in

H Sun City είναι μια οικολογική πόλη που χτίστηκε από έναν εκατομμυριούχο που ζει σε αυτή.

Για την ιστορία η Λιθουανία είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ευρώπης. Όπως και οι περισσότερες χώρες της Βόρειας Ευρώπης,ανησυχούν πολύ για το περιβάλλον, και η γεωργία και η δασοκομία παραμένουν μια βιώσιμη πολιτική.

Το τοπίο είναι καταπράσινο την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά πηγαίνει για να γίνει λευκό με την άφιξη του φθινοπώρου και του χειμώνα με το χιόνι. Αυτός είναι ο παράδεισος που ενθάρυνε έναν Λετονό δισεκατομμυριούχο για να δημιουργήσει την πόλη των ονείρων του.
Αγόρασε περισσότερα από 3.000 εκτάρια γης σε ένα άγριο δάσος. Εκεί άρχισε να αναπτύσσει αυτό που ονομάζεται “Sun City” (Πόλη του Ήλιου).

Βρίσκεται στην περιοχή της πόλης Cesis, 80 χιλιόμετρα από τη Ρίγα, πρωτεύουσα της Λετονίας, αυτή η πόλη θυμίζει αναπόφευκτα ένα χωριό Hobbit του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η περιοχή είναι γεμάτη με πλούσια βλάστηση.

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-3

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-4

Αλλά αν θέλετε να ζήσετε στην Sun City, υπάρχουν μια σειρά από κανόνες και ιδιαιτερότητες που πρέπει να ξέρετε. Δεν είναι ριζική ή υπερβολικά υψηλών προδιαγραφών, αλλά θα πρέπει να τους γνωρίζεται και να συμμορφώνεστε με την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας.

Πρώτος
sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-5

Όλα τα σπίτια πρέπει να έχουν στο μέγιστο τρεις ορόφους και να είναι κατασκευασμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, να είναι χτισμένα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της γης, έτσι ώστε να μην είναι ορατό το σπίτι από το παράθυρο του άλλου. Αυτό εξασφαλίζει την απόλυτη ιδιωτικότητα όταν ζεις εκεί.

Δεύτερος
sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-8

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-9

Κοντά σε κάθε ένα από τα 300 σπίτια υπάρχει μια μικρή λίμνη και το δάσος. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή της γης. Κάθε οικόπεδο παίρνει συνήθως μεταξύ 0,4 και 1,3 εκτάρια.

Τρίτος
sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-7

Τα σπίτια είναι όλα εξοπλισμένα με κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο (τα πάντα είναι έτοιμα, έτσι ώστε να μην επηρεάζει τα πεύκα και έλατα στο περιβάλλον), internet υψηλής ταχύτητας, και ηλεκτρική σύνδεση. Κάθε σπίτι διαθέτει γεωθερμική αντλία θερμότητας περίπου 90/100 μέτρα βάθος, έτσι ώστε η ενέργεια της Γης να μετατρέπεται σε θερμότητα για τα σπίτια.

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-6

Αυτή η θερμότητα είναι αρκετή για να κρατήσει το σπίτι σε μια ιδανική θερμοκρασία όλο το χρόνο και τη θερμότητα του νερού για το μπάνιο σας. Σε περίπτωση που κάνει το χειμώνα ιδιαίτερα πολύ κρύο, κάθε σπίτι έχει ένα τζάκι που θα συμβάλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας. Εξίσου Υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων και άλλες αστικές υποδομές είναι επίσης διαθέσιμες.

Τέταρτον
sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-10

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-12

Σε αυτή την πόλη υπάρχουν επίσης εφαρμόσιμοι κανόνες και για το δάσος. Απαγορεύεται να χτίσετε ένα φράχτη ή φράχτη στο ακίνητο. Δεν μπορείς να έχεις φύλακα, παρόλο που θα μπορούσε να είναι δεμένος με σπάγγο. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε ένα σκυλί να ζει στο σπίτι. Ο λόγος για αυτόν τον κανόνα είναι ότι τα ελάφια, ζαρκάδια και άλλα άγρια ​​ζώα που ζουν κοντά μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα όπου επιθυμούν, ένας φύλακας θα σκορπίσει θέματα.

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-11

Επίσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα σκάφη, πυροτεχνήματα ή άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ηρεμία του τόπου. Πρέπει να λαμβάνονται όλα τα φυτά και τα ζώα του τόπου υπόψη κατά την άσκηση της δραστηριότητας ή της κατασκευής.

Για τους υποψήφιους αγοραστές που είναι Ρώσοι και Λευκορώσοι,η Sun City προσφέρει κάποιες ειδικές εγκαταστάσεις. Η αγορά ενός σπιτιού έρχεται με την ταχυδρομική σας διεύθυνση, αλλά μπορεί να δηλωθεί ως “τοπική” έτσι θα έχετε λιγότερους φόρους για το πρώτο έτος.

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-14

Μέχρι στιγμής 150 έχουν ήδη πωληθεί απο 300 διαθέσιμα οικόπεδα. Για να πάρετε μια ιδέα για την τιμή, το οικόπεδο Tiibites, με το αντίστοιχο σπίτι του, την λίμνη και το δάσος και μια συνολική έκταση 0,44 εκταρίων πωλήθηκε για € 94,000. Σημειώνει ότι ο σχεδιασμός του κάθε σπίτι είναι μοναδικός, έτσι δεν θα βρείτε 2 πανομοιότυπα σπίτια.

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-15

sun-city-la-ciudad-de-lituania-ecologicamente-sostenible-creada-por-un-millonario-16via

Πατέρας και γιος μετατρέπουν ένα παλιό λεωφορείο σε ένα πανέμορφο σπιτάκι

Μυρίζει το Σπίτι Άσχημα Μετά το Σφουγγάρισμα; Δοκιμάστε Αυτό!