in

Πώς θα Αφαιρέσετε Μόνοι σας την Ταπετσαρία από τον Τοίχο

Μπορεί να καταφέρατε να τη βάλετε μόνοι σας αλλά όσο σημαντικό είναι το να τη βάλετε άλλο τόσο σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα την αφαιρέσετε. Το μόνο που δεν θέλετε είναι να προκαλέσετε ζημιά στον τοίχο σας ειδικά αν αυτός ανήκει σε ενοικιαζόμενο σπίτι.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας μια παλιά ταπετσαρία με τον πιο απλό τρόπο.

thehomeissue_tapetsaria1

Καταρχάς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το υλικό από το οποίο είναι φταγμένη η ταπετσαρία σας. Είναι λεπτή χάρτινη; Είναι ενισχυμένη ή μήπως αδιάβροχη; Από το υλικό της, ουσιαστικά, εξαρτάται πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη βασική διαδικασία.

thehomeissue_tapetsaria021

Η βασική διαδικασία περιλαμβάνει καλό βρέξιμο της ταπετσαρίας έτσι ώστε το νερό να διαλύσει την κόλλα της και να σας αφήσει να την τραβήξετε από τον τοίχο με τη βοήθεια μόνο μιας σπάτουλας.

Δοκιμάστε σε μια γωνιά της ταπετσαρίας αυτή τη μέθοδο για να δείτε αν λειτουργεί και έπειτα εφαρμόστε την σε όλη την επιφάνεια του τοίχου.

thehomeissue_tapetsaria011

Αν για να κολλήσετε την ταπετσαρία σας είχατε χρησιμοποιήσει πολύ δυνατή κόλλα -και το κόλπο με το νερό δεν πιάνει- ή αν η ταπετσαρία σας βρίσκεται σε περίεργο τοίχο -όχι λείο- τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα που πουλάει ταπετσαρίες και να προμηθευτείτε ειδικά αφαιρετικά υλικά τα οποία βοηθούν στο βγάλσιμο της παλιάς ταπετσαρίας.
via

Διαμέρισμα «δίχως όρια» στη Νέα Κρήνη στη Θεσσαλονίκη

Φτιάξε ένα δοχείο για σαπούνι από μπουκάλι Jack Daniel’s