in

Αρχιτεκτονική πρωτοτυπία: Το πιο παράξενο σπίτι που έχεις δει ποτέ!

Στα βουνά της Νορβηγίας, υπάρχει ένα σπίτι διαφορετικό από τα άλλα. Σε ένα ύψωμα που περιβάλλεται από δέντρα και χιόνι, το One-Third House, είναι η πιο δεκτική κατοικία της Σκανδιναβίας. Θέλοντας και μη, με αυτό το τεράστιο κενό, οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά.

Στις φωτογραφίες θα διαπιστώσεις πως δεν μιλάμε για ένα απλό κενό, αλλά για ένα κενό μεγαλύτερο από το ίδιο το σπίτι.

Το διώροφο κτίριο είναι το σπίτι για ένα νεαρό, παντρεμένο ζευγάρι στην αγροτική Νορβηγία.

Καθώς το ζευγάρι είχε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορούσαν μόνο να χτίσουν μια μικρή κατοικία για τον εαυτό τους. Αλλά ήθελαν ένα σπίτι που θα ήταν εύκολο να επεκταθεί όταν αποκτήσουν οικογένεια.

Το σπίτι είναι πολύ παραδοσιακό, με ένα πλέγμα παραθύρων σε κάθε πρόσοψη, ενώ η βεράντα είναι πιο σύγχρονη. Αντί για ορθογώνια ανοίγματα, οι είσοδοι της είναι τριγωνικές.

Στο ισόγειο, βρίσκονται η κουζίνα, η τραπεζαρία και το πλυσταριό. Στον πρώτο όροφο, υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, ντουλάπα, σαλόνι με αίθουσα τηλεόρασης οργανωμένα γύρω από το μπάνιο.

Αν και υπάρχουν σχέδια για την κάλυψή του, από αρχιτεκτονικής άποψης, τα τριγωνικά περάσματα προσδίδουν μια περίεργη και αλλόκοτη ομορφιά. Οι άνθρωποι του One-Third House το χαρακτηρίζουν υπαίθρια βεράντα και δεν έχουν κανένα απολύτως άδικο. Μέχρι στιγμής, ο ανοιχτός χώρος λειτουργεί ως αποθήκη, γκαράζ και εργαστήριο. Εμείς, πάντως, θα το αφήναμε όπως ακριβώς είναι τώρα. Όμορφο και αεράτο.

ratpack.gr

Η οφθαλμαπάτη που τρέλανε το Instagram!

Έβαλε ένα Φακελάκι Τσάι κάτω από τον Καθρέφτη του Αυτοκινήτου του, Σίγουρα θα το Δοκιμάσετε κι εσείς!