“LA CASA TOBLERONΕ” Ένα σπίτι στη Μαδρίτη με βιώσιμη και αυτάρκη αρχιτεκτονική

Το Toblerone House είναι ένα σχέδιο Passivhaus από την Freehand Architecture. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο που βρίσκεται στη Μαδρίτη και υπογράφεται από μια ομάδα γυναικών που εργάζονται σε αυτό το στούντιο boutique αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης, εξωραϊσμού και διακόσμησης, με επικεφαλής την Lourdes Treviño Quirós και αποτελείται μόνο από γυναίκες, ειδικευμένες στην ανάπτυξη παθητικών έργων σπιτιών παγκοσμίως .

FREEHAND ARQUITECTURA

Η αφοσιωμένη αρχιτεκτονική του Casa Toblerone σέβεται το περιβάλλον, συνδυάζεται ακόμη και με τη φύση που περιβάλλει αυτά τα σπίτια που βρίσκονται στη Μαδρίτη, αλλά υπάρχει επίσης αναζήτηση για βελτιστοποίηση και εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στην εξαιρετικά αποτελεσματική μόνωση, την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ και τον εξαιρετικό σχεδιασμό της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Στην πραγματικότητα, ακολουθεί τις αρχές της αρχιτεκτονικής του Passivhaus, αλλά …     τι είναι τα παθητικά σπίτια;

FREEHAND ARQUITECTURA
FREEHAND ARQUITECTURA

Το παθητικό σπίτι στεγάζει διαφορετικούς διαδοχικούς χώρους, γι ‘αυτό κάθε σπίτι χωρίζει δωμάτια για να το κάνει πιο κατοικήσιμο και έχει μια όμορφη βεράντα για να δημιουργήσει έναν εξωτερικό χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά όλο το χρόνο.

Το ένα στεγάζει την κρεβατοκάμαρα και έναν χώρο εργασίας. Το επόμενο έχει κουζίνα με εξοπλισμό οικιακού αυτοματισμού. και, το τελευταίο, προσφέρει έναν μεγάλο χώρο αναψυχής, όπου βασιλεύει ένα σαλόνι με τραπεζαρία. Το καλύτερο πράγμα για το Casa Toblerone είναι ότι αυτή η παθητική αρχιτεκτονική συνδυάζεται γύρω από μια φανταστική πισίνα με θέα στον ορίζοντα της Μαδρίτης και ένα υπαίθριο σαλόνι σκαλισμένο στην πλαγιά του βουνού. Το κλειδί είναι να γνωρίζουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο, αποτελεσματικό και οικολογικό σπίτι

FREEHAND ARQUITECTURA

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ;

Στο στούντιο Freehand Arquitectura, ατενίζουν το μέλλον με βιώσιμα και αυτάρκη έργα, όπως το Casa Toblerone. Μια φιλοσοφία που έχει να κάνει πολύ με αυτά τα κόλπα για να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων του αναζητούν παθητικές κατασκευές και μια πιο βιώσιμη διακόσμηση σπιτιού, γι’ αυτό σας προσφέρουν αυτές τις πρακτικές συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε ταπετσαρίες που μιμούνται το δέρμα.

Αυτό το υλικό είναι τέλειο για το σχεδιασμό επίπλων και την ταπετσαρία καρεκλών, καναπέδων ή αντικειμένων. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από cruelty free επιλογές στην αγορά για να το αποφύγετε. ζημιές σε ζώα, ώστε να μπορείτε να βρείτε φινιρίσματα κατασκευασμένα με οργανικά υλικά όπως κατακάθι καφέ, οστρακοειδή ή μανιτάρια.

Ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών και η ρητίνη αποτελούν τη βάση για νέα φινιρίσματα, όπως η πέτρα terrazzo. Η ανάμειξη με συνδετικό τσιμέντο, άμμο, ίνες και μια δεύτερη ζωή για αυτά τα υλικά οδηγεί σε δάπεδα υψηλής αισθητικής.

Οργανικά τούβλα.

Σύμφωνα με το στούντιο Freehand Architecture, κατασκευάζονται “από οργανικό υλικό, αίμα ζώων αναμεμειγμένο με άμμο και συντηρητικό. Αν και το αίμα γενικά απορρίπτεται. Λαμβάνονται τούβλα με όμορφο χρώμα.”

Κεραμικά δάπεδα και φινιρίσματα.

Η ανακύκλωση είναι το κλειδί για τη δημιουργία επιφανειών για πλατφόρμες, πλάκες ή πάγκους που μιμούνται φυσική πέτρα, πλακάκια ή πηλό. Τα κεραμικά υλικά προέρχονται από υπολείμματα πλαστικού, γυαλιού, παλαιών πλακιδίων, μετάλλων, χαρτιού…

Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Τα πολυεστερικά υφάσματα επικεντρώνονται στο να μην πετάμε τίποτα, γιατί τα αποτελέσματα που δίνουν τα υφάσματα με δίχτυα ψαρέματος ή πλαστικά δοχεία που βρίσκονται στον ωκεανό είναι απίστευτα στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση. Απλά πρέπει να αναθεωρήσετε αυτά τα βιώσιμα σχέδια για να έχετε ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον.

Οικολογικά χρώματα.

Ελέγξτε τις ετικέτες όταν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων του σπιτιού σας και επιλέξτε χρώματα που δεν έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις, που ονομάζονται VOCs. Είναι οι πίνακες του 21ου αιώνα: οικολογικοί, vegan και μη τοξικοί.

Αναπαλαιωμένα ξύλα

Τα συγκροτήματα με ροκανίδια από κωνοφόρα ή ευκάλυπτο σε σανίδες OSB ή MDF έχουν όμορφο φινίρισμα, αν και μια άλλη καλή επιλογή είναι να δώσετε μια δεύτερη ζωή στα έπιπλα που έχετε κληρονομήσει ή στην υπαίθρια αγορά, τα οποία μπορείτε να ανακυκλώσετε μόνοι σας με αυτές τις DIY ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

source micasarevista via Estudio Freehand Arquitectura

Αυτό το σπιτάκι σε κοντέινερ 35τμ χτίστηκε σε 2 εβδομάδες!

Κατασκευάζοντας μια πλατφόρμα για υπερυψωμένη πισίνα