in

Χρησιμοποιείς το κινητό σου για ξυπνητήρι; Έχουμε 5 λόγους για να σταματήσεις!

Είναι μαγικό πως μέσα στο χάος η μνήμη μας θα μας βοηθήσει να βρούμε ένα αντικείμενο, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό δεν συμβαίνει.

Η μικρή μας λίστα θα σε βοηθήσει να οργανώσεις το σπίτι σου και να βάλεις στοπ στο «κρυφτούλι» με τα αντικείμενα που χρειάζεσαι.

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το smartphone μας ως ξυπνητήρι, όμως αυτό έχει συνέπειες στην προσωπική μας ζωή ή τον ύπνο μας… Σου δίνουμε πέντε λόγους για να αλλάξεις συνήθεια!

Το κινητό είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να το έχουμε μονίμως μαζί μας, με όσα αρνητικά ζητήματα και αν αυτό συνεπάγεται. Κάποια από τα προβλήματα τα αναλύουμε παρακάτω, άλλα όμως είναι πιο ειδικά και έχει σημασία να αναφέρουμε μερικά πράγματα τώρα.

Κατ’ αρχήν σε κάποια από τα τηλέφωνα ακουμπώντας ένα από τα κουμπιά τυφλά μέσα στον ύπνο σου, αυτό κλείνει. Σε κάποια κινητά – αν τα φορτίζεις στο στρώμα ή το μαξιλάρι – μπορεί να υπερθερμανθεί η μπαταρία τους με σημαντικά προβλήματα, μέχρι και κίνδυνο πυρκαγιάς!

Το τρίτο που έχει σημειωθεί πάλι σε συγκεκριμένα μοντέλα, είναι πως αν ακουμπάς το τηλέφωνο με την οθόνη προς τα πάνω, το ηχείο που είναι από την πίσω μεριά, δεν ακούγεται δυνατά ώστε να ξυπνήσεις (ειδικά σε υφασμάτινες επιφάνειες). Αλλά όπως είπαμε αν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο για ξυπνητήρι, έχουμε άλλους 5 πιο σοβαρούς λόγους για να σταματήσεις!

Πριν κοιμηθείς με το τηλέφωνο δίπλα, το πιο συνηθισμένο πράγμα είναι να το χρησιμοποιείς τα τελευταία λεπτά πριν κοιμηθείς. Κατά συνέπεια αυτό δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καθώς απορρυθμίζει το βιολογικό σου ρολόι με το δυνατό φως της οθόνης! Οι περισσότεροι επιστήμονες ύπνου συστήνουν να μην περνάς χρόνο κοντά σε ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη 1 ώρα πριν κοιμηθείς. Η λάμψη δε στο απόλυτο σκοτάδι κάνει ζημιά στα μάτια σου. Πρέπει το βράδυ να χαμηλώνεις την ένταση της οθόνης σε υπολογιστές και laptop.

Τι κάνεις μόλις ξυπνήσεις; Πιάνεις το κινητό στα χέρια για να το ενεργοποιήσεις. Μετά είναι πολύ πιθανό να μείνεις με το τηλέφωνο στα χέρια κοιτάζοντας ή ακόμα και τσεκάροντας email, το Facebook, το Instagram ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει λόγος να ξυπνάς τόσο βάναυσα το πρωί, προτίμησε λίγη μουσική αν θέλεις κάποιου είδους χαλαρό ξεκίνημα για την ημέρα σου!

Έχοντας το τηλέφωνο δίπλα σου, μπορεί να ξυπνήσεις με μια ειδοποίηση από τον ύπνο σου. Το smartphone είναι ένας γλυκός πειρασμός και ενώ μπορεί να σε έχει πάρει ο ύπνος, να τον αναβάλλεις για μια ώρα μετά χαζεύοντας στο τηλέφωνο… Ο κακός ύπνος δημιουργεί ένταση που την κουβαλάς όλη την υπόλοιπη μέρα και δεν το θέλεις αυτό.

Αν είσαι σε σχέση, φαντάζεσαι να είναι ο καθένας στο κινητό και να χαζεύει; Καλό είναι οι τηλεοράσεις, τα κινητά και τα laptops να μένουν εκτός υπνοδωματίου, αν κάποιος είναι επιρρεπής σε αυτές τις περισπάσεις. Δεν μιλάμε μόνο για το σεξ, αλλά και για πιο απλά, όμορφα πράγματα όπως μια αγκαλιά, μια γλυκιά κουβέντα ή να μιλήσετε λίγο για το τι έχετε να κάνετε αύριο, ώστε να έχετε ένα πρόγραμμα στο μυαλό σας.

Με την εξαίρεση του πολυπόθητου ρολογιού της φωτογραφίας, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να ξυπνήσεις από το τηλέφωνο. Τα ξυπνητήρια σαν το εικονιζόμενο σε ξυπνούν σίγουρα, αν και ενίοτε βάναυσα (τα καμπανάκια έχουν και αυτά δυνατό ήχο), αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Το ραδιορολόι-ξυπνητήρι, ένα παιχνιδιάρικο ξυπνητήρι που χρησιμεύει και ως διακοσμητικό, ένα vintage και πολλά άλλα!

Αν ξυπνάς δύσκολα μπορείς να βάλεις και πολλαπλά ξυπνητήρια, με το ένα μακριά από το κρεβάτι ώστε να πρέπει να σηκωθείς να το κλείσεις.

Ο ύπνος, η αγάπη και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο που μοιραζόμαστε ένα κρεβάτι είναι σημαντικοί παράγοντες για την ευτυχία μας. Αν βρισκόμαστε σε μια ζωή που μας ενδιαφέρει, καλό είναι να δουλεύουμε για να την κάνουμε καλύτερη, όχι δυσκολότερη! Θα σε αφήσουμε με σχετικά άρθρα για τον ύπνο και την κρεβατοκάμαρα!

Source decoration.gr

DIY: Ένα spray με βότανα θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι σαν πουλάκι

Δημιουργήστε ένα μικρό θερμοκήπιο και προστατέψτε τα μικρά φυτά σας!!!