5 λάθη που κάνουμε στη βεράντα

Τα έπιπλα είναι απαραίτητα. Πολλές φορές η ομορφιά και η ομορφιά μας κάνουν να επιλέγουμε ένα έπιπλο χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη λειτουργικότητα.

Πρέπει να ψάξεις τι είναι πρακτικό και κατάλληλο, αφού κανονικά ο χώρος είναι συνήθως μικρός και πρέπει να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο χωρίς να τον γεμίσεις με πράγματα.

Ο φωτισμός είναι το μεγάλο ξεχασμένο… Ο λόγος είναι γιατί τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε αυτούς τους χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το φως της ημέρας είναι αρκετό. Είναι όμως σημαντικό, τόσο για ασφάλεια όσο και για να εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές νύχτες, να τοποθετήσετε ζεστό και απαλό φωτισμό. Θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Τα υλικά είναι ένα ουσιαστικό θέμα, αφού όταν ασχολούμαστε με εξωτερικούς χώρους, πρέπει να χρησιμοποιούμε υφάσματα και έπιπλα κατάλληλα για να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, βροχή, ηλιόλουστες μέρες κ.λπ. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό, γιατί υπόκεινται σε κακές καιρικές συνθήκες και η γήρανση τους θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή των υπόλοιπων επίπλων εσωτερικού χώρου.

Αν και μπορούμε να αποθηκεύσουμε μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τις βροχερές μέρες, είναι πιθανό να μείνουν έξω οι αιώρες, οι καρέκλες, τα τραπέζια και τα φυτά. Αυτό θα κάνει το χρώμα να εξαφανιστεί, θα φθαρούν και θα φτάσουν σπασμένα για την επόμενη σεζόν. Η επένδυση σε καλά υλικά, μακροπρόθεσμα, θα μας κάνει να κάνουμε οικονομία.

Aκατάλληλα φυτά…Αν θέλετε να αναδείξετε τον κηπουρό μέσα σας, κάντε το, αλλά με λογική. Τα φυτά είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που γεμίζει τους χώρους με ζωή και χρώμα. Για να τα αφήσετε όμως έξω, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είδους φυτό είναι, αν αντέχει στον καλοκαιρινό ήλιο, αν θέλει πολύ πότισμα, αν πρέπει να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως κ.λπ.

Η διακόσμηση …Δεν αρκεί να βάλεις ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες. Τα υφάσματα είναι ζωτικής σημασίας σε αυτούς τους χώρους. Μοκέτες, μαξιλάρια, πετσέτες… Εκτός από τον απαραίτητο φωτισμό, μπορεί να συμπληρωθεί με φαναράκια, αρωματικά κεριά, γιρλάντες. Αυτές οι τελευταίες πινελιές κάνουν μια βεράντα να γίνει η τέλεια βεράντα.
casasideas.gr

Ένα εκπληκτικό σπίτι δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής με θέα στο Ιόνιο -Τολμηρό design, μερικώς βυθισμένο στη γη

Δρόμος στο Παρίσι έγινε «κόλαση» για τους κατοίκους λόγω Instagram