Δεν μπορείτε να φανταστείτε πού βρίσκεται αυτό το υπερσύγχρονο σπίτι

Το στούντιο της Βαλένθια Fran Silvestre Arquitectos είναι υπεύθυνο για την κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού σπιτιού, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2024.

Ένας λευκος καμβάς είναι το όνειρο κάθε αρχιτέκτονα και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Όχι πάντα ένας πελάτης δίνει το πράσινο φως για να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο σπίτι, χωρίς σχεδόν καμία απαίτηση, στο οποίο να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και να εξερευνήσει πλήρως μια ιδέα, ένα υλικό ή ένα σχήμα. Αλλά, τι συμβαίνει όταν γίνετε και προκύπτει ένα έργο σαν αυτό; Ότι το αποτέλεσμα είναι απίστευτο.

Αυτό αποδεικνύεται από τον αρχιτέκτονα της Βαλένθια Fran Silvestre, ο οποίος έχει στο χέρι μια βίλα στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου. Ο ιδιοκτήτης του ζήτησε ρητά ένα «πολύ μοναδικό» σχέδιο και εκείνος απάντησε με ένα σχέδιο κατασκευής που διερευνά τα δομικά όρια του αρχιτεκτονικού προβόλου, αντλώντας έμπνευση από όσα προσφέρει ο τόπος και την προγονική του κουλτούρα.

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Ξεκινώντας από το γεωμετρικό σχήμα μιας σφίγγας –αυτό το φανταστικό πλάσμα με κεφάλι και στήθος ανθρώπου και σώμα λιονταριού–, η ομάδα του Fran Silvestre Arquitectos είχε την ιδέα να συνδέσει έναν όγκο με δύο ορόφους και ένα επίπεδη στέγη, με μικρότερο όροφο και περίπου 15 μέτρα στον αέρα, προσβάσιμη μέσω ανελκυστήρα.

Όταν το βλέπουμε από το πλάι, φαίνεται να στηρίζεται από μια γραμμή σκυροδέματος πάχους μικρότερου των 30 εκατοστών. «Ο πρόβολος είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην αρχιτεκτονική», λέει ο Silvestre. “Όταν θεωρείται ως ένα ενιαίο κομμάτι, ο κατακόρυφος άξονας επιτρέπει στο μήκος του κάτω μέρους να λειτουργεί ως σταθεροποιητικό αντίβαρο για να υποστηρίξει το σημαντικό βάρος του άνω τομέα.”

Η μορφή δεν είναι μόνο αισθητική: έχει νόημα

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Σε αυτό το «αντίβαρο» βρίσκονται τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού. Τα τρία του επίπεδα (δύο όροφοι συν ένα υπόγειο) διαθέτουν 10 υπνοδωμάτια, μεταξύ των οποίων δύο master σουίτες, δύο κουζίνες, πολλά σαλόνια, ένα σπα, ακόμη και στάβλοι αλόγων. Αν και είναι στην παραλία, προβλέπεται επίσης ότι θα υπάρχει μια τεράστια εξωτερική πισίνα στο ισόγειο και με κήπο για να χαλαρώσετε στον ήλιο

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

. Η «πλωτή» δομή στεγάζει το κύριο υπνοδωμάτιο, εντελώς ανεξάρτητο και με τοίχους που σχηματίζονται από γυάλινα παράθυρα για να θαυμάσετε το περιβάλλον. Επειδή θα βρίσκεται σε ένα μικρό νησί σε μια οικιστική κοινότητα 235 στρεμμάτων, «το ύψος του κτιρίου είναι απαραίτητο για να απολαύσετε ένα πανόραμα 360 μοιρών της Μεσογείου», λέει ο αρχιτέκτονας.

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

 

revistaad.es

Τυλίγει μία Φωτογραφία γύρω από το κερί και την ζεσταίνει με το πιστολάκι. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!

Διακοσμήστε το νέο σας διαμέρισμα με τα καλύτερα Décor Trends