Από ερείπιο στάβλο του 1700 σε πανέμορφο εξοχικό στην Ισπανία

Με την παρέμβαση του Josep, αυτό το σπίτι έχει αποκτήσει φως, γοητεία και κομψότητα. Είναι ένα σπίτι που αιχμαλωτίζει, τόσο που οι ιδιοκτήτες του, που το επισκέπτονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα, τώρα το κάνουν την Πέμπτη και φεύγουν τη Δευτέρα, μας λέει ο Ζοσεπ. «Εδώ είμαστε πολύ χαρούμενοι», εξηγούν.

Και αν σας πούμε ότι αυτή η τραπεζαρία ήταν ένας σκοτεινός στάβλος γεμάτο ζώα; Πίστεψέ το. Την αποκατάστασή του ανέλαβε ο Ζοσέπ Κουραντά μαζί με την ομάδα του και τον τεχνικό αρχιτέκτονα Νούρι Βιδάλ.

Αυτή η γοητευτική γωνιά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν γιατί το σπίτι, από το 1700, ήταν σχεδόν ερειπωμένο, με σχεδόν καθόλου παράθυρα, με ένα μέρος της οροφής να έχει καταρρεύσει και ένα μέρος να καλύπτεται από ουραλίτη.

Tο τζάκι είναι καινούργιο, είναι επενδεδυμένο με σίδερο, ώστε να προβάλλει περισσότερη θερμότητα», εξηγεί.

ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΗ…ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ
Από την κύρια αυλή, μόνο ο Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε να βγει ζωντανός. “Γεμάτο δέντρα, ανώμαλα επίπεδα, και με χείμαρρο… Ισοπεδώθηκε, πλακώθηκε και έγινε μια πισίνα με μια βεράντα πίσω της με τα εργαλεία του ιδιοκτήτη”, λέει ο Josep.

Το σπίτι βρίσκεται στο Pals, ένα όμορφο χωριό στο l’Empordà και η θάλασσα σε αυτήν την περιοχή φτάνει μέχρι το νερό της πισίνας.. δηλαδή ;;;;;  H πισίνα έχει μια απόχρωση του πράσινο σαν της θάλασσας στην Κόστα Μπράβα.

Εκτός από την πισίνα και τον χώρο χαλάρωσης, το εξωτερικό αυτού του παλιού στάβλου διαθέτει επίσης μια άνετη υπαίθρια τραπεζαρία

Το δάπεδο συνδυάζει μωσαϊκό για να του δώσει πρωτοτυπία.

Ήταν ιδέα των ιδιοκτητών, οι οποίοι συνεργάστηκαν χέρι-χέρι με τον Josep για την αναδιακόσμηση του νέου τους σπιτιού.

Αυτές οι πόρτες προέρχονται από την Torroella, ενα χωριό κοντά στο Pals, στον κεντρικό δρόμο της οποίας πολλά αρχοντικά είχαν αυτές τις πόρτες.

elmueble

20 Εντυπωσιακές ιδέες για να δημιουργήσετε μυστικούς χώρους στο σπίτι σας.

Ένα όμορφο και απλό σπίτι στο νησί της Λέσβου