in

Γιατί αξίζει να αλλάξεις τα κουφώματα του σπιτιού

Όλοι έχουμε ακούσει το πρόγραμμα “εξοικονόμηση κατ’ οίκον”. Μια από τις βασικότερες εργασίες στο πλαίσιο αυτού τού προγράμματος είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων ενός σπιτιού. Η αντικατάσταση αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας.

Η αλλαγή των κουφωμάτων, με νέα σύγχρονης τεχνολογίας είμαι μια επένδυση, η οποία θα κάνει καλύτερη τη διαβίωσή σας και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αντικαθιστούμε τα κουφώματα σημαίνει αλλάζουμε ή βελτιώνουμε το υπάρχον κούφωμα, με όλες τις εργασίες που, κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Τα παλιά μας κουφώματα στη σημερινή πραγματικότητα, θεωρούνται παρωχημένα. Πλέον οι σύγχρονες ανάγκες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, αλλά και οι αρχιτεκτονικές τάσεις, προτρέπουν όλους να αντικαθιστούν παλαιά κουφώματα με νέα υψηλής αισθητικής και υψηλού τεχνολογικού υπόβαθρου.

Τα παλιά κουφώματα, συνήθως ξύλινα, είχαν μονό τζάμι, με συνέπεια να μην υπάρχει ούτε ηχομόνωση, ούτε θερμομόνωση. Καθίσταται πολύ δαπανηρή η συντήρησή τους λόγω και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη στεγάνωσης.

Τι μας προσφέρει όμως η αντικατάσταση με νέα κουφώματα;

Θερμομόνωση

Τα σύγχρονα κουφώματα είναι εφοδιασμένα με συστήματα θερμοδιακοπής έτσι ουσιαστικά απομονώνεται το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, με άμεσο αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης συσκευών θέρμανσης και ψύξης.

Έχουμε τη δυνατότητα μεγιστοποιήσης του παραπάνω αποτελέσματος, εάν τα νέα μας κουφώματα φέρουν ανακλαστικούς υαλοπίνακες, χαμηλής απορροφητικότητας. Με τον τρόπο αυτό έχουμε υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.

Ηχομόνωση
Στα σύγχρονα κουφώματά συναντάμε συστήματα στεγάνωσης, διπλά τζάμια, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν την μεταφορά ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού, προσφέροντάς μας καλύτερη ποιότητα ζωής και ηρεμία μετά από μια πιεστική ημέρα.

Αισθητική

Οι πολλές και διαφορετικές μορφές στις οποίες διατίθενται τα σύγχρονα συστήματα κουφωμάτων, τα διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, οι διχρωμίες, οι διάφορες τάξεις μεγέθους, έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε όλες τις αρχιτεκτονικές τάσεις και επιπλέον να δημιουργούν ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά περιβάλλον κατοικίας, αλλά και εργασίας.

Ασφάλεια
Ο σημερινός τρόπος ζωής εμπεριέχει και πολλές καταστάσεις ανασφάλειας και απειλής. Τα σημερινά κουφώματα, έχοντας ενσωματώσει νέες τεχνολογίες προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια, που είναι απολύτως απαραίτητη στην καθημερινότητά μας.

Ποια είδη υπάρχουν;

Τα κουφώματα που συνήθως τοποθετούνται είναι τα κουφώματα αλουμίνιου ή τα συνθετικά κουφώματα. Τα συνθετικά κουφώματά έχουν μεγαλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης. Οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν είναι εντελώς νέες και τα αποτελέσματα είναι ποιοτικά και αισθητικά Υψηλού επιπέδου.

Άλλα θετικά στοιχεία για να προτιμήσουμε τα συνθετικά κουφώματά είναι ο υψηλός δείκτης ηχομόνωσης καθώς και Η ελάχιστη συντήρηση που απαιτούν.

Από την άλλη πλευρά τα κουφώματα αλουμινίου έχουν υψηλή αντοχή, μεγάλη ποικιλία εφαρμογής σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές ανάγκες, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών και επαρκή συντελεστή θερμομόνωσης, αλλά αυξημένο κόστος.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση;

Το κόστος των εργασιών αλλά και των ίδιων των κουφωμάτων, ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα το σχέδιο και το χρωματισμό, αλλά κυρίως από τις εργασίες πριν και μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων, καθώς και από το ποσό/ δαπάνη που θα απαιτηθεί τόσο για τον σχεδιασμό και την μελέτη τοποθέτησης των κουφωμάτων αλλά και από το κόστος συντήρησης μετά την τοποθέτηση αυτών.

Στο κόστος θα πρέπει να συνυπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς αλλά και ΦΠΑ. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που εξειδικεύονται τόσο στην κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση κουφωμάτων στην ελληνική αγορά, όπως επίσης και πολλές εταιρίες που εισάγουν κουφώματα από το εξωτερικό οπότε μια καλή έρευνα αγοράς χρειάζεται πριν καταλήξετε στην επιλογή σας.

Καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας ότι μια καλή μέτρηση των διαστάσεων στα κουφώματα που χρειαζόμαστε, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής της αγοράς και τοποθέτησής τους.

source flowmagazine.gr

Φτιάξτε πολυέλαιο από σχάρα ψυγείου

Αντί να Πετάξει τις Παλιές της Πετσέτες δείτε ΠΩΣ τις αξιοποίησε! Πανέξυπνο;