in

Πόσο καιρό διατηρούνται τα φυσικά καλλυντικά χωρίς χημικά συντηρητικά;

Τα φρέσκα καλλυντικά μου περιέχουν βιολογικά αιθέρια έλαια τα οποία είναι ισχυρά φυσικά συντηρητικά. Πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό μέρος χωρίς ήλιο ή στο ψυγείο. Ο χρόνος ζωής τους είναι έως 3 μήνες (κρέμες) και έως 6 μήνες (λάδια).

Επαρκές διάστημα αν σκεφτούμε ότι ο μέσος χρόνος για να καταναλωθεί μια κρέμα προσώπου 60ml είναι 45 μέρες. Θα συγκρίνατε ποτέ τα θρεπτικά στοιχειά μιας κονσέρβας με ένα φρέσκο φαγητό που χρειάζεται ψυγείο για να συντηρηθεί; Θα προτιμούσατε να τρώτε κονσέρβες για να μην μπαίνετε στον κόπο να πηγαίνετε μέχρι το ψυγείο σας; Γιατί να το κάνετε στην επιδερμίδα σας;

Είναι τα φυσικά καλλυντικά το ίδιο δραστικά με τα συνθετικά;

Όχι! Τα φρέσκα, φυσικά καλλυντικά είναι πολύ πιο δραστικά από τα συνθετικά γιατί είναι απόλυτα συμβατά με τα κύτταρα μας πράγμα που σημαίνει πως διεισδύουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα, δρουν άμεσα και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας! Σκεφθείτε αν έχει την ίδια θρεπτική αξία μια κονσέρβα με ένα φρέσκο φαγητό μας εξηγεί η αισθητικός Δήμητρα Γουλά.

Τα φυσικά ή βιολογικά καλλυντικά είναι συνήθως ακριβότερα από τα βιομηχανικά;

fisika-kallintika-630x400

Συνήθως τα εμπορεύσιμα βιολογικά καλλυντικά έχουν πολύ ακριβό κόστος λόγο της μικρής διάρκειας ζωής τους και των ακριβών πρώτων υλών τους.

Όταν ένα προϊόν έχει μικρό χρόνο ανάλωσης και δεν αγοραστεί από τον καταναλωτή στην ώρα του αλλοιώνεται. Αυτό συνεπάγεται οικονομική ζημιά για τις εταιρείες, που αναγκάζονται να βάζουν ψηλές τιμές για να καλύψουν τις απώλειες. Η δική μας παραγωγή μας είναι εξατομικευμένη και τα καλλυντικά παρασκευάζονται την στιγμή της παραγγελίας, είναι πραγματικά φρέσκα δηλαδή.

Αυτό μας επιτρέπει, παρόλο που χρησιμοποιούμε τις καλύτερες και ακριβότερες πρώτες ύλες να έχουμε πολύ λογικές τιμές, καθώς δεν έχουμε έξοδα αποθήκευσης και διανομής. Στόχος μας να μπορέσουμε να μεταδώσουμε το πάθος μας για τα φρέσκα καλλυντικά και να μπορεί ο καθένας να τα αποκτήσει.
via

Τα υπέροχα χωριά του Αγίου Όρους!

Η καλύτερη φυσική θεραπεία για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια με 2 απλά συστατικά!