in

Το πέτρινο εξοχικό 40 μόλις τετραγωνικών που θυμίζει.. “μικρό σπίτι στο λιβάδι”!

«Το σπίτι που είχα στο μυαλό μου δεν ήταν ένα ακριβές αντίγραφο ενός «χωριατόσπιτου».

Ήθελα να φτιάξω κάτι που να ταιριάζει σε αυτή τη Γη. Κάτι που να μοιάζει σαν να υπήρχε για πάντα εδώ».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Τούρκος αρχιτέκτονας Necdet Senoglu το σπίτι που σχεδίασε για την οικογένεια του γιου του στα Βουρλά της Μικράς Ασίας.

Το πέτρινο παραμυθόσπιτο δεν είναι μεγάλο. Μόλις 40 τετραγωνικά μέτρα. Αλλά διαθέτει τα πάντα.

Χτίστηκε από πέτρες εξωτερικά και τούβλα εσωτερικά ενώ οι πόρτες, τα παράθυρα αλλά και τα περισσότερα από τα διακοσμητικά αντικείμενα προέρχονται από κατεδαφισμένα σπίτια της περιοχής ή από καταστήματα με αντίκες.

Το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει συνολική έκταση 13.000 τ.μ., είναι γεμάτο με ελαιόδεντρα και καρυδιές και παρέμενε για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο.

«Σήμερα, το σπίτι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εξοχικό», λέει ο Emre, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

«Προσπαθούμε να το κρατάμε καλά συντηρημένο και να περνάμε αρκετό χρόνο σε αυτό. Υπάρχουν περίπου 600 ελαιόδεντρα, αμπελώνας 1.500 τετραγωνικών μέτρων και μια μεγάλη ποικιλία οπωροφόρων δέντρων».

«Παράγουμε το δικό μας ελαιόλαδο και τα τελευταία 5 έως 6 χρόνια, μαζί με τη βοήθεια φίλων, παράγουμε το δικό μας κρασί.

«Μια άλλη αλλαγή στη ζωή μας είναι ότι αρχίσαμε να ανοίγουμε το σπίτι μας σε άλλους, προκειμένου να μοιραστούμε αυτό το κομμάτι γης που αγαπάμε τόσο πολύ».

«Μέχρι στιγμής είχαμε πολλούς επισκέπτες. Ζευγάρια που έρχονται για μήνα του μέλιτος ή απλώς για να χαλαρώσουν, φίλους που θέλουν να ξεφύγουν από την αστική ζωή, οικογένειες που θέλουν να περάσουν ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο».

 

Με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιούμε ότι θέλουμε να κάνουμε περισσότερα με το εξοχικό μας».

via stroumfaki.gr

Ένα Σπίτι 37 τ.μ. μας Δείχνει πως Μπορεί να είναι και Στιλάτο και Λειτουργικό!

Εύκολες και οικονομικές λύσεις για έπιπλα εισόδου