Ένα αρχοντικό που μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο σπίτι με αγροτική γοητεία

Αν και είναι δύσκολο να εξηγηθεί γιατί, ένα ανακαινισμένο σπίτι μεταφέρει, κατά τη γνώμη πολλών, μια πολύ πιο έντονη αίσθηση σπιτιού από ένα μοντέρνο σπίτι.

Τα σπίτια εκατοντάδων ετών διατηρούν έναν διπλό χαρακτήρα: αφενός είναι πολύτιμες μαρτυρίες ενός κόσμου στον οποίο οι άνθρωποι έζησαν διαφορετικά. και από την άλλη αποτελούν πολύ κατάλληλους χώρους για σύγχρονη ζωή αφού μπορούν να καλύψουν όλες τις τρέχουσες ανάγκες.

Το σύνθημα του Fernando García Molinos, αρχιτέκτονα FGM, είναι «νέα ζωή για παλιά σπίτια». Έχει αναλάβει την αποκατάσταση, με τη βοήθεια των ιδιοκτητών, του αρχοντικού που σας δείχνουμε σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Αφού παρέμεινε ακατοίκητο για αρκετό καιρό, αυτή η κατασκευή στο Arrabal de Chelva της Βαλένθια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι τοίχοι είναι κατεστραμμένοι από την υγρασία και τα ξύλινα δοκάρια είναι σάπια σε ορισμένα σημεία, έτσι ο αρχιτέκτονας αποφάσισε ότι η κατασκευή πρέπει να ενισχυθεί.

Η νέα πρόσοψη είναι ένας τέλειος επίλογος στο ανακαινισμένο εσωτερικό. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία του Ben Lustenhouwer, το λευκό έχει επιλεχτεί ως κύριο χρώμα και έχει συνδυαστεί με πολύ γούστο με το μπλε γύρω από την πόρτα της εισόδου και στα ανοίγματα των παραθύρων.

Στον δεύτερο όροφο, ένα από τα ανοίγματα έχει μεγεθυνθεί, μια λεπτομέρεια που θα βοηθήσει στην αύξηση του φυσικού φως μέσα στο σπίτι.

Σε αυτή την εικόνα της κατάστασης της κουζίνας πριν από τη μεταρρύθμιση, φαίνεται καθαρά ότι το σπίτι ήταν ακατοίκητο για αρκετό καιρό. Πίσω από την επένδυση των τοίχων μπορείτε να δείτε μια συμπαγή δομή και μεγάλες δυνατότητες που σύντομα θα αξιοποιηθούν πολύ καλά.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα ζεστό και απλό δωμάτιο χωρίς υπερβολικές αξιώσεις. Η δομή του κρεβατιού είναι καμουφλαρισμένη με το δάπεδο, δίνοντας όλη την προβολή στα ξύλινα δοκάρια και τη σκούρα ξυλουργική που έρχεται σε αντίθεση με τους λευκούς τοίχους και την οροφή.

homify.es

13 Τρόποι να Μετατρέψετε μια πήλινη Γλάστρα σε κάτι Μοναδικό!