in

Αρχιτέκτονας Αναπαλαίωσε Χωριό Του 16ου Αιώνα Στην Κρήτη Και Το Μεταμόρφωσε Σε Πολυτελές Ξενοδοχείο

Κρυμμένο μέσα σε ένα τοπίο με απίστευτο φυσικό κάλλος, ένα ολόκληρο χωριό του 16ου αιώνα μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά, με το παλιό και το νέο να συμβαδίζουν και να δημιουργούν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στη φιλόξενη αίσθηση ενός σπιτιού αλλά και την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου. Και κάπως έτσι, η ιστορία ξαναγράφεται.

Ο λόγος για τα Καψαλιανά, ένα μετόχι, ένας οικισμός δηλαδή, της Μονής Αρκαδίου, στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στο νομό Ρεθύμνης, μόλις 18 χλμ. από την ομώνυμη πόλη. Το χωριό πήρε ζωή το 1600 όταν χτίστηκε η εκκλησία του που είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ καιη ανάπτυξη συνεχίστηκε με τη δημιουργία του ελαιοτριβείου το 1763.

Λόγω της ενασχόλησης με την ελιά και τη γη άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι κάτοικοι στην περιοχή και γύρω από το ελαιοτριβείο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου χτίστηκαν οι κατοικίες, που στην ακμή του έφτασαν να στεγάζουν 13 οικογένειες και 50 κατοίκους.

Σήμερα, το χωριό αυτό ξαναγεννιέται χάρη στον αρχιτέκτονα Μύρωνα Τουπογιάννη και την ομάδα του, που μετά από μακρές προσπάθειες, με μεράκι και αγάπη, κατάφερε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα και να δημιουργήσει το Kapsaliana Village Hotel, μια πρόταση διαμονής στην Κρήτη και ολόκληρη τη Μεσόγειο που δεν μοιάζει με καμιά άλλη, αναστηλώνοντας το χωριό από την αρχή με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του τόπου.

Με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, η πέτρα και η τερακότα, τα σπίτια, το ελαιοτριβείο και η εκκλησία αναπαλαιώθηκαν και αναδημιουργήθηκαν για να συνεχίσουν τη μακραίωνη ιστορία τους, για να γράψουν τις καινούργιες σελίδες έχοντας μετατραπεί στα ιδανικά καταλύματα όπου κάθε επισκέπτης θα ζήσει αξέχαστες στιγμές διακοπών στο νησί της Κρήτης.

Με το χαμόγελο στα χείλη οι άνθρωποι του ξενοδοχείου προσφέρουν ένα ποτήρι δροσερή λεμονάδα, ή ένα λικέρ, μαζί με παραδοσιακές κρητικές λιχουδιές σε κάθε επισκέπτη και του δίνουν την ευκαιρία να μάθει την ιστορία του τόπου μέσα από την ειδική προβολή ενός βίντεο που θα τον φέρει αμέσως σε επαφή με την ιστορία και τη μοναδικότητα των Καψαλιανών.

Το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ανακαλύψει τις τοπικές γεύσεις και να απολαύσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες της Κρήτης και όλης της Μεσογείου από το πρωί ως το βράδυ, ενώ διοργανώνονται συχνά γευσιγνωσίες ελαιολάδου που παράγεται στην Κρήτη ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Tο Kapsaliana Village Hotel είναι μάλιστα μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης. Κάθε πέτρα και κάθε σπιθαμή γης, κάθε κτήριο και κάθε δέντρο έχει το δικό του αφήγημα.

Ακόμη, ο παραδοσιακός αυτός, Κρητικός οικισμός χαρακτηρίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως «Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας» και χωρίς να έχει υποστεί αλλοιώσεις είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της Κρητικής αρχιτεκτονικής.

Κυριαρχούν οι καθαροί γεωμετρικοί όγκοι, ενός ή δύο ορόφων, συνδέονται κ συνδυάζονται μεταξύ τους με τις εξωτερικές αυλές, τις πέτρινες σκάλες και τις καμάρες.

Η εικόνα συμπληρώνεται με τις πόρτες, τις αυλόπορτες και τα ανοίγματα από λαξευμένη πέτρα. Η ποιότητα κατασκευής των τοίχων, των θυρωμάτων και επιχρισμάτων δηλώνουν την ιδιαίτερη ποιότητα κατασκευής του έργου.

bovary.gr

kapsalianavillage.gr

Τα τρία μαγευτικά αλληλένδετα Δενδρόσπιτα

10 Απίστευτες Χρήσεις Του Ασετόν!