in

Διακοπές: 8 Tips για να ξοδεύετε λιγότερα στο φαγητό

Ολοι γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να «εκτροχιαστούν» τα έξοδα μας σε φαγητό σε ένα ταξίδι. Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, χωρίς να στερηθείτε κάτι από τις γευστικές εμπειρίες που προσφέρει κάθε μέρος.

Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Μαγειρεψτε
Επιλέξτε καταλύματα με κουζίνα. Είτε πρόκειται για αυτόνομα διαμερίσματα είτε για δωμάτια ξενοδοχείου, η εξοπλισμένη κουζίνα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Φυσικά δεν προτείνουμε να περάσετε τις διακοπές σας μαγειρεύοντας, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τρώτε μεσημέρι-βράδυ σε εστιατόρια. Αγοράστε υλικά από την κοντινότερη αγορά τροφίμων, χρησιμοποιείστε την κουζίνα και φυλάξτε στο ψυγείο τρόφιμα για την επόμενη μέρα.

Κλείστε δωμάτιο με πρωινό

imagen_id_51d5bf39e3be3
Αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σας, φροντίστε τουλάχιστον να κλείσετε ξενοδοχείο που προσφέρει
πρωινό στο κόστος διαμονής. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ειδικά στις διακοπές, που έχουμε περισσότερο χρόνο να το απολαύσουμε, δεν πρέπει να το παραλείπουμε, αφού θα μας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Ακολουθήστε τους ντόπιους
Προσπαθήστε να αποφύγετε τα εστιατόρια σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, με τεράστιες πινακίδες και σερβιτόρους-κράχτες στην είσοδο. Ρωτήστε τους ντόπιους πού τρώνε εκείνοι και ανακαλύψτε μαγαζάκια που μπορεί να μην έχουν καν ταμπέλα ή να μην εντυπωσιάζουν με το ντεκόρ τους αλλά σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με το φαγητό και τις χαμηλές τιμές τους.

Κάντε έρευνα

cell-phone-750xx3867-2175-0-202
Κάντε μία μίνι έρευνα στο internet για καλά και οικονομικά εστιατόρια στην περιοχή. Επισκεφθείτε το επίσημο site τουρισμού της πόλης, όπου πολλά εστιατόρια διαφημίζουν προσφορές και κουπόνια για γεύματα, αλλά και bloggsντόπιων όπου θα βρείτε ποιοτικές και ψαγμένες προτάσεις.

Να είστε ευέλικτοι με τις ώρες φαγητού
Επιλέξτε λιγότερο δημοφιλείς ώρες της ημέρας για το φαγητό σας. Πολλά εστιατόρια και μπαρ προσφέρουν φθηνότερα γεύματα και Happy Hour μενού νωρίς το βράδυ.

Δοκιμάστε φαγητό του δρόμου

IMG_1543
Κανένα γκουρμέ πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με το φαγητό που τρώνε οι ντόπιοι στο χέρι, σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια, από τη δουλειά ή ακόμα και για πρωινό. Οι πιο δυνατές γευστικές εμπειρίες κρύβονται πολλές φορές στις γωνιές των δρόμων. Πλανόδιοι πωλητές, γκουρμέ καντίνες, ρορ-υρ καταστήματα και πάγκοι σε αγορές τροφίμων που σερβίρουν αυθεντικές τοπικές νοστιμιές. Το καλύτερο; Θα σας κοστίσει ελάχιστα ευρώ!

Βάλτε στη βαλίτσα σας χρήσιμα αντικείμενα
Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πιάσουν πολύ χώρο στη βαλίτσα σας και σίγουρα θα βοηθήσουν να περιορίσετε κάποια έξοδα στο φαγητό. Καφές, φίλτρα καφέ και σέικερ, επαναχρησιμοποιούμενα κουταλοπίρουνα και ένα ανοιχτήρι-τιρμπουσόν για να αγοράζετε ό,τι σας αρέσει από το σούπερ μάρκετ και να κάνετε εύκολα τη γευσιγνωσία σας, είναι μερικά από αυτά.

Αφήστε για λίγο τα κοκτέιλ

assets_LARGE_t_241661_54174778
Μπορεί να είστε φανατικοί των κοκτέιλ αλλά στα ταξίδια σας καλό θα είναι να τα αφήσετε για λίγο στην άκρη αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Είτε σας φτιάξουν ένα πετυχημένο κοκτέιλ είτε ένα μέτριο, το σίγουρο είναι ότι θα το πληρώσετε ακριβότερα από τα υπόλοιπα ποτά του μενού. Εναλλακτικά, προτιμήστε να δοκιμάσετε το ποτό για το οποίο φημίζεται η περιοχή που επισκέπτεστε και να συνοδεύσετε το γεύμα σας με House wine.

Arttravel.gr

Ιδέες για σούπερ κυριακάτικο πρωινό!

Πετώντας πάνω από την Ελαφόνησο με drone!