in

Βιώσιμο σπίτι: όλα τα κόλπα για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ναό ευεξίας

Κατά μέσο όρο, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους. Μια στατιστική που φέτος έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της δυσκολίας να κάνει σχέδια μακριά από το σπίτι. Γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι ένας υγιής χώρος, απαλλαγμένος από τοξικές ουσίες και σεβασμός της υγείας σας. Ένας καλός τρόπος να αισθανθείτε πολύ καλύτερα στο σπίτι σας, να καταπολεμήσετε το άγχος και να προωθήσετε την ευεξία και τη χαλάρωση, σύμφωνα με τις σκανδιναβικές φιλοσοφίες που έχουν γίνει τόσο μοντέρνα τα τελευταία χρόνια, όπως το hygge, fika ή το lagom. Αλλά, πρώτα απ ‘όλα, θα εξηγήσουμε τι είναι ένα υγιές σπίτι και πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν είναι δικό σας.

Τι είναι ένα υγιές σπίτι;
Βασικά, είναι ένας χώρος απαλλαγμένος από τοξίνες και άλλα στοιχεία επιβλαβή για την υγεία όσων κατοικούν, και φτιαγμένο με βιώσιμα υλικά και τεχνικές που σέβονται το περιβάλλον. Υπό αυτήν την έννοια, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τόσο τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του, το χρώμα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά κομμάτια, καθώς και το εσωτερικό περιβάλλον σε οτιδήποτε σχετίζεται με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ποιότητα του αέρα.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν ζω σε ένα υγιές σπίτι;
Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που λειτουργούν ως δείκτης ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σας, όπως πονοκεφάλους ή μυϊκούς πόνους, κόπωση, ορμονικά προβλήματα, αϋπνία ή δυσκολία χαλάρωσης στο σπίτι. Λεπτομέρειες που σας εμποδίζουν να αισθανθείτε πραγματικά καλοί και που μπορείτε να αποφύγετε στοιχηματίζοντας σε slow deco και εφαρμόζοντας τα κόλπα που προτείνουμε παρακάτω.

Κόλπα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου σπιτιού
Με τον ίδιο τρόπο που το καλοκαίρι βάλαμε άρθρα για το πως να δροσίσετε το σπίτι σας χωρίς να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό, θέλοντας να μειώσετε την κατανάλωση και τη ρύπανση, τώρα σας προσφέρουμε τα καλύτερα κόλπα για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν πιο υγιεινό και πιο βιώσιμο χώρο.

Μπορείτε πάντα να κάνετε το πρώτο βήμα εφαρμόζοντας μία από αυτές τις συμβουλές:

1-Στοιχηματίστε σε έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά κομμάτια από φυσικά και οικολογικά υλικά. Το ξύλο, τα ανακυκλωμένα υφάσματα και τα χειροτεχνήματα είναι πάντα μια καλή επιλογή και μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να δημιουργήσετε τα δικά σας κεραμικά κομμάτια, τη νέα γιόγκα με την οποία μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

2- Προσπαθήστε να κοιμηθείτε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές: χωρίς τηλεόραση στο δωμάτιο και, αντί για το κινητό τηλέφωνο, λάβετε ένα αναλογικό ξυπνητήρι. Με αυτόν τον τρόπο, θα παρατηρήσετε πόσο πιο εύκολο είναι να κοιμηθείτε και τα διαλείμματα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά.

3- Βεβαιωθείτε ότι αερίζετε καλά, ακόμη και το χειμώνα. Τα ρεύματα του αέρα είναι απαραίτητα για την ανανέωση του αέρα και την εξάλειψη των διαφόρων σωματιδίων σκόνης, μυκήτων, βακτηρίων και αλλεργιογόνων που μπορούν να συσσωρευτούν.

4- Ο φωτισμός είναι το κλειδί. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να κάνετε πλήρη ανακαίνιση, η τοποθέτηση καθρεφτών κοντά στα παράθυρα είναι ένα καλό κόλπο για να πολλαπλασιάσετε το φυσικό φως.

5- Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού ή φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτά που περιέχουν τη λιγότερη ποσότητα τοξικών ουσιών.

hola.com

Πολυτελής off grid οικολογική καλύβα για δύο

Φωτιστικά με βιομηχανικό “αέρα” που θα λατρέψεις