in

H creative director της Bulgari ανακαινίζει ένα σπίτι του 1600 στην Πούλια, Ιταλία

Ως μέρος της δουλειάς της, η δημιουργική διευθύντρια της Bulgari, Lucia Silvestri, περνά πολύ χρόνο αναζητώντας εξαιρετικούς πολύτιμους λίθους. Ζητά επίσης θετική ενέργεια. «Ψάχνω πέτρες που μου μιλούν», λέει. Όταν κρατάει ένα ειδικό στολίδι, μπορεί να νιώσει την ενέργειά του. Και όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή της (Puglia) Πούλιας της Ιταλίας πριν από έξι χρόνια, γνώρισε αμέσως τα ίδια θετικά.

«Ένιωσα μια σύνδεση όταν ήρθα στην Πούλια», λέει η Silvestri, η οποία γιόρτασε πρόσφατα την 40η χρονιά της στο θρυλικό ιταλικό σπίτι κοσμήματος. «Aμέσως χαλαρώνω και νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ».

James Merrell

Βρίσκεται στο τακούνι της ιταλικής μπότας, πέντε ώρες με το αυτοκίνητο από το σπίτι της Silvestri στη Ρώμη. Αυτές οι αξιοσημείωτες κατοικίες χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, Η Σίλβεστρι γοητεύτηκε αμέσως από τις κατοικίες και έψαχνε το δικό της τρούλο. Ήθελε να βρει ένα στην απομονωμένη ύπαιθρο, μακριά από τα πλήθη.

James Merrell

Μετά από μήνες αναζήτησης, η Silvestri βρήκε το σπίτι των ονείρων της. Ήταν στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα στα ασβεστωμένα χωριά, τους λόφους και τα ελαιόδεντρα παρακάτω. Χτισμένο το 1600, το ερειπωμένο πέτρινο trullo είχε το σπίτι μιας 99χρονης γυναίκας, η οποία μεγάλωσε στο μικροσκοπικό σπίτι με τα εννέα αδέλφια της. Είναι τρομερό καθήκον να αποκατασταθεί ένα γκρεμισμένο trullo επειδή προστατεύονται από αυστηρούς κανόνες που επιβάλλονται από την ιταλική κυβέρνηση, αλλά το σπίτι ολοκληρώθηκε την άνοιξη μετά από μια πενταετή ανακαίνιση.

James Merrell

Η Silvestri και ο αρχιτέκτονας της επέκτειναν επίσης το σπίτι προσθέτοντας ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο και μπάνιο, και έχτισαν μια μικρή πισίνα που συνδυάζεται με το τοπίο, επειδή δεν ήθελαν να τραβήξουν την προσοχή από την απροσδιόριστη ομορφιά του καταλύματος. «Είναι μαγικό εδώ το βράδυ», λέει η Silvestri. «Μου αρέσει να έχω ένα απεριτίφ στην αυλή και να κοιτάζω τον ουρανό με τα αστέρια και τα φώτα στην κοιλάδα παρακάτω. Κοιμάμαι πολύ καλά εδώ. Χωρίς θόρυβο, μόνο μερικά πουλιά. ”

James Merrell
James Merrell
James Merrell
James Merrell
James Merrell
James Merrell

Η Silvestri λέει, «η καρδιά μου είναι με όλη την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής χρονιάς».

elledecor.com

Αυτό το σπίτι είναι χωρίς γωνίες! Δείτε το!

Το τροχόσπιτο του Will Smith μοιάζει με megayacht εκατομμυρίων