ένα εξοχικό σπίτι του 1904

Σε ένα απόσπασμα από το «Stamps & Stamps: Style & Sensibility», επισκεπτόμαστε το εξοχικό σπίτι του 1904 όπου η Kate και ο Odom Stamps έχουν δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό και δημιουργικό σπίτι

Kρυμμένο από τη θέα πέρα από τους κορυφαίους κορμούς και τα κλαδιά των τεράστιων χαρουπιών και ένα κουβάρι από αρωματικούς φράχτες από γιασεμί, το εξοχικό σπίτι του 1904 όπου έζησαν οι Kate και Odom Stamps τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είναι το εξαιρετικά ιδιωτικό τους σύμπαν, μια ζωντανή έκφραση των αισθητικών τους ιδανικών και την ακλόνητη αγάπη τους για τον κλασικό κόσμο.

Αυτός ο σχεδιαστής και ο αρχιτέκτονας είναι ισόβιοι Αγγλόφιλοι, και οι δύο έχουν εμμονή με τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με συναισθηματική απήχηση και την προσοχή στα καλύτερα σημεία της αρχιτεκτονικής και των αντίκες. Πλημμυρισμένοι από την ιστορία του σχεδιασμού, έχουν εμπλουτίσει το σπίτι και τον κήπο τους για να εκφράσουν τις λογοτεχνικές τους τάσεις, παρουσιάζοντας τις συλλογές της ζωής τους, τις ακαδημαϊκές τους σπουδές και την τεράστια γνώση τους σε απόκρυφες τεχνικές κατασκευής και χειροτεχνίας.

Οι συλλογές της Kate και του Odom βελτιώνουν κάθε δωμάτιο. Σε κάθε γωνιά στέκονται ευγενείς βιβλιοθήκες και ράφια γεμάτα βιβλία, ανακοινώνοντας με χαρά το λεξιλόγιό τους με ιστορικές πηγές, νεοκλασικές εμπνεύσεις και λογοτεχνικές νύξεις.

Η αγάπη του ζευγαριού για την τέχνη και τα ταξίδια δεκαετιών τους για να μελετήσουν αγγλικές εξοχικές κατοικίες του τέλους του δέκατου όγδοου αιώνα οδήγησαν σε ένα σπίτι που είναι ένα τέλειο πορτρέτο των παθών και των ενδιαφερόντων τους. Ζουν σε ένα εξοχικό σπίτι με πλούσια φαντασία που είναι κομψό και αρμονικό, λίγο μποέμ, ρομαντικό, χαρούμενα εκφραστικό, ανεπιτήδευτο, πρωτότυπο και γεμάτο απόλαυση. Είναι ο κόσμος τους, η δημιουργία τους.

Kate Stamps
Kate Stamps
Kate Stamps
Kate Stamps

Το γραφείο διαθέτει μυστικές θήκες για στυλό, χαρτί γραφής, κάρτες και billets-doux. Η σιλουέτα της Emma Stamps, οκτώ ετών, σε στυλ του δέκατου όγδοου αιώνα είναι από έναν άγνωστο ταλαντούχο καλλιτέχνη.

Στην κρεβατοκάμαρα της Κέιτ, το φωτισμένο à la polonaise του δέκατου όγδοου αιώνα περιλαμβάνει κάθετους στύλους που στηρίζουν μεταλλικούς βραχίονες που σηκώνονται προς τα πάνω για να στηρίξουν το ξύλινο γείσο. Τα Swags of Tissus d’Hélène «Eloise», ένα βαμβάκι με στάμπα τριαντάφυλλου, έχουν ένα απαλό αποτέλεσμα βαμμένου τσαγιού. «Βρήκα αυτό το ρομαντικό print στο Λονδίνο και έπρεπε αμέσως να το έχω», λέει η Kate. «Πρέπει να είσαι αποφασιστικός και τολμηρός με μια αναμμένη à la polonaise. Πρέπει να είστε γενναιόδωροι με το ύφασμα για να έχετε το πλήρες αποτέλεσμα αυτού του δραματικού στυλ κρεβατιού.» Το κάλυμμα του κρεβατιού είναι κεντημένο βαμβακερό από την Chelsea Textiles. Το κομοδίνο Colefax and Fowler, ζωγραφισμένο από τον George Oakes, είναι διακοσμημένο με φύλλα και κλαδιά trompe-l’oeil.

Kate Stamps
Kate Stamps
Kate Stamps

houseandgarden

Τα λάθη που κάνεις με τα μαντηλάκια καθαρισμού

Καλύπτει το χώμα με εφημερίδες και μετά το βρέχει με το λάστιχο. Το αποτέλεσμα; Αν έχετε κήπο ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε.