in

Καταπολεμήστε το στρες κάνοντας μασάζ στο αυτί σας

Στις μέρες μας, το στρες είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο τρόπος ζωής, ο θόρυβος, οι πολλαπλές καθημερινές εργασίες καθώς και άλλες καταστάσεις, μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε φυσική ή συναισθηματική ένταση, η οποία μπορεί να μειώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από στρες μπορεί να αναπτύξουν άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία με τη σειρά τους έχουν αρνητική επίδραση στη ζωή τους. Για παράδειγμα, το στρες προκαλεί έντονους πονοκεφάλους, άγχος, τρέμουλο, εφίδρωση, μυϊκούς πόνους, πεπτικά προβλήματα, ζαλάδα, συχνοουρία και άλλα.

Όλοι έχουμε βιώσει διαφορετικά επίπεδα του στρες σε κάποια φάση της ζωής μας και αν όχι, είναι πιθανό να μας συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρούμε σε απόσταση το στρες ώστε να μην γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Αν, για παράδειγμα, αρχίσετε να αισθάνεστε αγχωμένοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να αποφύγετε τυχόν σοβαρότερες συνέπειες.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον έλεγχο του στρες και του άγχους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτήν την τεχνική που περιλαμβάνει το μασάζ σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αυτιού για σχεδόν άμεση ανακούφιση από το στρες. Ξέρετε σε τι ακριβώς αναφερόμαστε; Καθώς γνωρίζουμε ότι αυτή η τεχνική δεν είναι ιδιαίτερη διαδεδομένη, θέλουμε να εκλάβετε το σημερινό άρθρο σαν μια ευκαιρία για να σας δείξουμε πώς να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε ότι μια κρίση στρες βρίσκεται καθ” οδόν.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το μασάζ στα αυτιά για την καταπολέμηση του στρες;
Πριν αρχίσετε να κάνετε μασάζ στα αυτιά σας για να ανακουφιστείτε από το στρες, θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με ένα βασικό πρώτο βήμα, με το οποίο θα προσπαθήσετε να αποβάλλετε τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν χαλάσει την ημέρα σας καθώς και ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας· αντιθέτως, προσπαθήστε να τα αφήσετε για λίγο στην άκρη ώστε να απαλλαγείτε από την ένταση και να κρατήσετε το στρες μακρυά για να μην αισθάνεστε απογοητευμένοι, θυμωμένοι ή κακόκεφοι.

Εφόσον απαλλαγείτε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που σας εμποδίζουν να αισθανθείτε άνετα, το επόμενο βήμα είναι να μείνετε μακριά από τις φυσικές συνέπειες του στρες με την τεχνική της πιεσοθεραπείας. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ενώ παράλληλα θα σας απαλλάξει από το πρήξιμο και τον πόνο.

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από σας θα ενθουσιαστείτε με την επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία ένα απλό μασάζ στα αυτιά. Αυτή η περιοχή, την οποία συνήθως αγνοούμε μπορεί να προσφέρει στο σώμα ακόμη και θεραπευτική επίδραση ανάλογα με το πώς κάνετε το μασάζ. Αυτό το μασάζ χρησιμοποιεί νευρομεταβιβαστές και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, με αποτέλεσμα να προσφέρει πολλά οφέλη. Αν αφήσετε κάποιον άλλο να σας κάνει αυτό το μασάζ, μπορεί να αισθανθείτε ακόμη και «αισθησιακή διέγερση»· αυτό συμβαίνει επειδή η περιοχή του αυτιού διαθέτει πολλά νεύρα και γι” αυτόν το λόγο χαλαρώνουμε όταν κάνουμε μασάζ σε αυτό το σημείο.

Το σημείο του αυτιού σας, στο οποίο θα πρέπει να επικεντρώσετε το μασάζ σας, είναι γνωστό στην κινεζική κουλτούρα ως Shen Men ή ως «ουράνια πύλη», επειδή μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την ένταση, αυξάνει τη ροή της ενέργειας και βελτιώνει γενικά την ευεξία μας. Το σημείο Shen Men παρέχει ανακούφιση από τον πόνο και το στρες και βρίσκεται στο κέντρο του άνω τρίτου του αυτιού σας.

Πώς το κάνω;
Οι ειδικοί στο θέμα έχουν κάνει μια σειρά προτάσεων έτσι ώστε οι άνθρωποι να επωφελούνται από αυτό το σημείο πιεσοθεραπείας και να αρχίσουν να αισθάνονται περισσότερο χαλαροί και λιγότερο αγχωμένοι. Ρίξτε μια ματιά:

Κάνετε απαλό μασάζ σε αυτό το σημείο του αυτιού σας με μια μπατονέτα. Πιέζετε και κάνετε μασάζ στην περιοχή πολύ προσεκτικά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακούστε το σώμα σας. Συνεχίζετε αυτές τις ασκήσεις αναπνοής ενώ κοιτάτε προς τα αριστερά όταν εισπνέετε και προς τα δεξιά όταν εκπνέετε. Εφόσον ακολουθήσετε αυτήν τη θεραπεία για μερικά λεπτά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε το σώμα και το μυαλό σας πιο χαλαρό. Ο πιο βασικός παράγοντας σε αυτήν τη θεραπεία είναι να συγκεντρώνεστε και να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αποβάλλετε την αρνητική ενέργεια.

Πρόσθετες συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο του αυτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το κόλπο κάθε φορά που αισθάνεστε αγχωμένοι ή πάσχετε από πόνους που προκαλούνται από την ένταση. Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε να κάνετε αυτήν την άσκηση κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε.
via

8 εύκολα tips για να διώξετε μακριά τα κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού!

Και όμως το πράσινο τσάι έχει και παρενέργειες