in

Ένα σπίτι-στούντιο στη φύση για απόλυτη έμπνευση

Ο Johan Fredlund και η Jenny Kästel Tavassoli βρίσκουν γαλήνη στο αρχιπέλαγος ανάμεσα σε φωτογραφικά βιβλία και χαλαρούς καναπέδες.

Στο μεγάλο κατάστρωμα που συνδέει το σπίτι με το στούντιο, ακούγεται ο ήχος της φύσης. Πουλιά που κελαηδάνε, δέντρα, ελαφρυ δροσερό αεράκι και όχι πολλά άλλα…

Το σπίτι είναι χτισμένο έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τον πρωίνο ήλιο με ένα φλιτζάνι καφέ, και στη συνέχεια να περπατήσετε στο ξύλινο κατάστρωμα και να ακολουθήσετε τον ήλιο όλη την ημέρα.

“Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε. Έχουμε μικρά κουτιά όπου καλλιεργούμε λεβάντα και βότανα, αλλά περισσότερο επειδή είναι χαλαρωτικό. Είναι βραχώδες, δεν υπάρχουν χόρτα να κόψουμε. Οι μέρες είναι αρκετά χαλαρές, μερικές φορές πηγαίνουμε για βαρκάδα και κολύμπι, αλλά αλλιώς δεν κάνουμε πολλά εδώ. Ο αέρας είναι κρύος, καθαρός . Δεν είναι έτσι στην πόλη “, λέει ο Johan.

Foto Andy Liffner

“Στο μυαλό μου, δεν ήταν τόσο μεγάλο βήμα να αρχίσω να κάνω πράγματα, είναι απλώς να κάνεις όμορφα πράγματα: είτε πρόκειται για χαρτί είτε για ένα έργο. Έχουμε μια ζωή, τότε πρέπει να τη φροντίζουμε” λέει η Τζένη.

Ο Johan και η Τζένη μαζί σχηματίζουν Dry δημιουργικά έργα, ένα δημιουργικό γραφείο που ξεκίνησε να βοηθά άλλες εταιρείες μόδας και τρόπου ζωής να συσκευάζουν τα μηνύματά τους, αλλά και να κάνουν το βήμα για να αρχίσουν να κάνουν τα δικά τους πράγματα.

Σήμερα, στούντιο αποτελείται από ρούχα που κατασκευάζουν, έντυπα, πτυσσόμενους τοίχους, τραπέζια σε μοτίβα ψαροκόκαλου και άλλα έπιπλα και αντικείμενα. Το ζευγάρι συνεργάζεται στενά για να αναπτύξει τις διαφορετικές ιδέες και ιδιοτροπίες τους, ακόμα κι αν η Τζένη στέκεται στην κυριολεξία με το στυλό στο χέρι της.

Foto Andy Liffner

Το σπίτι παίρνει τη δική του ψυχή, το μελάνι από τα στυλό της Jenny και του Johan δεν έχει στεγνώσει, ούτε τα σχέδια για τα σπίτια τους ούτε για τη δουλειά τους.

“Ίσως ήρθε η ώρα για ένα νέο βιβλίο σαν αυτό με σκίτσα και σημειώσεις για το μέλλον. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νέες προκλήσεις όλη την ώρα, γιατί τότε δεν θα είσαι ποτέ έτοιμος” λέει η Jenny.

Foto Andy Liffner
Foto Andy Liffner

“Έχουμε έναν παλιό καναπέ Ikea που είναι πολύ βρώμικος, όλοι μπαίνουν και κάθονται με σορτς και παπούτσια. Αλλά ταυτόχρονα είναι η αντίθεση που θέλουμε, εδώ πρέπει να υπάρχει λίγη ζωντάνια επίσης. ”

Foto Andy Liffner

“Τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια είναι επίσης μέρος της ζωής – και αυτό είναι επίσης καλό. Είναι περισσότερο ωραίο το να έχετε έναν άνετο και καλο χρόνο με άλλους ανθρώπους ”

Foto Andy Liffner

residencemagazine.se

Ρουστίκ ιδέες που πρεπει να βάλετε στο χειμερινό εξοχικό σας

Βυθίζει ένα κερί σε ένα μπωλ με ζεστό νερό και βερνίκι νυχιών