in

Πόσες ταράτσες μπορεί να έχει ένα κτήριο; Στη Βυρηττό λένε, πολλές…

Ένα νέο, άκρως εντυπωσιακό κτήριο κοντά στη νέα μαρίνα της Βυρηττού, προσφέρει κατοικίες με δική της ταράτσα η κάθε μία. Και είναι πειρασμός.

Η Βυρηττός είναι από εκείνες τις πόλεις της Μέσης Ανατολής που έχουν υπάρξει σταυροδρόμια πολιτισμών. Ασία από τη μία, Ευρώπη από την άλλη.

Η μεγάλης σημασίας τοποθεσία της, ακριβώς στο κέντρο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, της «χάρισε» μέσα στην ιστορία της πολλά και διάφορα αφεντικά, που άφησαν επάνω της αναλλοίωτα τα σημάδια τους. Φοίνικες, Πέρσες , Έλληνες, Ρωμαίοι, Άραβες, Βυζαντινοί, Οθωμανοί, όποιος λαός ένιωθε τις δυνάμεις του να γιγαντώνονται, φλέρταρε με την ιδέα της κυριαρχίας της Βυρηττού και των γύρων περιοχών, με την πίστη πως θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής.

Σε μια εύφλεκτη γειτονιά του πλανήτη, η Βυρηττός προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία, παίζοντας το ρόλο του σταθεροποιητή. Η πόλη αλλάζει πρόσωπο με γοργούς ρυθμούς, θέλοντας να γίνει πόλος έλξης υγειών δυνάμεων που θα επενδύσουν και θα δημιουργήσουν, δείχνοντας πως με θέληση, μπορεί να ξεπεραστεί η «κακοδαιμονία» της περιοχής.

Στην προσπάθεια αυτή, το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & Meuron ανταποκρίθηκε, κατασκευάζοντας ένα εντυπωσιακό κτήριο κατοικιών που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Το 119 μέτρων “Beirut Terraces”, είναι ένα κτήριο 27 ορόφων, με τον κάθε ένα από αυτούς να έχει τη δική του «ταράτσα» και τα οφέλη της.

Χτισμένο πάνω σε έναν κύριο κορμό, η ασύμμετρη κατασκευή αποτελείται από 5 διαφορετικά σχέδια ορόφων, που επαναλαμβάνονται με τυχαία μορφή, χαρίζοντας εκτός από μια «εκκεντρική» εξωτερική εμφάνιση, ποικιλία στις κατοικίες. Κάθε όροφος προβάλλεται σε μια διαφορετική κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε κατοικία να έχει ένα τεράστιο μπαλκόνι, που με την αντίθετη κατεύθυνση του επάνω ορόφου, παίζει το ρόλο μιας ταράτσας.

Σε απόσταση αναπνοής από την καινούρια μαρίνα της πόλης, το “Beirut Terraces” χρησιμοποιεί τα στοιχεία της φύσης και το ήπιο κλίμα της περιοχής προς όφελος των κατοίκων, ενώ παρέχοντας τους χώρους για την ανάπτυξη φυτών, γίνεται το απόλυτα «πράσινο» κτήριο.

Στις βασικές παροχές προς τους ιδιοκτήτες, η εσωτερική πισίνα, το σπα, η σάουνα και το υδρομασάζ, ενώ ο σκελετός του κτηρίου που δεν χρησιμοποιεί τους τοίχους σαν κομμάτι του, δίνει τη ελευθερία σε αμέτρητες αλλαγές και διαμορφώσεις του κάθε ορόφου.

via klik.gr

Faux κέρατα: Ανακάλυψε την διαχρονική αξία στο design!

Μια μίξη στυλ και επίπλων από ένα διαμέρισμα στη Σουηδία