in

Καλοί τρόποι: 10 πράγματα που δεν πρέπει να πειράξεις ως καλεσμένος!

Μπορεί να είσαι ο πιο cool άνθρωπος στον κόσμο, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία λογίζονται ως ιδιωτικά για κάποιους. Ο οδηγός έχει τα πιο κοινά πράγματα που ενοχλούν έναν οικοδεσπότη αν τα πειράξεις.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι που βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με τον βαθμό της σχέσης που έχεις με το εν λόγω άτομο και δεν ισχύει για συγγενείς ή αρκετά καλούς φίλους. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κανείς μας δεν πρέπει να κρίνει σύμφωνα με τις συμπεριφορές με τις οποίες είναι αυτός εντάξει.

Πολλοί από εμάς ως οικοδεσπότες θέλουμε οι καλεσμένοι μας να νοιώθουν σαν στο σπίτι τους και να κινούνται όπως θέλουν. Όμως δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Πληροφοριακά για να ξέρεις που κινούμαστε, αγενείς συμπεριφορές θεωρούνται να φέρεις μαζί σου το κατοικίδιο χωρίς να ρωτήσεις, να πατάς το χαλί με παπούτσια, να μιλάς στο τηλέφωνο την ώρα του φαγητού. Αλλά αυτές οι έρευνες έχουν γίνει ως επί το πλείστον στην Βρετανία και την Αμερική, όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο χαλαροί και ανεκτικοί σε σχέση με την Ελλάδα. Παρόλα αυτά σίγουρα θα βρεις αρκετές ομοιότητες.

Tα 10 πράγματα που δεν πρέπει να πειράξεις ως καλεσμένος σε περιμένουν να τα αξιολογήσεις!

Δεν πειράζουμε κάποιο ξένο ψυγείο εκτός αν πρόκειται για κάποιον δικό μας άνθρωπο ή συγγενή.

Συνήθως όταν έχουμε μαζευτεί για κάτι τον Χειμώνα, όλα τα διαθέσιμα ποτά, αναψυκτικά και τρόφιμα είναι τοποθετημένα στον χώρο που καθόμαστε. Τα υπόλοιπα περιεχόμενα του ψυγείου, θεωρούνται εκτός ορίων. Αυτό όμως είναι σχετικό με το είδος της σχέσης που έχουμε με το ιδιοκτήτη.

Ο υπολογιστής ενός σπιτιού μπορεί να είναι συνδεδεμένος ή να μπαίνει αυτόματα σε εφαρμογές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να έχει το οτιδήποτε θεωρεί προσωπικής φύσης στην επιφάνεια εργασίας. Εξήγησε στον ιδιοκτήτη που θέλεις να μπεις και θα σου ανοίξει το pc. Αλλά μην ψαχουλεύεις…

Ο νόμος λέει πως δεν χαμηλώνεις και δεν δυναμώνεις την ένταση του ήχου, δεν πειράζεις την μουσική και δεν ανοίγεις την τηλεόραση να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Πέρα του ότι είναι υπό προϋποθέσεις προσβλητικό, μπορείς να ρωτήσεις το οτιδήποτε ευγενικά. Ειδικά αν ο οικοδεσπότης είναι παθιασμένος με την μουσική του, don’t! Σε ορισμένα σπίτια ο νόμος επιβάλει βαρύτατες ποινές!

Τα κατοικίδια έχουν τις συνήθειες και τις δυστροπίες τους. Έχετε εισβάλει στον χώρο τους, οπότε είναι σε μια αμυντική θέση, ανάλογα το κατοικίδιο και τον βαθμό κοινωνικοποίησης που διαθέτει. Αν σου έρθει από μόνο του, δώσε του τα χέρια σου να τα μυρίσει, μίλα του γλυκά και χάιδεψε το. Σε καμία περίπτωση μην αποπειραθείς να το χαϊδέψεις με το χέρι πάνω από το κεφάλι του, γιατί μπορεί να το θεωρήσει ως επίθεση και δεν θα φταίει αν αντιδράσει.

Αν σε ενοχλεί μίλα του κοφτά και δώστου εντολές, «Δεν θέλω, φύγε» ή αν θέλει να ανέβει πάνω σου πες του «κάτσε» ή «κάτω». Οι εντολές του δίνουν να καταλάβει πως θέλεις εσύ να αλληλεπιδράσετε. Αν δεν το ενημερώσεις θα κάνει οτιδήποτε θεωρεί σωστό. Επίσης δεν τα προσκαλούμε στον καναπέ μαζί μας. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει δώσει αγώνα για να μην ανεβαίνει το σκυλί πάνω…

Δεν πάμε στην κρεβατοκάμαρα κάποιου απρόσκλητοι και δεν κάνουμε tour μόνοι μας. Το ευγενικό είναι να ρωτήσεις να σε ξεναγήσουν στο σπίτι, κάτι που κάποιος που αγαπάει τον χώρο του θα το κάνει με πολύ μεγάλη χαρά και καμάρι. Φυσικά αν έχουμε κάποιο σημαντικό τηλέφωνο και θέλουμε ησυχία, ρωτάμε και πάμε σε όποιο δωμάτιο μας υποδείξουν. Χωρίς όμως να ανοίξουμε τα συρτάρια του κομοδίνου!

Φυσικά και στο μπάνιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σαπούνι, την πετσέτα ή το οτιδήποτε λογικό από αυτά. Αλλά δεν χρησιμοποιούμε καλλυντικά, δεν βάζουμε από το άρωμα του οικοδεσπότη και φυσικά δεν κάνουμε ερεύνα ανοίγοντας όλα τα ντουλαπάκια και συρτάρια! Αυτά συμβαίνουν συνήθως στις πιο μικρές ηλικίες, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, το αναφέρουμε.

Άσε τους ψυχαναγκασμούς στο σπίτι σου! Το αν θέλει ο οικοδεσπότης την μουστάρδα αριστερά και την κέτσαπ δεξιά ή το χαρτί της τουαλέτας να έχει την άκρη από την κάτω μεριά, για να μην παίζει το παιδί του, είναι δικό του πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι λάθος. Γενικά μην αλλάζεις θέση σε πράγματα, ακόμα και αν όλοι ξέρουν ότι η μουστάρδα πάει δεξιά και η κέτσαπ αριστερά, αλλιώς έχεις 500 χρόνια γρουσουζιά!

Δεν πειράζουμε τον θερμοστάτη. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού γνωρίζει τις πιθανές ιδιοτροπίες του θερμοστάτη και φυσικά την θερμοκρασία που επιθυμεί. Αν νομίζετε ότι ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος λανθασμένα μπορείτε πολύ ευγενικά να προτείνετε την σωστή ρύθμιση.

Το φαρμακείο θα έπρεπε να λογίζεται ως μέρος του ιατρικού απορρήτου! Αν κόπηκες και χρειάζεσαι τσιρότο ή το οτιδήποτε, ρώτα να σε βοηθήσουν. Το να ψαχουλεύεις το φαρμακείο του άλλου είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας. Κατάφωρη.

Επαναλαμβάνουμε πως είναι σημαντικό χαρακτηριστικό το τι σχέση έχουμε με τον οικοδεσπότη. Αλλά μια κίνηση που θα κάνουμε μπορεί να παρερμηνευθεί από όποιον άλλο κοιτάζει. Όπως και η υπερβολική άνεση. Θα σε αφήσουμε με άρθρα οργάνωσης!

source decoration.gr

5 Λάθη στη Διακόσμηση που δεν Κάνουν Ποτέ οι Άντρες

Ταράτσα μουσείου γίνεται… καταπράσινο λιβάδι!