in

6 Tεχνάσματα για να απολαύσετε αυτό το χειμώνα στο σπίτι

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλές γυναίκες που ενθαρρύνθηκαν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους, συγκλονισμένες από την επιθυμία να δημιουργήσουν έναν πολύ πιο φιλόξενο και κατάλληλο χώρο για όλες τις ώρες που πρόκειται να περάσουμε στο σπίτι, ξανά, αυτόν τον χειμώνα.

Έτσι, το να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας σε μια όαση χαλάρωσης και να βρείτε τα κόλπα για να δημιουργήσετε έναν χώρο χωρίς άγχος έχουν γίνει οι κύριοι στόχοι σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες λεπτομέρειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε μια πλήρη ανακαίνιση ή να κάνετε σημαντικές αλλαγές στο σπίτι σας.

Αυτά είναι τα 6 κλειδιά για να νιώσετε καλύτερα στο σπίτι σας.

Η Eva Quintanilla, δημιουργός του ιστότοπου Planteristas, μας λέει ότι “μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Hyogo (Ιαπωνία) επιβεβαιώνει ότι η φροντίδα ενός φυτού μειώνει το άγχος.” Και, ενώ τα ποτίζετε, φροντίζετε να αφαιρέσετε τα ξηρά φύλλα και να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας τους, τα προβλήματα εξαφανίζονται. Όταν επιλέγει, η Εύα συνιστά να ξεκινήσετε με “sansevieria, pothos, spatifilo, tape, aloe vera, ficus ή dracena”, που καθαρίζουν το περιβάλλον.

View this post on Instagram

A post shared by Hygge Home (@hyggehome)

Μάθετε από τους Σκανδιναβικούς 
Εάν κάποιος είναι ειδικός στη δημιουργία άνετων χώρων για να περάσετε το χειμώνα, αυτά είναι αναμφίβολα οι Σκανδιναβικοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι να εμπνευστεί από τις φιλοσοφίες και τις διακοσμητικές τεχνικές τους, όπως το fika, το lagom ή το Sisu, το κλειδί για τη φινλανδική επιτυχία.

Το φως, ο καλύτερος σύμμαχός σας
Μια άλλη διακοσμητική τεχνική που μπορεί να είναι εξαιρετική ως αφετηρία, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία, είναι το feng shui. Iκανή να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα εάν εφαρμόσετε τα μυστικά της στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας, διασφαλίζει επίσης ότι κοιτάζετε έξω (μέσα από ένα παράθυρο, κήπο ή μπαλκόνι) και αφήνετε το φως και το αεράκι να σας χαϊδεύει, μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του άγχους.

Κρατήστε την τάξη 
Η τάξη στο σπίτι είναι το κλειδί για τη διατήρηση του άγχους, καθώς οι διατεταγμένοι χώροι δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας. Έτσι, ένας καλός τρόπος για να αφιερώσετε τον ελεύθερο χρόνο σας μπορεί να είναι να τακτοποιήσετε το μπάνιο σας, να αναδιοργανώσετε το γκαρνταρόμπα ή τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σας με επιπλέον ντουλάπια, καλάθια και κουτιά, τους υπέροχους συμμάχους τάξης.

Χρωματο-θεραπεία
Ένας άλλος τρόπος χαλάρωσης, αποσύνδεσης και ακόμη και προσθήκης ευτυχίας στο σπίτι σας είναι να το κάνετε μέσω των χρωμάτων. Μπορείτε να το κάνετε αλλάζοντας το χρώμα στους τοίχους ή τα έπιπλα ή απλά αλλάζοντας το εύρος χρωμάτων μέσω λεπτομερειών όπως κουβέρτες, μαξιλάρια, χαλιά και πίνακες ζωγραφικής. Κατά την επιλογή, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι το λευκό, η βανίλια, ο σολομός και το σάπιο μήλο είναι τα πιο χαλαρωτικά.

Νέα χόμπι
Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τώρα που πρόκειται να περάσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε νέα χόμπι με τα οποία μπορείτε να περάσετε χρόνο και αυτό, παρεμπιπτόντως, να σας βοηθήσει να αποσυνδέσετε το μυαλό σας. Μπορείτε να ζωγραφίσετε, να ψήσετε ψωμί, να διαβάσετε, να κάνετε τα δικα σας κεραμικά ή, απλά, να απολαύσετε να μην κάνετε τίποτα.

hola.com

O πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη μηχανή εσπρέσο

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα παλιό κουτί. Παιδικό όνειρο όλων μας (Video)