in

6 λάθη στη διακόσμηση του Airbnb studio

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας σε ένα δωμάτιο και να αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη διακόσμησης.

Λάθος 1: Αντιμετωπίζετε το χώρο ως ένα δωμάτιο που χωράει τα πάντα

Το πρώτο σας μέλημα σε ένα διαμέρισμα στούντιο μπορεί να είναι να το το αντιμετωπίζετε ως ένα ανοιχτό δωμάτιο όπου μέσα σε αυτό πρέπει να τοποθετήσουμε όλα όσα χωράει. Θα πρέπει όμως να χωρίσετε τον χώρο σε ακόμη μικρότερα σημεία. Η δημιουργία ζωνών θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε το χώρο σας (και τη λογική σας).

Η χρήση διαχωριστικών δωματίων ή χαλιών για να οριοθετήσετε τους χώρους σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πια να τρώτε στο κρεβάτι σας.

«Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε το χώρο και τοποθετήστε τα έπιπλα ανάλογα, φροντίζοντας να ορίσετε ζώνες για διασκέδαση, ύπνο και εργασία από το σπίτι».

«Τοποθετήστε ένα ή δύο σκαμπό κάτω από ένα τραπέζι ή stand για να άμεση πρόσβαση στον υπόλοιπο χώρο και για το όταν χρειάζεστε επιπλέον καθίσματα για επισκέπτες. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε έπιπλα που μπορούν να έχουν περισσότερες από μία λειτουργίες, όπως ένα γραφείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι φαγητού. Με τη σωστή διάταξη, μπορείτε να σθγκεντρώσετε πολλή χρησιμότητα σε έναν μικρό χώρο και όχι να συσκευάσετε τα πάντα μέσα σε αυτόν».

Λάθος 2: Κρεμάτε τις κουρτίνες πολύ χαμηλά

Οι σωστά τοποθετημένες κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα μικρό δωμάτιο.

«Όταν κρεμάτε κουρτίνες, τοποθετήστε τις ράβδους στον τοίχο όσο πιο ψηλά γίνεται: Όσο πιο κοντά στην οροφή, τόσο το καλύτερο».

«Αυτό τραβάει το βλέμμα προς τα πάνω, κάνοντας τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα να δείχνουν μεγαλύτερα».

Λάθος 3: Αγοράζοντας λάθος έπιπλα

«Οι περισσότεροι επιλέγουν σε διαμερίσματα στούντιο ή μικρούς χώρους τη λανθασμένη κλίμακα επίπλων στον χώρο τους».

«Η χρήση πολύ μικρών ή πολύ μεγάλων επίπλων μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο σε ένα δωμάτιο, κάνοντάς το τελικά να φαίνεται μικρότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα».
Στην ίδια σημείωση, αποφύγετε να γεμίσετε το χώρο με πολλά έπιπλα.

Τώρα που η κατοικία σε μικρό χώρο έχει γίνει πιο δημοφιλής, μια μεγάλη ποικιλία από έπιπλα είναι διαθέσιμα για διπλή εργασία, προσφέροντας επιπλέον χώρο αποθήκευσης ή την αναδίπλωση για να γίνουν πιο συμπαγή.

Λάθος 4: Φοβάστε το μοτίβο

Μπορείτε να είστε τολμηροί και σε έναν μικρό χώρο. Στην πραγματικότητα, ο πειραματισμός με διαφορετικά χρώματα, υφές και σχέδια μπορεί να βελτιώσει το δωμάτιο.

«Σκεφτείτε να βάλετε κάποιο έργο τέχνης μιας εντυπωσιακήε σχολής για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και βάθος στη διακόσμηση του χώρου. Το διαμέρισμά σας θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Λάθος 5: Κρεβάτι μπροστά

«Μην βάζετε το κρεβάτι σας ακριβώς μπροστά στην είσοδο στον χώρο».

«Μπορείτε να δημιουργήσετε οπτικό διαχωρισμό δημιουργώντας μια γωνιά κρεβατιού με ντουλάπια, ταπετσαρία και μια απλίκα ώστε να δείχνει σαν ένα δωμάτιο μέσα σε ένα δωμάτιο».

Ένα άλλο γρήγορο και κλασικό κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε μια βιβλιοθήκη για να διαχωρίσετε το κρεβάτι σας από το υπόλοιπο σπίτι.​

Λάθος 6: Διακόσμηση με πολλά αντικείμενα

Τα πάρα πολλά διακοσμητικά αξεσουάρ θα μπορούσαν να κάνουν το μικρό σας διαμέρισμα να φαίνεται σαν ακατάστατο. Με πολύ λίγα και χρηστικά μπορεί επίσης να φαίνεται ωραίο. Με τα αντικείμενα που επιλέγετε, στοχεύστε σε αυτά που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου.

«Η ενσωμάτωση μεγάλων διαστάσεων πόστερ και έργων τέχνης σε ένα μικρό χώρο επιμηκύνει τους τοίχους και ανοίγει το δωμάτιο».

kefaloniapress.gr

Έχετε μικρή βεράντα? Δείτε τα πιο Έξυπνα Έπιπλα για σας!

Τips για να φτιάξετε την ερωτική σας φωλιά με βάση το Φενγκ Σούι!