Αυτή είναι η νέα συλλογή της IKEA: χειροποίητα φωτιστικά και όχι μόνο με ανακυκλωμένα υλικά

Ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι ό,τι πιο ικανοποιητικό όταν δουλεύεις σε αυτή τη συλλογή», ​​εξηγεί η σχεδιάστρια Maria Vinka, η οποία μαζί με τον Paulin Machado υπογράφουν τη νέα συλλογή της IKEA, που ονομάζεται MÄVINN (σε πώληση από την 1η Ιουνίου 2023), κατασκευασμένη από διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις. στην Ασία χρησιμοποιώντας φυσικές ίνες και υπολείμματα τζιν στη διαδικασία παραγωγής.

Οι σχεδιαστές άρχισαν να σκέφτονται τη συλλογή το καλοκαίρι του 2021, όταν μεγάλο μέρος του πλανήτη ήταν ακόμα σε lockdown και έπρεπε να βρουν νέους ψηφιακούς τρόπους εργασίας, «Κάτι που έκανε την εμπειρία ακόμα πιο προσωπική, καθώς έπρεπε να συνεργαστούμε πολύ στενά για να δημιουργήσουμε έξυπνες διαδικασίες ενόψει των κλεισίματος που συνδέονται με την πανδημία», εξηγούν.

Σε αυτή τη συλλογή ήθελαν να δώσουν έμφαση στη δεξιοτεχνία και να αναδείξουν τον άνθρωπο που φτιάχνει κάθε προϊόν στο Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη. Το αποτέλεσμα είναι κομμάτια «που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μόνα τους», γεμάτα λεπτομέρειες και χρώματα ικανά να φωτίσουν κάθε σπίτι. Καλάθια, φωτιστικά και τραπεζομάντιλα από φυσικές ίνες. τσάντες, μαξιλάρια, οργανώσεις τοίχου και ποδιές από ανακυκλωμένο τζιν. μακραμέ κρεμαστές ζαρντινιέρες, αφίσες, κρεμαστή αποθήκευση και κεντητές χαρτοπετσέτες, όλα χειροποίητα.

IKEA
IKEA
IKEA
IKEA
IKEA
IKEA
IKEA

micasarevista

Τι να προτιμήσω; Στρογγυλό ή Ορθογώνιο Τραπέζι για την Τραπεζαρία;

Φυτά για τεμπέληδες: Δείτε ποια είναι …