in

Αυτό το σπίτι τα έχει όλα! Παραδοσιακό απ’ έξω και σύγχρονο από μέσα

Μέχρι σήμερα, τα αρχοντικά συνεχίζουν να απολαμβάνουν αυτή τη μαγική και νοσταλγική αύρα.

Συνηθισμένοι να ζουν σε κτίρια της πόλης, των οποίων οι προσόψεις είναι συχνά άπειρες και στερούνται προσωπικότητας, κάθε τύπος σπιτιού που φαίνεται διαφορετικός είναι ελκυστικός στα μάτια μας.

AL DESCUBIERTO

Ένα παραδοσιακό σπίτι προσαρμοσμένο στη νέα εποχή

Σε αυτό το έργο αποκατάστασης ενός παραδοσιακού σπιτιού στο αστικό κέντρο της γειτονιάς Fuencarral στη Μαδρίτη, που πραγματοποιήθηκε από το Al Despósito Architecture Studio, το σπίτι ανταποκρίθηκε σε μια τυπική τυπολογία της περιοχής, με αυλές και έναν δεύτερο τόμο να τελειώνει το τέλος του πλακόστρωτη εσωτερική αυλή.

Μετά την ανακαίνιση, το εσωτερικό του σπιτιού αναπνέει μοντερνισμό, με ανοιχτούς και συνδεδεμένους χώρους που πρεσβεύουν τη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και τη φρεσκάδα που μόνο τα φυτά μπορούν να προσφέρουν.

Ο κύριος στόχος του έργου ήταν η σύνδεση του σπιτιού σε δύο επίπεδα, με τον χώρο του εργαστηρίου στο πίσω μέρος της βεράντας. Για να γίνει αυτό, κατασκευάστηκε ένας διάδρομος για τη σύνδεση των δύο τόμων, χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον άπλωμα.

AL DESCUBIERTO

Όλες οι ημερήσιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο ισόγειο και οι νυχτερινοί χώροι βρίσκονται στον επάνω όροφο. Ωστόσο, ένα τρίτο υπνοδωμάτιο επισκεπτών ενσωματώθηκε στον πρώτο όροφο, που συνδέεται απευθείας με το αίθριο.

Πίσω στην κουζίνα, βρισκόμαστε ξανά με τον οπίσθιο φωτισμό. Αυτή τη φορά, εφαρμόζεται κάτω από το ράφι, φωτίζοντας το μπροστινό μέρος και τον πάγκο.

Η σχεδίαση από χάλυβα με λείες πόρτες και κρυφές λαβές πράσινου ελιάς ενισχύει τη μοντέρνα φύση του περιβάλλοντος, ενώ το ξύλο είναι υπεύθυνο για την εξισορρόπηση του μείγματος χάρη στο άγγιγμα της φυσικότητας του.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

Το γραφείο και η βιβλιοθήκη συνδυάστηκαν με το αίθριο χάρη στη χρήση του ίδιου πεζοδρομίου και των μεγάλων συρόμενων παραθύρων. Επιπλέον, η παρέμβαση σε χωρικό επίπεδο προοριζόταν να είναι ανεπαίσθητη. Με αυτόν τον τρόπο αποκτήθηκε ένα αίθριο ακριβώς ίδιο με το αρχικό και ένας υβριδικός εσωτερικός-εξωτερικός χώρος ως το κέντρο της επέμβασης.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

Συνδέοντας το αίθριο με τον εσωτερικό χώρο μέσω μεγάλων παραθύρων, το σπίτι αποκτά επιπλέον φωτεινότητα, δημιουργώντας γωνίες τόσο γοητευτικές όσο εκείνος ο χώρος ανάγνωσης που σχηματίζεται από έναν πάγκο και δύο άνετα μαξιλάρια.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

Οι οροφές διπλού ύψους είναι ένας ιδανικός πόρος για την επέκταση οποιουδήποτε περιβάλλοντος.

AL DESCUBIERTO

Στην άλλη πλευρά του διαδρόμου, μια όμορφη τραπεζαρία με ασορτί ξύλινο τραπέζι και παγκάκια αναπνέει καθαρό αέρα χάρη στο άνοιγμα προς το αίθριο.

Στον επάνω όροφο, δύο υπνοδωμάτια με μπάνια και θέα προς τα έξω αποτελούν τον χώρο ανάπαυσης.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

Η φυσική διακόσμηση αυτού του υπνοδωματίου, μαζί με τη μεγάλη επιφάνεια δαπέδου, σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα στοιχείο τόσο ελκυστικό όσο ένα δέντρο, παρέα με άλλα φυτά. Επιπλέον, ο χώρος δίπλα στην ντουλάπα χρησιμοποιείται ως πάγκος χάρη σε μια ξύλινη βάση που ταιριάζει με τη χρωματική γκάμα του δωματίου.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο επιλέγει μια πινελιά χρώματος στα χαρούμενα κλινοσκεπάσματα.

AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO
AL DESCUBIERTO

micasarevista.com

Δύο Άνδρες έχτισαν ένα Σπίτι μέσα σε έναν Λόφο. Ρίξτε μια ματιά μέσα και δεν θα Πιστεύετε στα Μάτια σας!

Φτιάξτε το πιο εντυπωσιακό DIY φωτιστικό με μπάλα pilates