in

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα

Η κουζίνα είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού. Εκεί κάθεστε για φαγητό με την οικογένεια και τους φίλους και μοιράζεστε όμορφες στιγμές και συζητήσεις. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να εκφράζει την προσωπικότητά σας αλλά και να είναι άνετη. Ευτυχώς η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια που αν και δεν αλλάζει πολύ τακτικά, μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά με κάποιες μόνο μικρές πινελιές, όπως μία νησίδα στη μέση. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται 12 συμβουλές για να αποκτήσετε μία μοντέρνα κουζίνα με νησίδα.

1. Τραβούν όλα τα βλέμματα

Η νησίδα σε μία κουζίνα είναι ένα έπιπλο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Αυτό οφείλεται στο ότι συνήθως βρίσκεται στη μέση του δωματίου, σε μοντέρνα χρώματα και σχέδια. Έχετε απεριόριστες επιλογές σε μέγεθος, σχήμα αλλά και σχέδια για να επιλέξετε τη κατάλληλη νησίδα που ταιριάζει στα γούστα σας. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε την κουζίνα με περίεργα σκαμπό κι άλλα έπιπλα. Η νησίδα είναι αρκετή.

2. Συνδυάστε 2 ή και 3 έπιπλα

Μπορείτε να συνδυάσετε σε ένα μόνο έπιπλο το φαγητό με το μαγείρεμα ή την εργασία. Διαχωρίστε τη νησίδα χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχέδια, υλικά, μήκη ή επίπεδα. Πριν ξεκινήσετε βέβαια να ψάχνετε για τη νησίδα, πρέπει να αποφασίσετε ποια θα είναι η κεντρική λειτουργία που θα έχει. Ανάλογα με αυτή τη λειτουργία, θα εντοπιστούν και οι απαραίτητες συσκευές που πρέπει να συμπεριλάβετε. Για παράδειγμα, αν έχετε αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και για φαγητό, ένας νεροχύτης και οι εστίες μαγειρέματος χρειάζεται οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν.

3. Χρησιμοποιείστε τη σαν αποθηκευτικό χώρο

Επιλέξτε μία νησίδα με συρτάρια στη μία ή και τις δύο πλευρές. Βάλτε στα συρτάρια, τα βιβλία μαγειρικής, τις κατσαρόλες, τα πιάτα και τα ποτήρια για να είναι δίπλα σας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε τον νεροχύτη, τις εστίες, τον απορροφητήρα και το πλυντήριο πιάτων. Έτσι, εκτός από μία μοντέρνα κουζίνα με νησίδα θα εξοικονομήσετε πάρα πολύ χώρο.

4. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι η κουζίνα είναι μεγαλύτερη

Αν έχετε μικρή κουζίνα, ή σχετικά μικρό σπίτι και θελετε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο, τότε μία καλή λύση είναι να ανακαινίσετε την κουζίνα σας. Για αρχή γκρεμίστε τον τοίχο που διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι. Στη συνέχεια προσθέστε μία νησίδα στα χρώματα και τα σχέδια που επιθυμείτε. Αμέσως θα διαχωρίσετε τα δωμάτια με έναν εντυπωσιακό τρόπο, θα κυκλοφορεί περισσότερο φως στο σπίτι και θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι μεγάλωσε ο χώρος.

5. Παίξτε με τα μήκη

Τα διαφορετικά μήκη μπορούν να προσθέσουν μια παιχνιδιάρικη αλλά και πολυτελή όψη στη νησίδα. Διαχωρίστε τον χώρο που μαγειρεύετε από τον χώρο του φαγητού ή της εργασίας τοποθετώντας τα σε διαφορετικά επίπεδα. Με αυτό το τρόπο δεν θα λερώνεται ολόκληρη η επιφάνεια της νησίδας κατά το μαγείρεμα και θα υπάρχει πάντα χώρος για να κάτσει κάποιος να σας συντροφεύσει την ώρα που μαγειρεύετε.

6. Κουζίνα Εν Λευκώ

Αν στο σπίτι σας επικρατούν αρκετά χρώματα, το πιο ασφαλές χρώμα για τη νησίδα της κουζίνας είναι το άσπρο. Έτσι τα ποικίλα χρώματα δεν θα δημιουργούν θόρυβο και δεν θα κουράζουν. Παράλληλα, μία κουζίνα, όπου έχει ένα κεντρικό και μεγάλο έπιπλο σε λευκό χρώμα, μετατρέπεται σε πιο μεγάλη, φωτεινή και καθαρή. Τέλος, η άσπρη νησίδα δίνει μια αίσθηση ισορροπίας στον χώρο.

7. Δημιουργήστε αντίθεση

Σε περίπτωση, όμως, που επικρατούν πιο γήινα χρώματα στο σπίτι ή ο συνδυασμός μαύρο-άσπρο, μπορείτε να πειραματιστείτε με έντονα χρώματα ή περίεργα σχέδια για τη νησίδα. Κάντε τη διαφορά και προσθέστε ένα στοιχείο ζωντάνιας στη κουζίνα, επιλέγοντας κάποιο ζωηρό χρώμα, όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί.

8. Δώστε μια vintage πινελιά

Ένας τρόπος για να πετύχετε ένα ρετρό στυλ είναι αξιοποιώντας το μάρμαρο. Ο μαρμάρινος νεροχύτης ήταν ο πρωταγωνιστής σε κάθε κουζίνα στις δεκαετίες ‘50 – ‘70. Επιλέξτε μια νησίδα από μάρμαρο συνδυασμένο με σκούρες λεπτομέρειες, όπως γκρι ή καφέ, για να κάνει αντίθεση και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η νησίδα.

9. Cozy γωνία με ξύλο

Αν λατρεύετε τα ξύλινα έπιπλα και το παραδοσιακό στυλ, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε μία ξύλινη νησίδα με διαφορετική απόχρωση ή βαμμένη σε κάποιο απαλό χρώμα όπως είναι το σομόν, το κίτρινο, ή το γαλάζιο. Θα αποκτήσετε στη στιγμή, μια πιο παραμυθένια και cozy γωνιά για το σπίτι, η οποία συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο στυλ.

10. Δημιουργήστε με laminate

To laminate είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από αληθινό ανακυκλωμένο ξύλο σε μορφή πεπιεσμένης μοριοσανίδας. Η όψη του, όμως, διακοσμείται από ένα άλλο στρώμα υλικού, το οποίο εξαρτάται από τις ανάγκες και το γούστο σας. Μπορεί να έχει την όψη του μαρμάρου, του ξύλου, του γρανίτη σε όποιο χρώμα επιθυμείτε. Το laminate προτιμάται κυρίως επειδή προσομοιώνει τέλεια το επιλεγόμενο υλικό, επιτρέπει τους συνδυασμούς διαφορετικών όψεων και παράλληλα είναι πολύ οικονομικό και με μεγάλη αντοχή σε χτυπήματa.

via douleutaras.gr

Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης : Φτιάχνω Σπρέι πιπεριού στο σπίτι (Εύκολο, γρήγορο και νομιμοφανές)

Ένα μικρό διαμέρισμα στο Brooklyn, γεμάτο χρώμα