Ανακαίνιση κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Η αλήθεια είναι ότι αν έπρεπε κάποιος να επιλέξει να ανακαινίσει ένα δωμάτιο του σπιτιού, το πιο πιθανό είναι να επέλεγε να κάνει ανακαίνιση κουζίνας! Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής χώρους για ανακαίνιση, όχι μόνο επειδή αποτελεί έμπνευση για πολλές ιδέες, αλλά και επειδή προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες σε επίπεδο λειτουργικότητας.

Αν σκοπεύεις να κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα σου, τότε σίγουρα έχεις άπειρα πράγματα στο μυαλό σου και μπορεί να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί.

Πάμε να τα δούμε!

Όρισε ένα budget για την ανακαίνιση κουζίνας
Η αλήθεια είναι ότι η ανακαίνιση κουζίνας είναι ένα κοστοβόρο project, στο οποίο θα πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα, αν θέλεις να γίνει σωστά. Για να πραγματοποιηθεί, πρέπει να εμπλακούν πολλοί επαγγελματίες, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κατασκευαστές επίπλων, ακόμα και διακοσμητές.

Επιπλέον, θα πρέπει να επενδύσεις και σε ποιοτικά έπιπλα, όπως τα έπιπλα κουζίνας Gruppo Cucine, καθώς σε υψηλής ποιότητας ηλεκτρικές συσκευές, όπως Bosch ή Siemens. Οι επιλογές είναι πολλές όσον αφορά στα έπιπλα, μπορεί για παράδειγμα να είναι φτιαγμένα κατά παραγγελία ή να είναι ετοιμοπαράδοτα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να έχεις ορίσει εξαρχής το budget σου, ώστε να δεις τι έκταση θα έχει η ανακαίνιση, τι είδους έπιπλα θα επιλέξεις και που θέλεις να δώσεις προτεραιότητα.

Διάλεξε προσεκτικά ηλεκτρικές συσκευές
Είναι συχνό φαινόμενο όταν κάνει κάποιος ανακαίνιση κουζίνας, να αφήνει την επιλογή ηλεκτρικών συσκευών για την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι όμως μεγάλο λάθος, καθώς πολλές φορές αυτό οδηγεί σε όχι και τόσο καλές επιλογές!

Είναι σημαντικό να σκεφτείς προσεκτικά ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα μπουν στην κουζίνα σου, καθώς οι συσκευές χαμηλής ποιότητας μπορεί τελικά να σου κοστίσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα. Οπότε, όταν επιλέγεις ηλεκτρικές συσκευές, τα σημεία που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ποιότητα, το μέγεθος, η ενεργειακή απόδοση, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, και το πόσο εύχρηστες είναι. Δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας σχετικά με το πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για ηλεκτρικές συσκευές, όμως, σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα.

decoracion.facilisimo.com

Βρες ποιος θα κάνει τι
Σίγουρα η πιο οικονομική επιλογή είναι να αναλάβεις εσύ την ανακαίνιση της κουζίνας σου, όμως αυτό κρύβει πολλές παγίδες. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία, ο οποίος να έχει εμπειρία στο αντικείμενο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κι εσύ κάτι, ώστε να γλυτώσεις κάποια χρήματα. Απλώς, θα πρέπει να σκεφτείς ρεαλιστικά τι μπορείς να αναλάβεις εσύ και τι πρέπει να αναθέσεις σε κάποιον άλλο.

Για παράδειγμα, αν κάνεις ολική ανανέωση της κουζίνας και θέλεις να αλλάξεις τη θέση που βρίσκεται το κάθε τι, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ηλεκτρολόγου και υδραυλικού. Από την άλλη, την επιλογή των επίπλων και τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν, ίσως μπορείς να την αναλάβεις εσύ, χωρίς τη βοήθεια κάποιου αρχιτέκτονα.

Αποφάσισε τα χρώματα της κουζίνας
Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία ανακαίνισης της κουζίνας σου είναι να καθορίσεις ποια χρώματα θα κυριαρχούν στο χώρο. Αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή, οπότε μπορείς να αφήσεις ελεύθερο το δημιουργικό σου εαυτό!

Οι φυσικοί τόνοι και τα απαλά χρώματα είναι δημοφιλείς επιλογές για κουζίνες τα τελευταία χρόνια. Δεν πρόκειται απλά για μια μόδα, αλλά και για μια πρακτική επιλογή, αφού τα ουδέτερα χρώματα κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, και δημιουργούν την αίσθηση ομοιομορφίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η κουζίνα είναι ανοιχτή και άρα συνδέεται με κάποιον άλλο χώρο, όπως η τραπεζαρία και το σαλόνι. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να περιοριστείς -κάνε την επιλογή που ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σου!

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι μεγάλη διαδικασία, όμως δε χρειάζεται να σε τρομάζει. Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη και δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό πλάνο, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα από ότι νόμιζες!

e-daily.gr

Airbnb: Το σπίτι του Breaking Bad διατίθεται προς ενοικίαση!

Κέντια: Το επιβλητικό φυτό που αξίζει μια θέση στο γραφείο σας